Klaas fiiber

Arutelu kõikvõimalikest veesõidukites - paadid, kiirkaatrid, allveelaevad, jahid, purjekad, jet-skid jms
Post Reply
Sonn
Posts: 1
Joined: Wed Apr 11, 2007 20:23
Location: Kaberneeme

Klaas fiiber

Post by Sonn »

Kas keegi teab kuidas klaasplasti teha?
lancer10
Posts: 46
Joined: Sat Jun 24, 2006 20:31

Post by lancer10 »

sul on vaja klaasriiet polüestevaiku ja kõvendit.

võtad vajaliku koguse vaiku ja lisad sinna väheke kõvendid,mitte palju sest muidu läheb soojaks ja võinb ka süttida.siis võtab vormi millele sa oled 24h enne kandnud poonimis vaha.siis paned vormile veidi poonimis vaha ja sinna peale klaasriide ja sellele veel piisavalt vaha et riie läbi imbuksja jätad ra ootama.vormi pole mätet kuskile mujale kuivama viia (nt.Sooja kohta või külma kohta) ta ei kuiva ta reageerib.
nii lihtme ongi :D
User avatar
tulnuk
Posts: 539
Joined: Mon Aug 01, 2005 1:33
Location: tartu

Post by tulnuk »

See vaigu peale vaha kandmine on minumeelest kahtlase väärtusega idee, kas lihtsam poleks korralikku rulli kasutada, et riie läbi immutada vaigust?
Võsalendur
Posts: 258
Joined: Tue Aug 02, 2005 9:45
Location: Tartu

Post by Võsalendur »

lancer10 wrote: võtad vajaliku koguse vaiku ja lisad sinna väheke kõvendid,mitte palju sest muidu läheb soojaks ja võinb ka süttida.siis võtab vormi millele sa oled 24h enne kandnud poonimis vaha.siis paned vormile veidi poonimis vaha ja sinna peale klaasriide ja sellele veel piisavalt vaha et riie läbi imbuksja jätad ra ootama.vormi pole mätet kuskile mujale kuivama viia (nt.Sooja kohta või külma kohta) ta ei kuiva ta reageerib.
nii lihtme ongi :D
Jutt käib vaigu segamisest aga sõnagi ei ole sellest kuhu see panna. Vahaga klaasriiet immutada? Milleks see vajalik on?
User avatar
armin
Posts: 30
Joined: Thu Aug 09, 2007 20:46
Location: tallinn

Post by armin »

minu käest saad kui tahad 40 eeku ruutmeeter riiet ja 40 eeku kilo vaiku
Viljar112
Posts: 1
Joined: Mon Apr 18, 2011 17:30

fiiber klaas

Post by Viljar112 »

Immutada tuleb vaiguga mille kokku segasid aga mitte vahaga mille kantsid peale ja poleerisid selleks, et kokku segatud vaik ei kleepuks vormikülge. Palju õpetus sõnu ja näidis demostratsioone leiab -- Youtube.com -- kui otsida fiber class või carbon fiber oleneb milline soov on tulemusele.
siin ka üks võimalus paljudest kuidas teha vormi esemele mida tahad fiiber klaasist teha : http://www.youtube.com/watch?v=BOo8gxp3 ... re=related
ja siin ka näide süsinikkiud osade valmistamiseks mis annab korraga detailile nii hea vastupidavuse ja ka väljanägemise. :
http://www.youtube.com/watch?v=IAdVO8Rkv6c
Post Reply