Väikse propelleri ühendamine mootori külge

Ehitusnipid, materjalid, joonised, konstruktsioon...
Post Reply
priitom

Väikse propelleri ühendamine mootori külge

Post by priitom »

Olen hädas pisikese mootoriga, millel pole ühtegi soont ega sälku sees, kuhu stopper keerata- on lihtsalt sile varras.

Propeller tuli "stock" pakendis, aga ega seal suurt midagi polnud. Need, mis pildil, olidki ainult.
Kuidas ma need detailid kokku peaksin panema, kui selgelt on näha, et propi auk on liiga väike, et mootori otsa minna.

Kas ma peaks seda kuumutama ja sel moel otsa lükkama? Üks teine, suurem propeller tuli koos vajalike kinnitusvahenditega ja ka suuremal mootoril on olemas vajalik sälk, kuhu stopper kruvida.

Segadus.. :?

http://fotoalbum.ee/photos/priito/82432715
tulnuk

Post by tulnuk »

Sälgu saab vajadusel ise ju sisse viilida, aga täiesti vabalt võib stopperi ka lihtsalt sileda telje peale kerida, enamasti jääb ikka püsima.

Mis väiksemasse proppi puutub, siis kuumutada ei oleks vast mõistlik. pigem lihtsalt kergelt üle puurida ja siis nt koos propsaveriga kasutada.
priitom

Post by priitom »

Ok, vaatan, mis sellega täpsemalt teha.

"Kergelt" üle puurida seda annabki. Seinad on suht õhukesed ja mul nii peenikese keermega spinneriotsa polegi.

Vähemasti ma ei kuumutanud seda oma lolli aruga :D
azgar

Post by azgar »

Ma ajasin jõuga mootori võllile (1.5 mm läbimõõt) propelleri peale.
Siis hakasin mõtlema, kuidas ta sealt lahti saab, kui vajadus tekkib? :)
priitom

Post by priitom »

No mul on kõigi mootorite tarbeks nüüdseks kinnitusotsad ostetud ja ükski propeller enam plehku ei pane.
Post Reply