Lendamine puude läheduses

Suured ja väikesed õnnetused mudelitega...
Post Reply
Sebastian

Lendamine puude läheduses

Post by Sebastian »

Juhtus siis nii, et neljapäeval käisin ühe kooli taga oma Merlin Cessna T-206-ga lendamas. Tuult eriti ei olnud ning kuna polnud ammu lennanud oli soov seda igal juhul teha. Plats oli üsna lage aga umb 10m kaugusel oli 2-3 puud. Niisiis kuna igal pool seal oli kruus pidin lennukit viskama, see oli minu esimene vise. Vise läks ilusti aga ma ei olnud märganud, et mul oli trimm paremale poole peal ja ennem kui märgatagi jõudsin lendas lennuk puu poole. Üritasin küll lennukit sealt mööda juhtida ja üle lennata aga see ei aidanud, vaid tegi asja palju hullemaks ning lennuk jäi kinni umbes 15m kõrgusele. Sai üritatud seda igat moodi alla tuua aga midagi ei aidanud. Läksin kurvalt koju ja arutasin ema-isaga kuidas seda alla saada. Lõpuks tuli meelde, et ühe tuttava mees töötab tuletõrjes ja helistasime temale, kuid ta ei saanud aidata. Tema saatis meid edasi järgmise tuttava juurde, kes ütles, et järgmisel hommikul võib ta selle alla saada. Vedas ilgelt et öösel vihma ei sadanud jne ning juba järgmisel hommikul vedeles lennuk minu toas. Lennukil oli mootor eest ära tulnud ja üks kinnitus kruvi kadunud ning kõik juhtimiseks vajalikud riistad katki (Ail+Ele+Rud). Tänaseks sai juba lennuki korda ja sai uuesti lendama minna. :)
andi

Post by andi »

Mul lendas kaks kuud tagasi puusse... http://www.youtube.com/watch?v=jEiYVFKruGM

Paigast ära oli kõrgusetüür (selgus hilisemal ülevaatusel) ja muidugi polnud vähimatki kogemust sedasorti aparaadi lennutamisel.
Raadiod: 35MHz kanal 61 ja 63
2,4GHz DSM2/DSMX
Post Reply