Sain valmis väikese video eelmise suve lendamistest ja lennutamistest Ridali lennuväljal. Loodan, et Teile meeldib ja tulete see suvi Ridalisse mõnusat aega veetma.
7,5 min video on kokku pandud 5 h videomaterjalist. Aega kulus 3-4 õhtut kokku 10 h mässamist.
http://www.youtube.com/watch?v=4JiZz7d0OEc
Ridali 2010
Kui mõtled, seda üle angaari metsatuka (filmitud väljast), siis see oli spetsiaalne harjutus: maandumine piiratud alale. Ehk siis, kui peaks juhtuma, et lennuväljale tagasi ei jõua, siis oskad käituda ja nt kahe metsa vahelisele kitsale põllule maanduda. Selleks peab madalalt üle metsatuka saama, kohe nina alla suruma, Blaniku puhul libistamise võtte sooritama ja võimalikult kiirelt seisma jääma - lennukit lõhkumata. Piduriklappe oleksin pidanud rohkem kasutama.
Kui mõtled pardalt filmitud kohta, siis see on üks võte, kui kõrgust vähe ja vaja üle metsa saada. Pikeeritakse võimalikult madalale, ehk siis kogutakse max kiirus ja siis õigel hetkel vahetatakse see üleliigne kiirus kõrguse vastu. Tihti seda muidugi ei teha ja teise aasta õpilane seda ei teinud . Ma vaatasin ja õppisin
Tore, et video meeldib.
Kui mõtled pardalt filmitud kohta, siis see on üks võte, kui kõrgust vähe ja vaja üle metsa saada. Pikeeritakse võimalikult madalale, ehk siis kogutakse max kiirus ja siis õigel hetkel vahetatakse see üleliigne kiirus kõrguse vastu. Tihti seda muidugi ei teha ja teise aasta õpilane seda ei teinud . Ma vaatasin ja õppisin
Tore, et video meeldib.
Saladuskatte all võin sulle vihjata, et kui Marekiga hästi läbi saad, võib ta su sinna purilennukisse orgunnida, aga selleks tuleb omal Ridalisse minna.VINGE ! Alati on lahe sealt ülevalt vaadata. Ise ka tahaks.
Ma Vilgaga ühe tiiru tegin kaasa, polnud ka paha.
Aga videopilt on lahe!
Raptor X50/Airwolf/Mi-24 Hint/Agusta 109/AH-1 Cobra/T-28 Trojan
don`t fly faste then yours angel can fly!
don`t fly faste then yours angel can fly!
Jah ma mõtlesin mõlemat ,nii pardalt kui eemalt. No kopteri puhul on see autorotatsioon aga kas siis plaaneri puhul on vabalangemine
Ikka peab hea taju olema et seda kiirusest saadud tõusu ära kasutada. Harjutamine teeb meistriks No taskuplaaneri puhul on liim kasuks aga suurega eksida ei saa. Oled Sa niiöelda puusse ka pannud või. No mitte otseses mõttes aga nii et hirmu tundnud kas läheb ikka õnneks ?
Ikka peab hea taju olema et seda kiirusest saadud tõusu ära kasutada. Harjutamine teeb meistriks No taskuplaaneri puhul on liim kasuks aga suurega eksida ei saa. Oled Sa niiöelda puusse ka pannud või. No mitte otseses mõttes aga nii et hirmu tundnud kas läheb ikka õnneks ?
Pildid ja videod...
Marek, Sul on head videod Blanikuga lendamisest! Tore vaadata ja vanu aegu meenutada. Kuna Viljandis kahjuks ei lennata enam üritan jõudu koguda, et Ridalis mõned lennud veel teha!
Kohtumiseni!
Kohtumiseni!
Tervitustega Veteran.