Põhiline häda, et ei jõuta toota, soovijaid maailmas liiga palju:
http://www.soaringcircuits.com/
Liiga suurte kõrguste ja mootorite hullude kW-de probleem lahendatakse ilmselt kõige lähemal ajal umbes nii:
http://www.electricsoaring.co.uk/altimeters.html
Kõrgusemõõtja ja kõrgusepiiraja
Esimesel aadressil kirjeldatav kõrgusemõõtja RAM3 on päris populaarne vabalennumeeste seas. Ainult 3 grammine kaal ja väikesed mõõdud (22x15x7 mm) ei tekita raskusi tema lennukile paigaldamisel.

Seade on suurepärane ka raadiolennukitele ning toita saab teda näiteks vastuvõtja vabast servopistikust.
Näiteks F3K trenni salvestus:

Ühel viskel tabati ka päris kena tõusev "mull".
Veel üks minu plaaneri lend nädalavahetuse kehva ilma ja hästi märja rohuga, mistõttu maanduda vahepeal ei raatsinudki:

Selliselt diagrammilt on lihtne rehkendada ka mootorlennu tõusukiirust:

Ainus väga kahtlane element minu meelest on RAM3-ga kaasa pandud roosa porolooniriba, mis pidavat kaitsma staatilise elektri eest?
Oommeetriga mõõtes mitte mingeid elektrijuhi omadusi see porolooniriba ei ilmutanud! Ehk keegi oskab seda porolooniriba kommenteerida!

Seade on suurepärane ka raadiolennukitele ning toita saab teda näiteks vastuvõtja vabast servopistikust.
Näiteks F3K trenni salvestus:

Ühel viskel tabati ka päris kena tõusev "mull".
Veel üks minu plaaneri lend nädalavahetuse kehva ilma ja hästi märja rohuga, mistõttu maanduda vahepeal ei raatsinudki:

Selliselt diagrammilt on lihtne rehkendada ka mootorlennu tõusukiirust:

Ainus väga kahtlane element minu meelest on RAM3-ga kaasa pandud roosa porolooniriba, mis pidavat kaitsma staatilise elektri eest?
Oommeetriga mõõtes mitte mingeid elektrijuhi omadusi see porolooniriba ei ilmutanud! Ehk keegi oskab seda porolooniriba kommenteerida!
Elektroonika tööstuses väga laialt levinud pakkematerjal, kõik kohad on roosat vahtplasti või kilet täis, teine variant mida kasutatakse on halli tooni aga kuna see on kallim siis roosa ruulib.... kaasa pandud roosa porolooniriba, mis pidavat kaitsma staatilise elektri eest? ....
Teadatavasti kile ja plast ise tõmbab ligi palju staatilist ja samuti igasugu pakend, siis see roosa on spets töödeldud materjal mis staatilist ise ligi ei võta...
kaitseefekt selles peitubki - kuna see ise staatilist ligi ei võta, siis kaitseb ümbritseva staatilise laengu eest.. staatiline laeng ränikristallis näeb aga mikroskoobi all mõnikord välja sama moodi nagu välk puus..
Arvutimaailmas on teinekord näga kilekotte mis on metalliseeritud, kui ostad kõvaketta siis on ilmselt sellise sisse pakitud, selline materjal on tõesti elektrit juhtivate omadustega... roosa ei ole.
mikrokopter hexa - fotokopter
Aerofoto - www.100jalga.ee
TimeTrap - pildiblogi
Aerofoto - www.100jalga.ee
TimeTrap - pildiblogi