11.07 lennutamine

Teavita toimuvatest võistlustest ja kokkusaamistest ning treeningutest.

Moderators: Marek, mart63

Post Reply
Marek
Posts: 2912
Joined: Tue Jul 26, 2005 15:43

11.07 lennutamine

Post by Marek »

tere jälle!

täna õhtul siis kõik oodatud Hüürule. Mina ja Reivo oleme vast 1900 või varemgi seal kohal, Kuno lubas oma "hävitajaga" 2000ks ilmuda. Üritan ka Kolja kätte saada.

Marek (kanal 70)
Marek
Posts: 2912
Joined: Tue Jul 26, 2005 15:43

Post by Marek »

MUUDATUS!

MINNAKSE PIIBE MNT LAIENDUSELE. 2000ks kogunevad enamus, osad tulevad juba varem. Eeldatavalt vähemalt 6 lendurit hetkel tulemas.

Marek
User avatar
lauri
Administrator
Posts: 3057
Joined: Wed Jul 20, 2005 23:13
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by lauri »

Jõuan ka kohale, peale 2000 veidikene!
Lauri Laidna - www.pistik.com
User avatar
Ervin2
Posts: 1787
Joined: Thu Mar 23, 2006 23:24
Location: tallinn & harjumaa
Contact:

Hilinenu

Post by Ervin2 »

Juhtusin liiga hilja lugema,ei jõua ennast ära kiruda.
Piibe maantee sobiks mulle ideaalselt,hea lähedal tulla,kas lähipäevadel so.kolmap,neljap või reede või pühap,on ka kedagi piibele minemas.
Oleks kohe kindlalt käsi.
Marek
Posts: 2912
Joined: Tue Jul 26, 2005 15:43

Post by Marek »

Üritusest:

Kohal oli 7-8 mudelisti ja umbes 9 lennukit + 4 mootordeltaplaani. Algas üritus kehvasti, sest kukkus alla millegi pärast Aleksandr oma elektrikaga. Õnnetuste jada ei olnud läbi. Maas mootoreid käivitades palus Kuno ühel oma tuttaval lennukit sabast kinni hoida, et täispöörded paika panna aga õnnetuseks ei saanud antud kutt oma ülesandega hakkama ja lasi lennuki lahti täpselt täispööetel. Kuno selleks muidugi valmis polnud ja pani tema ilus Pits koopiamudel minu kränule otsa, sõi oma propiga mul neljandik tiivast ära ja siis veel edasi Reivo auto pihta kus siis peatus, lõhkudes ka oma tiiba veidi - juhtub. Seejärel möödus aeg Maksimi ja tema sõbra lennukite lendu vaadates. Lauri saabudes sai lennukeid taevasse juurde. Ebaõnn aga jätkus. 1 tund ja vast rohkemgi veel üritasid küll Reivo ja Kuno ja hiljem ka Maksim ja Aleksei saada tööle Reivo Messershmitt, mis ei käivitunudki. Ja nagu sellest ebaõnnest veel ei piisanuks kukkus alla ka Maksim oma treener 3D lennukiga. Päeva(õhtu) tegi veidi ilusamaks, mulle ja veel mõnele julgemale, tasuta lend mootordeltaplaaniga, mida pakkus lahkesti Antsu nimeline deltaplaaneri lendur.
:)
Loodetavasti varsti jälle ;)

PS! Soovin osta lennukit 4 - 7 cc mootorile, eleronidega ja sabarattaga, sirge tiivaga.

Marek
User avatar
Kuno
Posts: 1436
Joined: Tue Apr 11, 2006 18:03
Location: Tallinn

Post by Kuno »

See oli üks must õhtu tõesti.Aga samas ei ole üleloomulikke jõude,vaid inimlik lohakus.Endale tuleb ka kohe kõvasti tuhka pähe raputada - eks see Pittsi käes äraminemine oli tegelikult elementaarsete ohutusreeglite rikkumine.Aga noh ,hea et niigi läks.Samas oleks õhtul kaks deltaplaani ka peaaegu kokku põrganud.Mõlemad asusid maandumisele üks ühelt ja teine teiselt poolt raja otsast,keskel manööverdasid napilt teineteisest mööda.Hullud mehed selles mõttes,et ei lepita mingeid reegleid kokku.Muidu oli õhtu ju imeilus.Deltaplaaniga lend valmistas kerge pettumuse - arvasin,et tuulte meelevald on oluliselt ägedam,aga tegelikult puhus kerge soe tuul näkku ja see oli ka kõik.Vähe jahedam oli viljapõllu kohal.
Prooviks äkki homme õhtu uuesti,ehk läheb paremini.
Marek,käi Kullo mudelipoes,ma nägin üleeile seal üht treeninglennukit riiulis,mu meelest oli hinnatase alla 2000.-,tegelikult võid Reinule (Mudelipoe juhataja ) helistada,tel 6 503 566,alates 1100 on nad avatud.
User avatar
Ervin2
Posts: 1787
Joined: Thu Mar 23, 2006 23:24
Location: tallinn & harjumaa
Contact:

Käsi

Post by Ervin2 »

Neljap sobiks ideaalselt.
Kas plaaneriga võib tulla,elektrikaga?
User avatar
Ropka
Posts: 1450
Joined: Mon Jun 12, 2006 16:47
Location: Tallinn

Post by Ropka »

enne veel kui lennukid katki minema hakkasid, tahtis mul messer veel tuld ka võtta :shock:

nimelt siis kuidagimoodi läksid pardaakud kärssama paisates ohtralt suitsu ja mingit mürkgaasi autosse. Akudest jäid järgi mingid söestunud julgad :wink:

akud ei olnud väga vanad (2300GP), liiga tegi neile ilmselt kuumus, kuna peale laadimist jäid akud svammi sisse ja kohe lennukisse. soojus neist ära ei kadunud ja mingi protsess käis siis edasi...
User avatar
Rixy
Posts: 46
Joined: Tue Jul 04, 2006 11:16
Location: Tallinn

Post by Rixy »

Tore kuulda, et FUN-i ikka sai. See tavaliselt peamine.
Aga kallid kaaslendurid, vast keegi ikka mõned pildid tegi - jagage neid teistega, vahest võtab mõne inimese silmisse sära lennukitest ja lendamistest piltide nägemine, et võib kange tahtmine ka ise sellise hobiga tegelema hakata!

Lennutamisteni!
Rainar
User avatar
lauri
Administrator
Posts: 3057
Joined: Wed Jul 20, 2005 23:13
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Pildid galeriis olemas!

Post by lauri »

Pildid nüüd galeriis olemas SELLEL AADRESSIL.

Kommenteerida saavad kõik ja ilma mingi registreerumise või sisselogimiseta. Kui keegi tahab enda pildid ka sinna üles saada, siis võin konto teha või pildid ise üles visata (kui need kuidagi enda kätte saan).

Kommentaaride abil paneks siis piltidele nimed ka...
Lauri Laidna - www.pistik.com
Post Reply