Spektrumi uus DSMX tehnoloogia
Nii ongi ja müstilise kiirusega tullakse selle asjaga välja... HH EU laos olemas juba kõikidest vastuvõtjatest DSM X versioonid...
Fast Hobbies - Mudelipood internetis
Pärnu mudelipood - Lao tn 10-5, Pärnus
Tel: (+372) 712 00 11
E-post: info@fasthobbies.eu
Internetis: www.fasthobbies.eu
Huvitav, kas puldi moodulid ka selle dsmx peale lähevad.
http://www.spektrumrc.com/DSM/Products/airRadios.aspx
Seal puldid küll juba kõik dsmx toega.
Mul õnnestus vist täpselt valel ajal saatjamoodul tellida
http://www.spektrumrc.com/DSM/Products/airRadios.aspx
Seal puldid küll juba kõik dsmx toega.
Mul õnnestus vist täpselt valel ajal saatjamoodul tellida
Kas ma lugesin valesti, aga kuskil nägin vana puldi softi (ja kivi?) update'i hinnaks 70$?!
Lauri Laidna - www.pistik.com
Ühtegi DSMX kirjaga moodulit küll veel B2B süsteemis näha ei ole.
USA's maksab saatja ümbertegemine 75$ http://www.horizonhobby.com/DSMX/
EU hinda ei oska veel öelda.
Spektrum DX6i tuleb saadavale ka DSMX'iga ja ühtlasi tõstetakse ka hinda...
Spektrum DX6i DSM X koos AR6201 vastuvõtjaga 189,99€ (2972,70 krooni)
USA's maksab saatja ümbertegemine 75$ http://www.horizonhobby.com/DSMX/
EU hinda ei oska veel öelda.
Spektrum DX6i tuleb saadavale ka DSMX'iga ja ühtlasi tõstetakse ka hinda...
Spektrum DX6i DSM X koos AR6201 vastuvõtjaga 189,99€ (2972,70 krooni)
Kui nukrutsed selle va "X" pärast, siis vist mitte. Kuskilt nagu kõrvu jäänud, et asjad pidid olema mõlemat pidi tagasiühilduvad - JazZ äkki parandab, kui eksin - (võid rahus selle mooduliga niikaua lennata, kuni moodulil elupäevi antud ja turul DSM2 või DSMX vastuvõtjaid saada). Kvaliteedivahet vist *tavakasutajale* ja *tavatingimustes* eriti tunda ei ole.mcmatrix wrote: Mul õnnestus vist täpselt valel ajal saatjamoodul tellida
Täpselt vale aeg võiblla siis hinna mõttes. Arvata, et "ilma iksita" juppide hind teeb pisut järsema jõnksu allapoole, kui ta muidu oleks laugelt langenud - aga kardan, et siingi võit väga suureks ei kujuneks.
Sul on õigus, mis siin ikka nukrutseda.cuprum wrote: Kui nukrutsed selle va "X" pärast, siis vist mitte. Kuskilt nagu kõrvu jäänud, et asjad pidid olema mõlemat pidi tagasiühilduvad - JazZ äkki parandab, kui eksin - (võid rahus selle mooduliga niikaua lennata, kuni moodulil elupäevi antud ja turul DSM2 või DSMX vastuvõtjaid saada). Kvaliteedivahet vist *tavakasutajale* ja *tavatingimustes* eriti tunda ei ole.
Täpselt vale aeg võiblla siis hinna mõttes. Arvata, et "ilma iksita" juppide hind teeb pisut järsema jõnksu allapoole, kui ta muidu oleks laugelt langenud - aga kardan, et siingi võit väga suureks ei kujuneks.
Siiani mehed lendavad DMS2-ga probleemivabalt.
Ühesõnaga peaasi, et dsm2 vastuvõtjaid hiljem saada oleks.
Sain aru, et vahe DSMX ja DSM2 vahel on selles, kui DSM2 valib 2 kanalit vist bindimise hetkel ja need ei muutu siis DSMX hüppab pidevalt vabade kanalite vahel kindla mustri järgi. Peaks olema veakindlam süsteem.
Ehk siis Spektrum läks ka enamvähem sarnase channel hop'ingu peale üle nagu teised juhtivad pulditootjad.
Kuidagi vähe infi selle kohta (või siis ma ei oska leida) - aga tundub, et siiski mitte päris. Nemad siiski oma konkreetse kahe kanali seljas ratsutavad, ning muudavad neid siis, kui keegi liiga valjusti "kõrva karjuma" hakkab. Alternatiiv on militaarsidest tulnud "iga pakett eri sagedusel - vastavalt ainult meile teada olevale mustrile".mcmatrix wrote: Ehk siis Spektrum läks ka enamvähem sarnase channel hop'ingu peale üle nagu teised juhtivad pulditootjad.
Mõlemal süsteemil on omad head ja halvad küljed. Spektrum ise oma kanalitruudust kunagi reklaamis kiire lingi taast(a/u)misega. Kuna saatja jätkuvalt oma algsel kanalil "jõurab", siis vastuvõtja ootamatust katkestusest ärgates saab esmalt kiirelt kuulata, kas ikka veel samadel kanalitel tema identifikaatoriga saade tuleb. Kui jah, siis ongi korras. Kui ei, siis tuleb kanalid läbi kammida - see aga võtab aega.
Mul on DSM2 tehniline kirjeldus olemas (kunagi küsisin tehnilise järelvalve ameti jaoks) ja sealt ma sain küll aru et ka DSM2 hüpleb (vähemalt EU's) et vastata nõuetele.
Kusjuures auto võistluste kogemus on see, et kui 12 saatjat korraga sees + WiFi paiskas ka 2.4GHz sagedusalasse müra, siis häda oli kahe Futaba FASSTiga. Sepktrumid töötasid, vähemalt näiliselt, muretult.
10-12 saatjat + mõned sellised mehed, kes tegelikult ei tohiks saatjat sisse lülitada on tavapärane nähtus ja mingeid muresid sisuliselt pole olnud. Lennunduses vaevalt, et palju üle 10-12 saatjat korraga sees hakkab Eestis olema
10-12 saatjat + mõned sellised mehed, kes tegelikult ei tohiks saatjat sisse lülitada on tavapärane nähtus ja mingeid muresid sisuliselt pole olnud. Lennunduses vaevalt, et palju üle 10-12 saatjat korraga sees hakkab Eestis olema
Lauri Laidna - www.pistik.com
Leidsin lõigu RCGroups foorumist DSMX väliste moodulite saadavuse kohta.I exchanged e-mail with Horizon Hobby.
1) No upgrade program for Spektrum Modules used in other brands of radios
2) No DSMX modules planned, at least not for a long time.
Ehk siis see DSMX on puhtalt pultidele. Põhjus vist selles, et puldis on võimalik tarkvaraliselt lülitada dsm2 ja dsmx vahel.
Väline moodul aga eraldiseisev klots.
See kinnitab teooriat et nii DX8 kui ka AR8000 ja AR600 vastuvõtjad on algusest peale olnud DSMX, lihtsalt seda ei avalikustatud varem.
Kõikidest teistest vastuvõtjatest ja saatjatest tulevad uued (uue toote koodiga) ja kallimad versioonid.
DX6i ja DX7 saab raha eest lasta ümber teha DSMX'i peale.
Kogu see DSMX teema on ühilduv ka tagasiulatuvalt DSM2'ga. See tähendab et ka uued DSMX vastuvõtjad toimivad vanade DSM2 saatjatega ja vastupidi.
Eestis ma selle DSMX'i järele erilist vajadust ei näe, meil pole vist isegi siis nii palju saatjaid, et sellest tolku oleks, kui kõik oma saatjad korraga sisse lülitaksid.
Aga muidugi on pop omada tehnika viimast sõna ja see X puldil on täitsa seksikas ;)
Eestis on juba vähemalt 1 uus DX6i DSMX. Puldil on ekraani klaasil disain teine (X) ja karp on ka uue popi disainiga, muud erinevust mina ei täheldanud.
Kõikidest teistest vastuvõtjatest ja saatjatest tulevad uued (uue toote koodiga) ja kallimad versioonid.
DX6i ja DX7 saab raha eest lasta ümber teha DSMX'i peale.
Kogu see DSMX teema on ühilduv ka tagasiulatuvalt DSM2'ga. See tähendab et ka uued DSMX vastuvõtjad toimivad vanade DSM2 saatjatega ja vastupidi.
Eestis ma selle DSMX'i järele erilist vajadust ei näe, meil pole vist isegi siis nii palju saatjaid, et sellest tolku oleks, kui kõik oma saatjad korraga sisse lülitaksid.
Aga muidugi on pop omada tehnika viimast sõna ja see X puldil on täitsa seksikas ;)
Eestis on juba vähemalt 1 uus DX6i DSMX. Puldil on ekraani klaasil disain teine (X) ja karp on ka uue popi disainiga, muud erinevust mina ei täheldanud.
DSMX tehnoloogiaga DX6i'd saabuvad lattu reedel... ja paistab et vanu enam ei tulegi.