Projekt "Raske A beta"
Projekt "Raske A beta"
Nonii. Nagu ilmselt teada on, siis üliõpilasel (vähemalt minul) ei ole piisavalt finantsi, et soetada mõistlik lennuk - seega tuleb see ise teha.
Hetkel ei hakka veel midagi täpsemalt rääkima, sest ei taha teile pettumust valmistada, kõige vähem iseendale.
Kuna küsimusi on palju ja osadel mudellistidel on mu rumalatest küsimustest kopp nii ees, siis otsustasin ka teisi tüüdata ning siia päris oma ehitusteema teha (mille lõpuks olen ma ilmselt UFO3).
Esimene asi, mis mind hetkel vaevab: Kust võib Tallinna maalt leida kahekomponentset vahtu või siis mõnda makroflexi laadset, aga ilma mullideta.
Kohe, kui projekt on käima läinud ja esimesed sammud astutud, katsun seda teemat ka piltidega varustada.
Hetkel ei hakka veel midagi täpsemalt rääkima, sest ei taha teile pettumust valmistada, kõige vähem iseendale.
Kuna küsimusi on palju ja osadel mudellistidel on mu rumalatest küsimustest kopp nii ees, siis otsustasin ka teisi tüüdata ning siia päris oma ehitusteema teha (mille lõpuks olen ma ilmselt UFO3).
Esimene asi, mis mind hetkel vaevab: Kust võib Tallinna maalt leida kahekomponentset vahtu või siis mõnda makroflexi laadset, aga ilma mullideta.
Kohe, kui projekt on käima läinud ja esimesed sammud astutud, katsun seda teemat ka piltidega varustada.
vanasti oli Telliskivi tänaval mingi kontor,kus müüdi(müüakse) kõikvõimalikke komponentliime ja vahtusid,sai nendega isegi telefonitsi ühenduses oldud,aga hetkel täpselt ei mäleta,aga siin - http://www.composite.ee/?lang=est&m1=kontakt
Harjumaa-Tallinn-Harjumaa
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
Durafly™ HyperBipe 900mm EPO
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
Durafly™ HyperBipe 900mm EPO
Sealt Telliskivi tänavalt saab muretseda kõik vajaliku klaasplasti (süsiniku- ja kevlari) vormimiseks - vahad,vaigud,kiled,kangad jne.Kuidas nende vahtudega seal lood on ,ma ei tea,ostsin sealt poluretaanliimi - see ka mingi vahulaadne,küll ühekomponentne.Mingid vahuplönnid seal nagu olid - mine ja vaata 

kõige kurvem, kui ehitad ja näed vaeva ja lõpuks lendab kuidagi si...ti või üldse ei lenda
mulle tundub, et seda iseehitamist kõige parem alustada remontides mõnd crashi teinud näiteks balsast lennukit, tean kunagi sai ise nii tehtud
kui aga lennutamine päris selge siis kõige lihtsam aga ka kiirem ja väga ekstreemsete lennuomadustega on see http://mypage.yhti.net/~dmcdnld/pizzabox.htm
valmib õhtuga ja kui lendamise sellega selgeks saad on rõõmu palju.
maandumisest ma parem see kord ei räägi...
tean millest räägin...

mulle tundub, et seda iseehitamist kõige parem alustada remontides mõnd crashi teinud näiteks balsast lennukit, tean kunagi sai ise nii tehtud

kui aga lennutamine päris selge siis kõige lihtsam aga ka kiirem ja väga ekstreemsete lennuomadustega on see http://mypage.yhti.net/~dmcdnld/pizzabox.htm
valmib õhtuga ja kui lendamise sellega selgeks saad on rõõmu palju.
maandumisest ma parem see kord ei räägi...

No kuna silme ees hetkel ainult üks kindel isend, siis kiireid kalkulatsioone tehes julgen öelda, et säästan ise tegemisega tehnika raha.Marek wrote:Andu, ise ehitamine muidugi igati kiiduväärt aga kas odavam ja kiirem ei ole mõni kasutatud isend (seekord ikka nauditavalt lendav) soetada? Ma väga kahtlen, et lõppkokkuvõttes sa ise ehitades odavamalt asja valmis saad.
Misasi on nauditavalt lendav? Iga enda lennukiga on nauditav lennata - teiste omadega ikka see, et rahakott vaikselt suriseb tagataskus ja pikapeale kandub see edasi kätesse, jalgadesse.
Tean ka seda tunnet. Piisavalt mitmeid kordi olen hakanud midagi ehitama, kuhu matan oma hinge ja aja, aga ilma tulemuseta. See käib ka mu esimese "lennuki" (kollane, ilma eleronideta jms) kohta.imm wrote:kõige kurvem, kui ehitad ja näed vaeva ja lõpuks lendab kuidagi si...ti või üldse ei lenda
Tänan, et jagate häid ideid ja suunate pärituult, aga kuna loll inimene ei õpi ka iseenda vigadest, siis kipun ikka pea ees tulle... või vette tähendab... hüppama. Hetkel kõige suurem mure on see, et millest kere teha - peab olema vedelal või vahulisel kujul. Sobiks ka klaasriie, kuid see ajaks masina liiga raskeks. Üks võimalus on lasta vormi sisse makroflexi, kuid... tänu Prosperi nõuannetele on mu hirmu juba vähendatud, aga siiski kardan, et pressi alla paisuma jäetud makro võib vormi tükkideks paisutada. Kui mu kõige suurem hirm ei täitu, siis tekib küsimus, et kas tüürid ja eleronid peavad vastu. Teine võimalus on kasutada kahekomp. vahtu, kuid ka sellega jääb vastupidamise mure. Üsna nõme oleks, kui lennu pealt sabatüür otsustab laiali pudiseda.
Pärast selle teksti trükkimist tuli endalgi isu aeg maha võtta, aga samas ega ilma proovimata midagi teada ei saa.
Pffff ajasite mind segadusse nüüd

Pikkus: 110cm
Siruulatus: 108cm
Pöördetüüri kõrgus: 25cm
Rohkem andmeid avalikustada ei julge, muidu on liiga selge, mida teha plaanis. Ja ega väga palju rohkem andmeid teada ei ole ka.
Siruulatus: 108cm
Pöördetüüri kõrgus: 25cm
Rohkem andmeid avalikustada ei julge, muidu on liiga selge, mida teha plaanis. Ja ega väga palju rohkem andmeid teada ei ole ka.
Last edited by Andu on Wed Mar 16, 2011 23:27, edited 1 time in total.
Täna sain avatud Telliskivi laole pihta.
Mu kipsi idee laideti maha, talluti puruks ja visati veega üle. Ühesõnaga olen palju targem, kui varem ning kui nüüd kõik läheb nii nagu viimased päevad vaimusilmas läinud on, siis saab nädalavahetusel kahekomp. vahuga hullama hakata.
Kuna doonor on jäigalt ühes tükis, siis tuleb selle vormi tegemine eriti keeruline ja omamoodi raske. Süda juba puperdab sees ja lootused on laes.
Kardan, et seda ütlemist ma veel kahetsen, aga loodetavasti on uus lennuk veel enne lume sulamist stardivalmis (ps - selle järgi arvan, et tuleb pikk talv
)
Mu kipsi idee laideti maha, talluti puruks ja visati veega üle. Ühesõnaga olen palju targem, kui varem ning kui nüüd kõik läheb nii nagu viimased päevad vaimusilmas läinud on, siis saab nädalavahetusel kahekomp. vahuga hullama hakata.
Kuna doonor on jäigalt ühes tükis, siis tuleb selle vormi tegemine eriti keeruline ja omamoodi raske. Süda juba puperdab sees ja lootused on laes.
Kardan, et seda ütlemist ma veel kahetsen, aga loodetavasti on uus lennuk veel enne lume sulamist stardivalmis (ps - selle järgi arvan, et tuleb pikk talv

Kas teed selle vormi silikoni laadsest materjalist? Viimati pakuti mulle Telliskivi tänaval miskit asjandust, millest moodustub selline pehme, kummitaoline vorm. Minust jäi see sinna maha... Pidavat olema just täpselt see kui on vaja keerulist vormi teha ning pärast millegi vahulaadse asjaga täita.
Tarmo
Tarmo
Ehh jahh. Ainult kurjad ja pettunud sõnad on peas.
Nagu ma kartsin, võib selle projekti surnuks lugeda. Kuna doonor oli ühes tükis, siis tegemise hind umbes kolmekordistus ja pikas perspektiivis tuleks kokku uue masina raha.
Idee oli olemas juba pikalt enne seda, kui teema tegin (arvasin, et enne ei tee, kui ehitus kindel), aga ikka suutsin valearvestuse teha.
Aitäh Teile, kes te mind mõistusele tõite. Täna tuleb ilmselt mulle teada olevalt kõige edukamal viisil € sente kulutada ja uue kuu alguses kohe lennuk ära tellida ja siis oskuslikelt mudellenduritelt lennutunde võtta.
Nagu ma kartsin, võib selle projekti surnuks lugeda. Kuna doonor oli ühes tükis, siis tegemise hind umbes kolmekordistus ja pikas perspektiivis tuleks kokku uue masina raha.
Idee oli olemas juba pikalt enne seda, kui teema tegin (arvasin, et enne ei tee, kui ehitus kindel), aga ikka suutsin valearvestuse teha.
Aitäh Teile, kes te mind mõistusele tõite. Täna tuleb ilmselt mulle teada olevalt kõige edukamal viisil € sente kulutada ja uue kuu alguses kohe lennuk ära tellida ja siis oskuslikelt mudellenduritelt lennutunde võtta.
Kas sa Mini Swifti varukeresse ei taha midagi ehitada? See mul on.
Link: http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh ... duct=11306
Sorry, juba võeti käest ära...
Link: http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh ... duct=11306
Sorry, juba võeti käest ära...
Pole midagi paremat halvast ilmast !