Kui suur on balansseerimisvool?

Arutelu kõigist mootoritest ja sellega seonduvast... elektrimootorid, sisepõlemismootorid, kiiruseregulaatorid jms
Post Reply
arne

Kui suur on balansseerimisvool?

Post by arne »

Või teistpidi küsides - kui suurt voolu neist balansseerimisjuhtmetest-pistikutest läbi võib ajada?

Mul on plaanis kõvakestaga Lipot ebasihipäraselt pruukida - 1.4A LED lambi toiteks. Vaja oleks 1S konfiguratsiooni ja mahtuvust 10-13Ah. Valmis kõvakestaga 1S Liposid sellise mahuga on raske leida. Tekkis mõte, et kuna vool on tegelikult sellise aku jaoks väike, siis võiks ära kasutada balansseerimispistiku ja 2S pakist väiksevoolulise 1S paki teha.

Pistik ise on tootja poolt 3A peale arvestatud, seega võiks nagu saada?

Hobbyking pakub Saksa laost väga mõistliku hinnaga pakke:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=14377

Arne
lauri
Administrator

Post by lauri »

Sellel Flightmax akul paistab küljes olevat väga ebakvaliteetne balanseerimispistik. Ka juhtmed on kehvad, kanged ja väheste karvadega.

Kui sa selle aku 1S2P muuta tahad, pead ju nagunii lahti lammutama. Saad siis ka korralikud juhtmed külge panna. Mõne amprise voolu jaoks oleks tark tegu peened korralikud juhtmed külge panna.

Uued võimsad laadijad balanseerivad vist kuni 500mA? Täpselt ei mäleta, aga ehk nii oli.
Lauri Laidna - www.pistik.com
qdwin

Post by qdwin »

Täpselt samasuguseid akusid oleme aastase kasutamisega 2tk. ära tapnud. St. mahtuvusest on alles jäänud pool. Juhtmetele ja pistikutele pole midagi ette heita. Probleem oli hoopiski kõva kestaga. Aku on kinnitatud kesta sees ca 5x50mm kahepoolse teibi ribaga. Üks ühel ja teine teisel pool. St. akupakk sai kesta sees elada ja läks pealt kortsu. Edasi teenisid akud meid 1/10 auto peal väga viisakalt ja on jätkuvalt balanseeritavad.
1s2p ümberehitamiseks on kõvat kesta väga tüütu lammutada. Alati on oht et aku purk saab millegi teravaga pihta. Pehme kestaga pakid on oluliselt mõnusamad ümberjootmiseks ja lahti lammutamiseks. Samat akut on ka pehmena saada.
arne

Post by arne »

Ei suutnud ennast algul täpselt väljendada.

Plaan on hakata akut tühjendama balansseerimispistiku kaudu. Panna need kaks purki, mis seal sees on paralleelselt. Balansseerimispistiku kaudu.

Aku lahtilõhkumist ei olnud plaanis.

Sellel plaanil on muidugi hulgaliselt miinuseid. Järgi mõeldes võibolla isegi liiga palju.

Aga see info, et see aku on kõva kesta sees jamalt kinni on abiks. Sellist akut pole vaja. Ma olin kuulnud kõvakestega akudest, kus purgid on mingi möksi sees kenasti kinni. Lootsin, et see on ka sedasorti. Lihtsalt kleepsuga kinnitamine on paha plaan.

Arne
[J]

Post by [J] »

balansseerimispistiku kaudu ...
Olen lihtsuse mõttes 2-3 ampriga laadinud pikka aega saatja akut ja ka lennuki akut balansseri pistiku kaudu ilma aku jämedaid juhtmeid kasutamata. Probleeme pole tekkinud.
felch

Post by felch »

[J] wrote: Olen lihtsuse mõttes 2-3 ampriga laadinud pikka aega saatja akut ja ka lennuki akut balansseri pistiku kaudu ilma aku jämedaid juhtmeid kasutamata. Probleeme pole tekkinud.
Samad sõnad.
Pole midagi paremat halvast ilmast !
lauri
Administrator

Post by lauri »

arne wrote:Plaan on hakata akut tühjendama balansseerimispistiku kaudu. Panna need kaks purki, mis seal sees on paralleelselt. Balansseerimispistiku kaudu.
Minu mõistus ei võta, kuidas seda teha on võimalik! Üks purk on teise külge ju jadamisi ühendatud... balanseerimispistik kasutamine seda asjaolu ei muuda.
andi

Post by andi »

Siinkohal tuleks vist suurelt STOPP! karjuda, enne kui mees oma koduses laboratooriumis tulevärki tegema hakkab.

Akupaki sisene jadaühendus tuleb katkestada ja seejärel saab läbi laadimisotste paralleelselt ühendada. Igasugu muud "katsetused" ei vii soovitud tulemuseni. Muidu jah, plaan on hea :D
Raadiod: 35MHz kanal 61 ja 63
2,4GHz DSM2/DSMX
arne

Post by arne »

Pagan. Teil on õigus.

Arne
AndresO

Post by AndresO »

Üks võimalus siiski on: algul tühjendad ühe elemendi ja kui see tühi, siis teise. Kui see LED-i kasutamine on midagi taskulambi sarnast, siis teostatav ühe 2-osalise ümberlülitiga.
arne

Post by arne »

Noh, see läheb keemiaks kätte. See balansseerimispistiku otsas parasiteerimine oli lihtsalt idee probleemi lahendamiseks, aga kui see hoopis uusi probleeme juurde loob, siis ma pigem lahendan oma algset probleemi muude ja asjakohasemate vahenditega.

Arne
lauri
Administrator

Post by lauri »

Post Reply