Niisiis, minu uni.
Eellugu. Ostsin mõni nädal tagasi omale Belanca Decathloni mudeli, mida seni pole lennutada julenud, korra käisin sobival platsil, aga tuul oli liiga vali ja nii on ta mul kapi otsas seisnud... Eile aga vaatasin ilmateadet ja tundus olema sobiv päev tulemas, laadisin aku ja planeerisin aega lennutamiseks. Ju siis sellest see uni.
Uni. Sõitsin koos kolleegiga autos, eelpool mainitud mudel oli kaasas. Sõitsime lennutama. Miskipärast oli mul vaja just ühes kindlas kohas seda teha, see oli justkui mingi ülesanne, mis tuli täita. Kui peab, siis peab! Võtsin mudeli välja, asetasin asfaltteele ja hindasin olukorda. Arvestades, et kogemusi polnud, polnud olukord hea. Koht oli paarimeetri laiune kurviline mägitee, kus ühel pool kaljusein ja teisel pool kuristik. Selgituseks nii palju, et olen sel aastal paar korda käinud sellistes paikades, aga muidugi mitte mudeleid lennutamas. Üks selline koht oli Hispaanias, kus hiljaaegu paberlennuk "kosmosesse" saadeti, võibolla jällegi miski alateadlik seos, aga see selleks.
Raske südamega ruleerisin pisut allapoole viival teel ja tõstsin aparaadi lendu. Lendas! Lendas suht hästi, natuke oli vaja otselendu trimmida ja pöörasin pilgu puldile. Mul oli käes auto keskluku pult! Ju siis toimib asi samal sagedusel, oli mu ainus mõte kummalisest olukorrast. Kohe tuli uus mõte, et autopult ei levi kindlasti nii kaugele, kui "päris" pult ja hakkasin kiirelt oma lennukit tagasi enda poole tooma. Kurat, aga kuidas ma autopuldiga üldse lennuparameetreid muuta saan? Imeväel oli lisaks kolmele nupule, mis mu auto puldil on, juurde "kasvanud" kang, mis töötas gaasina. Huh, toimib! Ei tea kuidas, aga toimis ja sain kuidagimoodi oma aparaadi tagasi maa peale, et siis juba õige pult võtta. Sellega uni lõppes.
Epiloog. Poleks uskunud, et uni niimoodi täide võib minna. Läksin täna lennutama, nagu plaan oli. Kolleeg küsis, mida ma lennutan, kas tuulelohet? Näitasin talle oma aparaate ja küsisin, kas ta tahaks kaasa tulla? Tuligi. Sõitsime minu poolt juba varem valmisvaadatud kohta. Lennutasin oma plaanerit ja seejärel sõitsime mõnisada meetrit edasi, kus kitsas asfalttee lõik (muide pisut laskuv!) tuule suunaga paremini klappis. Panin Decathloni sinna ja... lendas! Pult oli siiski õige seekord.

Selgituseks veel, et ma olen Leedus, kus ca +10C, pisut on märg, aga sellist lund, nagu kuuldavasti Eestis, siin praegu ei leidu.