juppide tellimisest ja tollist

See on koht, kus rääkida kõigest mudelitega seonduvast, mis teiste teemade alla ei lähe.
PeepK
Posts: 91
Joined: Fri Sep 29, 2006 11:57
Location: Tallinn

juppide tellimisest ja tollist

Post by PeepK »

pole paar aastat väljastpoolt eu-d tellinud. varem usa-st tulnud pakkidega on olnud nii et kas sai kätte ilma tollita (kui mingist summast väiksem) või sai mindud Pallasti tn ja seal tollitöötajaga vesteldes leidsime sellise tootekoodi mille alla kaup panna (mina olen saanud mänguasjade ja nende varuosade alla, tollimäär 0%) ja pääsed lisaks ainult käibemaksuga.

nüüd oli nii, et post tegi ise tolli, pani mingid suvad koodid (ca 3-3.3% tollimaks) ja otsa veel teenustasu. kas kellegagi on ka nii tehtud ja kas tasub hakata protsessima? kui see on saanud reegliks siis tasub suuremate summade puhul sellise jamaga arvestada.

Peep
PeepK
Posts: 91
Joined: Fri Sep 29, 2006 11:57
Location: Tallinn

Post by PeepK »

ise küsin, ise vastan. rääkisin just tolliga.

pakke nii palju, et postil pole aega iga kundega individuaalselt tegeleda ning teevad nüüd ise tollideklaratsiooni. deklarantidelt nõutakse, et kaup läheks formaalselt õige nime alla, st mootorid -> mootorite, elektroonika -> elektroonika jne. mänguasjade varuosade alla läheb kaup siis kui saatelehel on konkreetselt kirjas "toy spare parts" vms. teenustasu oli miskit 60 kr. niiet tasub sellega arvestada.

Peep
arne
Posts: 467
Joined: Thu Aug 11, 2005 23:07
Location: Tallinn
Contact:

Post by arne »

Sul on õigus ka ise tollideklaratsioon teha. Ja kaup nii kodeerida nagu endale sobiv tundub. Aga pead olema valmis tolli ees oma otsust kaitsma.

Teha saad seda e-maksuametis, pärast seda kui postist on tulnud teade selle kohta, et sulle postipakk tulnud on. Kui toll su deklaratsiooni heaks kiidab ja kauba vabastab, siis maksad internetipangas maksud, trükid deklaratsiooni välja ja lähed oma postkontorisse. Posti tehtud deklaratsioon tühistatakse ja kaup antakse sinu deklaratsiooni alusel kätte. Seda 58 krooni ka maksma ei pea.

Ma kardan, et paljud postitöötajad pole selle võimalusega kursis nii, et pead seletamiseks valmis olema. Vähemalt mul tuli kaks korda käima - esimene kord kell 19 ei suudetud Nõmme postkontoris leida pädevat allikat kes minu juttu kinnitanud oleks :)

Tollideklaratsiooni tegemine ka päris triviaalne pole aga samas kui korra asja ära näinud oled siis ka mitte mingi raketiteadus. e-maksuametis on sul vanad deklaratsioonid (need mis post teinud on) ees - neid saab kopeerida uuele põhjaks aga seal tuleb ka ühtteist muuta.

Arne
ints
Posts: 621
Joined: Mon Oct 02, 2006 10:49
Contact:

Post by ints »

Peep, nii see on. Lisaks võtab see "58 eek teenus" sama palju või rohkem aega kui pakil USAst või Jaapanist/Hiinast Eestisse jõudmiseks. St, kui lisada aeg, mis pakk liigub Pallastist peapostkontorisse, siis
_vähemalt_ nädala (noh, kiiretel aegadel ka rohkem)! Mina läbin ise selle vahemaa 15 minutiga ja eeldaks seda ka pakilt.

Alternatiiv on koinida posti deklarante Pallastis (paki eeldatava saabumise kuupÄeval või päev-kaks hiljem) ja neile asi ära seletada. Tülikas nii endale kui ka ilmselt neile, aga õnneks on nad väga sõbralikud. Siis nad deklareerivad sisuliselt õige koodiga (mitte peaaegu esimese ettejuhtuvaga;) ja päeva-paari jooksul. Ja siis on võimalik paluda asi Pallastist ise kätte saada ja vältida veel paari päeva kuni see peapostkontorisse jõuab, seal ülesse leitakse (see on eriti vaevarikas, tavaliselt päästab Pallastist pärit träkinginfo ja Sinu kaljukindel veendumus, et pakk on juba päev varem kohale saabunud...) ning Sulle teade postitatakse, kuniks see Sinuni jõuab (enamasti jõuab) ning kuni Sa sellele järgi jõuad. Lisaks väldid nii järjekordasid peapostkontoris, aga Pallastis pole _kunagi mitte kedagi_ järjekorras, tõsi mõni uus postitöötaja võib saada kreepsu, et nad seal pakke väljastavad (aga nad teevad seda!).

Kui veel lisada asjaolu, et peapostkontori lähedal pole enam parklat, siis.... see 58 krooni läheb igati asja (ainult, et mis asja?) ette. Kahju ainult, et seda serveeritakse "klientide parema teenindamise" sildi all...

Ise Pallasti tollis käia oli igal juhul efektiivsem - niipea kui pakk kohal sai 15 minutiga sinna, 10, max 30 minutiga kõik paberid aetud (tollis võis olla 1..2 inimest ees) ja asi korda. Peapostkontori saba on tihti väga pikk, aga alla 15 minuti pole küll KUNAGI läinud... Hooajal tähendas vana süsteem seda, et pühapäeval krässitud jupp võis laupäevaks kohal olla ja pühapäeval olid jälle lennutamas...

I.
User avatar
lauri
Administrator
Posts: 3057
Joined: Wed Jul 20, 2005 23:13
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by lauri »

Tore näha, et ka teised on sama kadalippu läbinud, mis minagi :) Ülalolev jutt jumala õige... sul on õigus 58-kroonisest tollideklaratsioonist loobuda ja selle saab tõesti ise e-maksuameti kaudu esitada. Ainsateks probleemideks on ehk kauba asukoha määramine, seda on päris raske teada saada, kui kaup on läbi Eesti Posti tulnud (kui tuleb suurem saadetis läbi mingi kullerfirma, siis saadetakse tavaliselt kõik saatedokumendid e-maili või faksi peale ilma küsimata!). E-maksuameti kaudu (Complex süsteem - hea nimi!!! :lol:) deklaratsioon täites vabastatakse kaup 30 minuti jooksul reeglina.

Kõige tobedam on kaupa tellides EMS'iga, mis tegelikult tähendab kauba koju kätte toimetamist. Kui aga summa ületab maagilise piiri 22€, siis lisaks sellele, et kauba kättesaamine viibib 3-4 päevaga, pead maksma 58 krooni tollideklaratsiooni vormistamise tasu ja lõpuks veel sellele ise järele minema...

Niiet tasub tellida kas alla 22€ või siis juba rohkem korraga...
Lauri Laidna - www.pistik.com
PeepK
Posts: 91
Joined: Fri Sep 29, 2006 11:57
Location: Tallinn

Post by PeepK »

suured tänud kamraadid! kuskil kuue paiku kui tööl ukse kinni lõin mõtlesin et p*rsse lähen võtan välja. kui autoni jõudsin siis mõtlesin jälle et ei viitsi pimedas postkontori ümber autole parkimiskohta otsida, homme ka päev. katsetan kindlasti selle e-maksuameti ära.

Peep

PS tööl ootasin kolm nädalat väga tähtsat kirja Inglismaalt, täpsemalt Wrighti saarelt mis küll niiväga Inglismaa ei ole (on midagi Ahvenamaa moodi staatusega). kolmapäeva hommikul ütles kannatus üles ja mailisin firmasse et sorri maili pole, kas paneksite kulleriga. eile kell 12 pani sekretär (ei mitte minu, kogu asutuse) postiga tulnud kirja lauale ja tund aega hiljem oli kuller ukse taga sama asjaga. antud juhul kahtlustan küll mitte Eesti posti vaid rohkem Wrighti saare pohhuiste, nood pidid isegi shotlastest hullemad olema.
User avatar
lauri
Administrator
Posts: 3057
Joined: Wed Jul 20, 2005 23:13
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by lauri »

EMS-iga näeb ilusti ära, millal pakk Eestis on. Kui siis maakler (ÄTT) keskus.post.ee kiri saata, et vabandust, aga ehk teekiste tollideklaratsiooni ka ära sellele pakile... saab tavaliselt dekl. paari tunniga tehtud ;) Muidu läheb alati 3-4 päeva. Näiteks pakk saadetakes 1. kuupäeval, saabub Eestisse 4. kuupäeval ja 8. kuupäeval on postkastis teade, et võite tulla postkontorisse 58 krooni ja käibemaksu tasuma...

Minu rekord on paki saamine Saksamaalt KULLERFIRMA kaudu 30 päevaga. Nimelt suudeti see kogemata saata Lätti. Siis pidin ise Läti (ei oska ingliskeelt ja panevad toru ära) ja Leedukatega (oskavad ingliskeelt) suhtlema korduvalt. Peale kuu möödumist oli pakk käes ja pidin sellele ise järele minema. Meeletu õnn oli, et 25kilogrammi hulgas polnud ühtegi kliendi tellitud kaupa, vaid tootekataloogid jms nänn :lol: Siinkohal just "tore" see, et tegu oli kullerfirmaga ja saatmistasu polnud mitte väike. Samas mõni teine kullerfirma on meeletult vastutulelik, helistab ette, küsib kuhu ja millal kaup ära tuua jne...

Inglismaalt kaupa tellides oli ükskord tore üllatus. Nimelt polnud mind ennast kohal, Eesti Posti kuller helistas, mina juhendasin tema kohale ja ütlesin inimese, kes kauba vastu võtab. Umbes tund aega hiljem oli trackingus näha, et kaup on kohale toimetatud ja ka allkirjastaja nimi oli ära märgitud. Kaup oli SAMA päeva hommikul eestisse jõudnud, kohale toodi 12 ajal :!:

Juhuseid on palju, kindel ei saa milleski olla, mittekunagi :wink:
Lauri Laidna - www.pistik.com
layr
Posts: 18
Joined: Sun Feb 04, 2007 11:54
Location: Tartumaa

Post by layr »

Kes oleks võinud arvata, et leian vajaliku info mudellennufoorumist :D

Tellisin läbi eBay kauba, leidsin millalgi postkastist postiteate ja läksin postkontorisse kohale. Selgus, et toll on teinud ise deklaratsiooni ning nõuab importmaksu, mis ületab paki enda väärtust. Lähemal uurimisel selgus, et paki väärtuseks oli märgitud 200 USD (tegelik hind alla 40$).
Üritasin siis tollist/postkontorist nõu saada - ei midagi. Vahepeal saadeti päev enne õiget kuupäeva pakk tagasi USA poole. Sain õnneks paki Tallinnas kinni pidurdada ja tagasi lasta saata.

Eile käisin tolliväärtuste spetsialistiga rääkima ning tema ütles, et pean paki laskma enda kodukoha postkontorist linna postkontorisse saata ning koos temaga seal uue deklaratsiooni tegema :?

Kõige toredam on see, et väidetavalt märkis paki saatja pakile hinnaks 200$(väites ise vastupidist), lisas sinna paar asja, mida ei tohiks seal ollagi, ning pakk on üleüldse saadetud minu isa nimele (kuigi sai müüjale teisiti öeldud).

Täna käisin postkontoris, et lasta pakk linna saata, kuid sealt teatati jällegi, et pakk on ära saadetud, olgugi et nad pidid postiteate järgi pakki hoidma kuni 31. kuupäevani. Ehk mõlemal korral saadeti pakk enne õiget tähtaega ära.

Seega, kui mul õnnestub jälle pakk tagasi lasta tuua, saan ise e-maksuametis uue deklaratsiooni teha? PayPal'i maksekinnitus on ju põhimõtteliselt makstud hinna tõestus. Iseasi kuidas nende paari lisaasja suhtutakse, kuna neid tegelikult ei peaks seal olema..
User avatar
lauri
Administrator
Posts: 3057
Joined: Wed Jul 20, 2005 23:13
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by lauri »

Sul õigus ja Eesti Posti deklaratsioonist keelduda ja see ise teha e-maksuameti kaudu (mingid Complex ja Simplex süsteemid). Enne aga võta see Eesti posti deklaratsioon ja kirjuta sealt info maha (mingi 10kond erinevat lahtrit, a la kus täpselt pakk asub jne - seda oma peaga välja ei mõtle ja teada ka ei saa kuskilt!).

Olen ise ka kogenud, et Eesti Post viimasel ajal alla käinud. Varem oli kõik palju korralikum, nüüd tehti süsteemid ümber ja kaaost palju rohkem. Hiljuti oli tuttaval ka olukord, kus saadeti pakk 13 päeva pärast tagasi, kuigi pidi 14 päeva hoidma. Õnneks saadeti ilma lisatasuta uuesti pakk eestisse, aga kulus jällegi lisa-aeg!
Lauri Laidna - www.pistik.com
layr
Posts: 18
Joined: Sun Feb 04, 2007 11:54
Location: Tartumaa

Post by layr »

lauri wrote:Sul õigus ja Eesti Posti deklaratsioonist keelduda ja see ise teha e-maksuameti kaudu (mingid Complex ja Simplex süsteemid). Enne aga võta see Eesti posti deklaratsioon ja kirjuta sealt info maha (mingi 10kond erinevat lahtrit, a la kus täpselt pakk asub jne - seda oma peaga välja ei mõtle ja teada ka ei saa kuskilt!).

Olen ise ka kogenud, et Eesti Post viimasel ajal alla käinud. Varem oli kõik palju korralikum, nüüd tehti süsteemid ümber ja kaaost palju rohkem. Hiljuti oli tuttaval ka olukord, kus saadeti pakk 13 päeva pärast tagasi, kuigi pidi 14 päeva hoidma. Õnneks saadeti ilma lisatasuta uuesti pakk eestisse, aga kulus jällegi lisa-aeg!

Lisa-aega mul on. Aga mitte lisanärve :D

Mõtled Sa siin digitaalset deklaratsiooni, mida uue koostamisel abiks võtta?
arne
Posts: 467
Joined: Thu Aug 11, 2005 23:07
Location: Tallinn
Contact:

Post by arne »

Seda Posti tehtud digitaalset sul pole enne kui sa kauba kätte saad. Aga küsi seda paberil deklarit näha seal on tõesti infot mida esimene kord kohe välja ei mõtle.

Kui sisse saad, siis valid peamenüüst Complex, Deklaratsioonid menüüst minu deklaratsioonid, sisesta uus.

Profiiliks vali H.

Liik IM, viis A, kliendi viitenumber pole oluline, esindusviis 1, esindajat pole

Saaja/saatja - oma isikukood saajaks, saatja andmed kirjuta välja.

Üldandmed - pakkeüksuseid - tõenäoliselt 1, lähteriik - kust saadeti kaup, sisemaa ja piiri transpordiviis - 5 (post), kaubad konteineris - 0, tarnetingimused ja tarne asukoht - need oleks kasulik paberi pealt vaadata. arve summa ja valuuta - sealt paypali arve pealt. tehingu liik - 11 (kui ostmisega tegu on), sisenemise tolliasutus - vaata posti tehtud deklarit, aktsepteerimise tolliasutus - sama, kauba asukoha liik - pane P, tasumisviis - 3

DV1 lehel pane lisakulude jagamise lahtrisse 0

Kaubad - lisa üks kaup. Kui on rohkem kaupu siis paned rohkem. Kaubad pane arve järgi. Ma ei kujuta ette kuidas neid juhtumeid käsitletakse kui keegi on pakki arveväliselt mingeid asju juurde suranud nagu sa väidad. Kui sa neid ei deklareeri siis võid trahvi saada. Samas pole sa sellest kaubast teadlik ja arve peal seda kah pole. Idee järgi võiks selle lisakauba vist tagasi saata aga ma ei tea kuidas see postisaadetiste puhul käia võiks. Aga proovi järgi :)

Iga kauba juures:

kirjeldus - nii täpselt kui oskad.

kaubakood - siin pead loominguline olema. Vaata ETT-d (EMTA avalehelt saab sinna) ja leia mis kaubakood sulle kasulik on (maksud sõltuvad kaubakoodist ja päritoluriigist - päritoluriiki sa valida ei saa, aga kaubakood on mõnikord selline kahtlane ja võimalik mitmene kodeerimine).

päritoluriik - kust asi tuleb. Kui sa ostad USA-st hiinas tehtud tossud ja see et nad hiinas tehtud on tõendatav (ei tea täpselt mida selleks vaja on), siis paned päritoluks hiina mitte usa.

brutomass - selle saad postist

soodusresiim - 100. muud variandid on eksootika, ehkki annavad väiksemaid makse.

nõutud protseduur 40, eelnev 00, lisaprotseduur 000.

netomass - see peaks sulle teada olema kauba kirjeldusest

kauba hind - arvelt

hindamismeetod - 1

eelneva dokumendi roll - Z, liik 750, viide pane sinna selle posti teate number

lisamõõtühik võib vajalik olla, sõltub kaubakoodist

lisadokument - kood N935 ja siis sinna seda paypali arvet identifitseeriv string. Selle Paypali kinnituse võid uploadida kah - PDF äkki sobib.

esitamise lehel sisesta oma andmed ja siis kontrolli

Selline crashcourse

Arne
PeepK
Posts: 91
Joined: Fri Sep 29, 2006 11:57
Location: Tallinn

Post by PeepK »

tellisin paar päeva tagasi saksast ja maksin ka kohe, alla kilone pakk ja saatmiskulu dhl-ga 30 eur. poest vastati täna et alates 01.06 on saksast alla kilone pakk 17 euri ja panevad mulle minu soovil 13 euri eest kaupa juurde. niiet kui keegi küsib veel dhl-ga saatmise eest suuremaid summasid siis hakake protsessima.

PeepK
ints
Posts: 621
Joined: Mon Oct 02, 2006 10:49
Contact:

Post by ints »

Inglismaalt taheti alles täna kilose või veits raskema paki eest 90 euro kanti ;-(((( VÄitsid, et tsoon 6 :))) !!!! Vaatame, mis asjast saab...
arne
Posts: 467
Joined: Thu Aug 11, 2005 23:07
Location: Tallinn
Contact:

Post by arne »

Ahsoo. Mul jäi tegelikult jutt pooleli. Et kui kontrollist läbi saad ja deklari esitatud. Siis pead vaatama Esitatud deklaratsioonide alt mis olekus ta on. Sinu huvitab tasumata ja tagamata vms.

Selles olekus võta deklaratsiooni vaatluseks lahti ja leia viimaselt leheküljelt tasumata maksude summa ja panga viitenumber.

Nende andmetega teeb Internetipangas ülekanne õigele EMTA kontole ja natukese aja pärast on deklaratsioon olekus Kaup vabastatud.

Siis võta PDF deklaratsioon, veendu et all ääres on kirjas KAUP VABASTATUD, trüki see välja ja mine sellega posti.
User avatar
metsasarv
Posts: 11
Joined: Mon Oct 15, 2007 14:36
Location: Kuressaare

Post by metsasarv »

Et õigest otsast pihta hakata, tuleb siis teha eelselgitus müüjale, et kauba hind ja arve ja puha - ametlik osa olgu alla 22 eur v mis summa see oligi. Ülejäänud siis teises jaos maksta. Iseasi kui suure/väikese ostusumma juures keegi viitsib nõnda jebima hakata.
Ise olen selle tollivärgiga korra alt läinud, lihtsalt eeltöö jäi tegemata. Maksin postis küsitud summa ära ja kadusin, iseennast kirudes, et pole õigest otsast pihta hakanud.
Või on kellelgi kogemusi kas aitavad mingid märked a´la privaat- personaalpakk, gift certficate vms vidinad? Noh et eos vältida tegematajätmiste palka - tollisekeldusi. :roll:
Triibuline
arne
Posts: 467
Joined: Thu Aug 11, 2005 23:07
Location: Tallinn
Contact:

Post by arne »

Ega toll neid pakke päris mehhaaniliselt ka ei töötle. Kui nad leiavad, et kaupa on valesti hinnatud, siis määravad nad tolliväärtuse ise ja nõuavad sult ikka maksud sisse. Ja võivad trahvi ka määrata.

Teine pool on see, et eksportöör peab käibemaksu tagasisaamiseks väärtuse õigesti näitama. + kauba valesti deklareerimine on karistatav. Vähegi suuremal firmal ei ole mingit motivatsiooni sulle kingitusi saata.

Arne
User avatar
vallojoe
Posts: 501
Joined: Tue Aug 08, 2006 23:41
Location: Tallinn/Harjumaa

Post by vallojoe »

märkus gift on abiks küll, vähemalt nii tulid mulle honkongist kopteri varuosad ja tollist pääsesin.
User avatar
Nullpointer
Posts: 110
Joined: Tue Jul 03, 2007 13:26
Location: Tartu

Post by Nullpointer »

http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=337418

E-bayst ostes märgitakse sageli ilma palumatagi "gift" või 5$.
On läinud õnneks, kuid olen ka pidanud tollile tõendama, millega tegu ja kauba tegelikku väärtust ning seda ajuvabalt just neil juhtudel, kus paki tegelik väärtus on olnud alla 22€.
Isiklik kogemus - kui pakk on nii väike, et mahub postkasti pilust sisse, siis tolliga kunagi jamamist pole olnud. Ilma tollimata on tulnud ka 40USD märkega pakke. Suurem pakk "gift"-ina või a'la 5$ on tähendanud alati tolliga jamamist.
vana
Posts: 676
Joined: Tue Sep 05, 2006 11:43
Location: Tallinn, Õismäe

Post by vana »

Võobolla ei avalikustaks niiväga oma sulitsemisi?
Kui vastavad instsantsid haisu ninna saavad, siis tehakse sellist "gift"-i, et pigistab pisara välja.
Kui saab kuidagi tollivabalt on suurepärane. Kui ei, tuleb peale +21% ja 100.-EEKi vormistuse veel nädalake ooteaega lisaks.
User avatar
tola555
Posts: 348
Joined: Thu Mar 15, 2007 13:24

Post by tola555 »

mina arvan, et mingisuguse 200eek pärast ei tasu küll suli mängida.
Muide, ettevõtted peaksid saama käibemaksuvabalt mingitel tingimustel(firma jaoks ost vms)?
daapn
Posts: 300
Joined: Mon May 28, 2007 12:48

Post by daapn »

Jälgige nüüd mängu. Vana on täiskasvanud inimene ja ei viitsi pilli ribadeks puhuda. Ma ise olen laisk ja ka kopkakese eakas (36) ning mulle meeldib, kui asjad minu eest ära tehakse. Me jaksame oodata.

Teiselt poolt on muidugi noored sägad, kes tahavad kola kiiresti kätte saada. Neil on kogu aeg "meno päällä" ja eestlase rahvusrõõm on ärategemisrõõm. Mis seal salata penskaritel ja koolipoistel ongi kõige rohkem aega mudelismiga tegeleda.

Samas olen ma teinud ka selle kalkulli, et tühja see nädal ootamist, selle ajaga saab praktiliselt ise teha uue lennuki valmis. Noh, natuke nadi kindlasti on, kui lennuk seisab ühe puuduva jupi taga terve nädala. No aga jällegi mudel pole jänes, et eest ära jookseb. Ilmataat on anyway lätlane.


daapn
User avatar
vallojoe
Posts: 501
Joined: Tue Aug 08, 2006 23:41
Location: Tallinn/Harjumaa

Post by vallojoe »

no minule on need pakid nii tulnud, ise pole selle nimel rabelenud, s.t. pole palunud müüjat, et paneks mingi sildi või miskit.
User avatar
lauri
Administrator
Posts: 3057
Joined: Wed Jul 20, 2005 23:13
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by lauri »

Oktoobrist on Eesti Posti poolne deklaratsiooni tegemine 100kr ja neil läheb endisest kauem aega. Pakk jõuab kuskilt X-riigist Eestisse näiteks 5 päevaga ja siis need tublid tollimaaklerid suudavad vähemalt sama kaua muneda. Või siis ei leia nad pakist arvet ja läheb veel kaks korda kauem aega. Ise-enesest see 100kr deklaratsiooni tegemise eest polekski palju, kuid kui 5-10 minuti tööd suudetakse nädal aega teha, siis ajab veidi kurjaks küll... Viimati saatsin neile ise faksiga arve, kuna nad pakist seda ei leidnud (jah, see oli pakis olemas!) ja siis läks neil ka veel 3 päeva aega peale minu faksi kättesaatmist. Pakk vedeles tollis kokku nii 2 nädalat.

Teienkord juhtub, et tehakse ka kiirelt ära, kuid üldiselt on see üks mäda värk kahjuks. Normaalsest kohast kaupa tellides GIFT kirjaga või vale väärtusega pakki ei saa ja alati läheb läbi tolli...
Lauri Laidna - www.pistik.com
vana
Posts: 676
Joined: Tue Sep 05, 2006 11:43
Location: Tallinn, Õismäe

Post by vana »

Tahtsin öelda vaid seda, et kui õnnestub kuidagi kellegi tähelepanematuse või vastutuleku abil sellest nõmedast tollist mõõda schlikerdada on OK. Ei tasu aga sellest laialt kilgata.
PS. Olen küll säga, aga vana säga. Ei talu ootamist. Minu pakk tuli 10.10., eile sai toll maksumist tõendavad dokumendid, tollis on järjekord keskmiselt nädal, siis saadatakse postkontorisse, sealt teatis mulle postkasti. Maksud (ca.21% + 100.-) maksan postis kättesaamisel, kui selle kammajjaa lõpuni välja kannatan
[J]
Posts: 2776
Joined: Sun Aug 28, 2005 22:42
Location: Tallinn

Post by [J] »

Date # Location Delivery Status
11-Oct-2007 Hong Kong Item posted and is being processed.
11-Oct-2007 Hong Kong Processed for departure.
12-Oct-2007 Hong Kong The item left Hong Kong for its destination on 12-Oct-2007
13-Oct-2007 Estonia (Republic of) Arrived and is being processed.
14-Oct-2007 Estonia (Republic of) Pending customs inspection.
Nii, et 13. okt oli Tallinnas ja viimased 7 km võtab ilmselt 2 nädalat. Vene piiril olevale tollile pannakse igal juhul "pika puuga" ja meiega võrreldes rekkamehed ei teagi, mis on ootamine. See on Eesti hetketase.

MASENDAV, aga nii see on.
vana
Posts: 676
Joined: Tue Sep 05, 2006 11:43
Location: Tallinn, Õismäe

Post by vana »

[J], Sinu näide on ilmselt tollivaba (kauba väärtus alla 45€).
Kui oleks vaja tollida , pane julgelt kuni 10 päeva otsa.
Tavaliselt on kraam kahe nädalaga kodus. Olen püüdnud postis seleteda, et helistagu pakendil olevale telefonil, et see postiljoni etapp välja jätta. Ütlevad jaa, jah, kuid ei midagi. Kips on aju veresoontes kivistunud ja selle sulatamiseks on vaja 33% soolhepet
Siit tulebki, et võid tellida suvalisest kohast, kas või Läti NSV-st, kuid ikka läheb kauba kättesaamiseks aega pea ühepalju...
User avatar
lauri
Administrator
Posts: 3057
Joined: Wed Jul 20, 2005 23:13
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by lauri »

14-Oct-2007 Estonia (Republic of) Pending customs inspection.

Ehk siis see kaup on Eestis, aga tollitsoonis või õigemini Pallasti 28 majas kuskil üleval korrusel Eesti Posti tollimaaklerite laua peal. Viimati kui suhtlesin nendega oma kauba osas öeldi, et läheb vähemalt 2-3 päeva, kuna neil on kiire :roll: Minul läks üle nädala, nagu varem kirjutasin.
Lauri Laidna - www.pistik.com
arne
Posts: 467
Joined: Thu Aug 11, 2005 23:07
Location: Tallinn
Contact:

Post by arne »

Kui teil on trackingu number ja te näete, et kaup on Eestis, siis helistage kohe Eesti Posti. Öelge, et teil on trackingu number, kullerfirma või teise riigi postisüsteem ütleb, et see pakk on kohal, teil on kiire ja te tahate ise tollideklarit teha. Teid suunatakse umbes kaks korda ümber - rääkige sama jutt ja lõpuks jõuate inimeseni, kes oskab teile puuduvad andmed öelda, siis tehke ise tollideklaratsioon ja minge Pallastisse kaubale järele. Kõige kiirem.

Arne
vana
Posts: 676
Joined: Tue Sep 05, 2006 11:43
Location: Tallinn, Õismäe

Post by vana »

arne, alles üleeile öeldi mulle Pallastist, et sealt enam kaupa kätte ei saa.
User avatar
lauri
Administrator
Posts: 3057
Joined: Wed Jul 20, 2005 23:13
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by lauri »

Ja mulle öeldi, et ENAM EI saa teha ise deklaratsiooni enne kui Eesti Post on selle ära teinud. Absurd!

Pole viitsinud edasi vaielda ja veidi tähtsamate inimestega sellest olukorrast vestelda.

Ühesõnaga väidetavalt on nii, et pead ära ootama, kuni Eesti Post dekl. ära teeb ja saadab paki postkontorisse. Siis keeldud sellest deklaratsioonist ja teed enda oma ning saad paki kätte. Võidad 100kr, kuid aega ei võida!

Tundub, et deklarantide tööpäev algab umbes peale 9.30 ja lõpeb enne 16.30, sest ainult sellel vahemikul on nad kättesaadavad. Käisin ükskord lausa kohal 16.45 ajal, kuid ka Pallasti 28 infolaud ei saanud oma töötajaid enne tööaja lõppu kätte. Endiselt on mul kavas kaebekiri kirjutada, kuid kättevõtmise taga hetkel...
Lauri Laidna - www.pistik.com
Post Reply