Lennumudelism ja tehniline kõrgharidus

See on koht, kus rääkida kõigest mudelitega seonduvast, mis teiste teemade alla ei lähe.
Post Reply
Priit

Lennumudelism ja tehniline kõrgharidus

Post by Priit »

Tere Sõbrad,

Minu poole pöördus noor mudellendur, kes teeb uurimistööd teemal "Lennumudelism ja tehniline kõrgharidus".
Kindlasti väga põnev teema ja meiepoolset tunnustust vajav algatus. Loodan, et ka tulemused jõuavad meieni.
Selleks, et töö oleks lähedasem tegelikkusele, palun teil aidata noormest ja täita järgneval aadressil asuv ülilihtne küsimustik:
https://spreadsheets.google.com/viewfor ... TFE6MQ&ifq

Tervitades ja pikka lendu soovides,
Priit Leomar
E-mail: Priit@eli.ee
Web:www.mudellend.ee
Marek

Post by Marek »

Jep, neid tulemusi oleks endalgi huvitav lugeda. Täitsin ära.
imm

Post by imm »

tehtud! :wink:
ufo

Post by ufo »

aam..
mis see on? :lol:
tasub teha?
Eco Expert -
Eco Mini expert
FSR 3.5cc (Nitro)
Eco team
Eco mini team
hommiku kohvi

Post by hommiku kohvi »

täidetud.
huvitav oleks ka selle küsitluse tulemustele pilk peale heita
mart63

Post by mart63 »

ufo wrote:aam..
mis see on? :lol:
tasub teha?
Kas sa teema esimest postitust lugesid?
Riff

Post by Riff »

hajuvus on alati suur olnud... 8)

Andsin ka oma panuse uurimustööle. Tänapäeval on väga positiivne, et õpilased (gümnaasium?) peavad tegelema uurimustööga, mingil x teemal. Minu ajal seda ei olnud...
Last edited by Riff on Fri Feb 04, 2011 12:07, edited 1 time in total.
T-Rex 600 EFL DFC 3GX HV; T-Rex 600N DFC 3GX OS55 LimitedEdition HV; HK250GT - DFC 3gx savöx jne :) ; RF 5,5G; DX9; RoboCat 280 (Holybro F7, Tekko32, Atlata2 HV, Monster 2 jne )
Marek

Post by Marek »

keegi on siin foorumis imbetsill - tule taevas appi - sa näed ja sa ei mürista - kustutage keegi ära siit, või kustutage mind ära - ma olen veidi ebakaine ka muide praegu.
Submarin

Post by Submarin »

:D korras poiss
Futaba T8FG
TBS Discovery
GoPro 3 BE +

51980760
Andu

Post by Andu »

Eks õpilane saab oma uurimi(u)s töö avalikustada alles pärast kaitsmist.
Edu sellega! Tuli kohe enda oma meeld :P.
martc

Post by martc »

Tehtud.Kuskilt on meelde jäänud ,et foorumi risutaja ufo olevat 20 aastane mitte seitsmene............... tundub olevat arengupeetusega........puudega inimesse tuleks vist ikka mõistvalt suhtuda..............
mg3a1@hot.ee

Post by mg3a1@hot.ee »

Edu sulle!
mart63

Post by mart63 »

martc wrote:Tehtud.Kuskilt on meelde jäänud ,et foorumi risutaja ufo olevat 20 aastane mitte seitsmene............... tundub olevat arengupeetusega........puudega inimesse tuleks vist ikka mõistvalt suhtuda..............
18a, olen kohtunud ning peetusega ta pole, lihtsalt liiga organiseerimatu ja laisk kirjutamaks õigekirjareeglite kohaselt..
Kiku

Post by Kiku »

Peab tunnistama, et see noor mudellendur olen mina, Priit jõudis lihtsalt enne mind selle siia postitada. Suur tänu kõigile kes on juba vastanud!. Uurimistööst niipalju, et kaitsmine on kusagil aprillis ja pärast seda muutub ta ka internetist leitavaks.
felch

Post by felch »

MSNis vesteldes pole ma ka mainit kodanikul puuet täheldanud. Oma arvamusega küll aga see ei pruugi ju ilmtingimata paha olla....sobivas koguses muidugi :)
Ja loodetavasti ta loeb ka käesolevat teemat ja teeb järeldusi.

Edu uurijale, küsimustik täidetud.
Pole midagi paremat halvast ilmast !
prosper

Post by prosper »

Aga mina arvan, et selline kõne levib nende noorte vahel ,kes päevas kulutavad üsna palju arvuti teel kiirsuhtlusele. Muidu võivad nad täitsa normaalsed lapsed olla, aga kirjutada enam õigesti ei oska .Tähelepanuga on ka probleeme. Aga kas tõesti on palju palutud, et võiks natuke korrektsem olla.? Vanade poolt palutul on ehk pidur peal, aga Mart on ju noor ja eeskujuks paljudele ning ta on kohe mitu korda teinud märkusi. Arvan, et just ufo, Sinust käib see jutt. Me oleksime kõik rõõmsad kui Sa arened. Vabandan teemast mööda jutu puhul ning palun vajadusel see siit ka kustutada. Viha pole mõtet pidada, sest mul ei ole midagi vastu anda. Tänan.

Ankeedi täitsin ära ja on tõesti huvitav sellest uurimusest lugeda. Arvan, et see huvi ja hobi on just väga hea algus inseneri-tehnilisele haridusele. Loomulikult ka vastupidi. :)
felch

Post by felch »

Uurimus on huvitav tõesti - kas tahetakse tõmmata seoseid tehnikahariduse ja mudelismi vahel? Kui nii, siis see võib olla veidi ennatlik. Äkki on mudelism "haigus" (geenidest?), mis millalgi välja lööb. Ta võib taanduda (nt. minul kooli lõpust kuni paari aasta taguse ajani) aga siis tuleb jälle esile. Nakatavaks teguriks oli vend, kes kinkis Picooz'i...
Samas on mitmed mu Tipi kursusekaaslased (tööstuselektroonika - LE ala) on siiani haigusest vabad ja ... saavad hulka rohkem raha nt. õlule kulutada :)
Pole midagi paremat halvast ilmast !
Andu

Post by Andu »

felch wrote:Nakatavaks teguriks oli vend, kes kinkis Picooz'i...
Samas on mitmed mu Tipi kursusekaaslased (tööstuselektroonika - LE ala) on siiani haigusest vabad ja ... saavad hulka rohkem raha nt. õlule kulutada :)
1) Tunnen täpselt sama. Olen olnud rallipisiku ja paljude teiste küüsis, kuid midagi nii hullu nagu mudelism pole ma varem kohanud.

2) Õlle joomine pole pooltki nii lõbus... lõpuks läheb lõbusaks ka.

Kiku - Kui oma juhendaja käest küsid luba avalikustada küsimustiku kokkuvõte enne kaitsmist ja ta seda lubab, siis võiksid linki jagada :) (Minu oma ei lubanud)
imm

Post by imm »

martc wrote:Tehtud.Kuskilt on meelde jäänud ,et foorumi risutaja ufo olevat 20 aastane mitte seitsmene............... tundub olevat arengupeetusega........puudega inimesse tuleks vist ikka mõistvalt suhtuda..............
olen ka kaks korda ufo kasutajanimelise kodanikuga kohtunud, kas nüüd tegu imbetsilli või arengupeetusega inimesega on jään vastuse võlgu, kuna pole psühholoog, samas olen nõus, et tegu on natuke teistmoodi mõtlejaga, kes ilmselt on natuke laisk ega suuda vahetevahel omi mõtteid koondada. Samas tegu suure mudelismi huvilisega, keda suhteliselt karmikäeliselt tuleb juhatada sel raskel teel, kuna raske on ahvatluste vahel valida ja nii kipubki vahest valik mõtlematuse tõttu vale olema. Mina üritan oma kannatust ikka edasi proovile panna ning jõudumööda vastata ufo erinevatele ja vahest väga ootamatutele küsimustele. :wink: ta pole ju tegelikult pahatahtlik inimene. Loodan, et keegi väga ei pahanda, et nii teemast välja ning soovin palju edu Kikule!
linnuke

ufo

Post by linnuke »

just mainisin ufole midagi liimidest.Teadmata muidugi probleemidest,mida siin loen.sorry. Kui aga abiks tubli naabrimees olex OK.
[J]

Post by [J] »

Eesti mudellennuraamatu autor Endel Helme õpetas, et "lennumudelism" on väga vale termin, sest lend on tõeline ja päris ja toimub kõigi aerodünaamika seaduste järgi. Väikeste lennukite lendamine ei ole lennumudelism. Õigem oleks mudellend.
prosper

Post by prosper »

Üks huvitav tähelepanek jah. Tõesti peetakse seda mänguks aga tegu on ju lendamisega. Võib siis öelda, et lennu simuleerimine on s... viskamine. Lendab natuke ja laraki vastu maad :) . Mudel- lennukite, autodega, laevadega tehakse ju eelnevad katsed nende ekspluatatsiooni laskmisel. Järelikult ei ole see mäng.
Riff

Post by Riff »

OT: Eesti mudellennuraamatu autor Endel Helme õpetas, et "lennumudelism" on väga vale termin, sest lend on tõeline ja päris ja toimub kõigi aerodünaamika seaduste järgi. Väikeste lennukite lendamine ei ole lennumudelism. Õigem oleks mudellend.

Las ta olla mudellend või lennumudelism - las eesti keele filoloogid otsustavad. Mis puutub aga ühe autori seletustesse ja põhjendustesse, siis võtab sõnatuks - nagu sõnad tõeline ja päris ning aerodünaamika seadused :lol: Samas ei ole ma ise seda raamatut lugenud ning ei oska öelda, kas antud lause on kontekstist välja kistud või mitte.
Raadioteel juhitavad ning natuke targemad luureaparaadid klassifitseeritakse siis ka eelpool toodud definitsiooni järgi selle viimase alla või? Mida tähendab mudel ja lend - defineerige palun need mõisted üheselt ära samas kontekstis.

Vabandan väga emotsionaalse väljaelamise eest, kuid mõni asi ajab harja punaseks.
T-Rex 600 EFL DFC 3GX HV; T-Rex 600N DFC 3GX OS55 LimitedEdition HV; HK250GT - DFC 3gx savöx jne :) ; RF 5,5G; DX9; RoboCat 280 (Holybro F7, Tekko32, Atlata2 HV, Monster 2 jne )
[J]

Post by [J] »

Siin aitab tegelikult ka ÕS.
Lennumudelismi seal ei ole, mudellend on.
Eestikeelse terminoloogiaga tegeleti juba NSVL ajal ja ka E.Helme kuulus lennunduse töögruppidesse.
Eks vabal maal usu igaüks, mida tahab!
Kiku

Post by Kiku »

Tänan, et tähelepanu juhtisid sellele! Muudan selle sõna töös ära.

Raamatut olen ise ka lugenud ja soovitan kõigil läbi lugeda, annab kõvasti elementaarteadmisi ilmast ja aerodünaamikast!
Post Reply