F3A Sport & Nordic 2011 I etapp, Hüüru 29.05

Teavita toimuvatest võistlustest ja kokkusaamistest ning treeningutest.

Moderators: Marek, mart63

Post Reply
mart63

F3A Sport & Nordic 2011 I etapp, Hüüru 29.05

Post by mart63 »

Hei lendurid!
Uus hooaeg on alanud ning lähenemas on selle aasta esimese F3A võistluse kuupäev. Võistlus toimub 29. mail, Hüürus. Hakkaks kogunema kl 10 paiku ja üritaks võistlusega algust teha kl 12.
Sellel aastal võistleme siis kahes klassis: F3A Sport ja F3A Nordic, esimene on natuke lihtsam ning teine edasijõudnumatele. Sport võistlus on esimesena ning ca tund peale tolle lõppu alustame Nordicuga.
Kui plaan terve hooaeg võistelda ühes klassis, siis tohib (ja on isegi soovitatav) olla teise klassi kohtunikuks, kohtunikuks võib muidugi ka mitte-võistleja olla.

Osavõtumaks on 10€ täiskasvanutele ja 5€ noortele (nooremad kui 18 ).

Siinkohal teeks algust nimekirjaga:

F3A Sport võistlejad:
1.Lauri (Submarin) 50:50
2.Andres (Matsa) 50:50
3.

F3A Sport kohtunikud:
1.Tarmo
2.Marek
3.Kuno

F3A Nordic võistlejad:
1.Mart
2.Tarmo
3.Marek
4.Kuno

F3A Nordic kohtunikud:
1.Lauri (Submarin)
2.Andres (Matsa)
3.Andres (Andu)

Huvilistel palun huvi ülesnäitamiseks saata mulle PS, email või helistada (mõistlikul ajal). :)

Tervitades,
Mart
58502020
martseger (at) hotmail.com
Last edited by mart63 on Wed May 18, 2011 23:01, edited 4 times in total.
mart63

Post by mart63 »

Kas tõesti Sport klassi vastu huvi ei tunta?
martc

Post by martc »

Nähes Submarini nime sport kavas arvasin ,et söödud marineeritud seentes
olid mõned hallutsinogeene sisaldavad :shock:
Aga pärast konrollkõnet Supakale selgus,et olen ikka meelemõistuse juures.
See pühapäev tõotab tulla super lennuilm ,saab proovida kas üldse ja mis määral sudan lennukit kontrollida...
Minu calamato sport peaks sobima selleks sport kavaks ,kuna talle on sport peale kirjutatud :)
Tahaks vanale ilumaandmiste konkurendile ka võistlustel vastu hakkata.
Kohtunike nimekiri võtab käe juba präegu värisema-nii kõva kolleegiumit
pole nordikus kunagi olnud.
Nii,et võibolla ehk äkki on võimalik,et loodetavasti osalen :roll:
Kas kusagil netis on olemas ka sport kava skemaatilised manöövrid :?:
mart63

Post by mart63 »

F3A Sport reeglistikus peaks ka olema. http://www.mudellend.eu/images/stories/ ... eldule.jpg

Lauri lendab ka Calmatsiga. 8) Anna siis teada oma plaanidest.
martc

Post by martc »

Mis seal figuur 10-es teha tuleb :?:
mart63

Post by mart63 »

mart63

Post by mart63 »

Võistlus juba sel pühapäeval, kas huvi tõesti niivõrd napp?
Marek

Post by Marek »

See on iga-aastane korraldaja küsimus nädal enne võistlust. Spordis on kohtunike rohkem kui võistlejaid ja 50:50 võimalusega jääb sport ära. F3A kava hakatakse harjutama heal juhul nädal enne võistlust. Samas lendajaid ju on. Miks ei ole siis F3A atraktiivne? Liiga kallis? Tundub liiga raske? Ei ole huvitav? Kindlasti ei ole see kallis, sest lennata võib ka võõra mudeliga (mina nt laenaks kui keegi küsiks). Raske ei ole see samuti. Vaja lihtsalt tahtmist. Ju siis ei ole huvitav ja tahe ning pealehakkamine puudub siinse maalapi asukatel. Mõni elab võibolla mujal inforuumis ja ei teagi, et võistlused tulemas.
Õnneks on iga aasta algus selline, mis lõpeb siiski vähemalt 5-6 osavõtjaga, noh see aasta kaks klassi, äkki ikka pühap vähamalt 3-4 võistlema jõuab. Kahju ainult et organisaator ei tea kohe mitme võistlejaga arvestada - oleks auhinnad äkki ägedamad, kui teaks palju osavõtutasusid laekub ning pikem nimekiri kutsuks teisigi võistlema.
Matsa

Post by Matsa »

Olen Marekiga nõus ja samas ei ole ka. Huvi on Võistelda soovin ka, kuid kahjuks ei ole olnud erinevatel põhjustel võimalust eriti harjutada. Üritasin seda teha ka nädalavahetusel Varstus, kuid kahjuks vedas tehnika alt ning oma Nitrokaga õhku ei saanudki. Lendamine piirdus ainult pisikese Sbachiga. Pühapäeval olen kohal ja õhus kindlasti ka, kuid milliseks kujuneb minu etteaste ja mis lennukiga see selgub pühapäeval?
Kokkuvõtteks pean ütlema, et kõik hobid on kallid ja ega mudellennundus neist kallim pole. Probleem on pigem ajas.
mart63

Post by mart63 »

Marek wrote:See on iga-aastane korraldaja küsimus nädal enne võistlust. Spordis on kohtunike rohkem kui võistlejaid ja 50:50 võimalusega jääb sport ära. F3A kava hakatakse harjutama heal juhul nädal enne võistlust. Samas lendajaid ju on. Miks ei ole siis F3A atraktiivne? Liiga kallis? Tundub liiga raske? Ei ole huvitav? Kindlasti ei ole see kallis, sest lennata võib ka võõra mudeliga (mina nt laenaks kui keegi küsiks). Raske ei ole see samuti. Vaja lihtsalt tahtmist. Ju siis ei ole huvitav ja tahe ning pealehakkamine puudub siinse maalapi asukatel. Mõni elab võibolla mujal inforuumis ja ei teagi, et võistlused tulemas.
Õnneks on iga aasta algus selline, mis lõpeb siiski vähemalt 5-6 osavõtjaga, noh see aasta kaks klassi, äkki ikka pühap vähamalt 3-4 võistlema jõuab. Kahju ainult et organisaator ei tea kohe mitme võistlejaga arvestada - oleks auhinnad äkki ägedamad, kui teaks palju osavõtutasusid laekub ning pikem nimekiri kutsuks teisigi võistlema.
Osavõtutasud neelab MLÜ.. Vastasel korral tuleb aasta lõpus taas karikate raha korjata..
tarts

Post by tarts »

Nüüd jäi küll hiljapeale, kuid modisin kohtunike juhendi enam-vähem valmis. Näited on küll inglise keeles veel. See on siis täiendav dokument, mis ei ole küll MLÜ poolt kinnitatud (järgmine aasta saab), kuid muudab hindamise palju selgemaks. Paljud punktid on samad, mis reeglistikus kirjas, kuid põhjalikumalt seletatud. Näited on väga kasulikud lugeda

Soovitan kõigil kohtunikel ja võistlejatel sellga tutvuda
http://www.hot.ee/tarmogr//kohtunike%20 ... 202009.doc
tarts

Post by tarts »

Uuendasin faili. Näited on ka nüüd eesti keeles.
mart63

Post by mart63 »

Kel võimalik, paluks kaasa võtta toole.
Marek

Post by Marek »

Pildid üleval: http://gallery.pistik.com/view_album.ph ... A-I&page=1

Tänud korraldajale ja tublidele kohtunik Andrestele. Sport jäigi ära. Nordic oleks ka jäänud, kui Andres ruudus ei oleks kohale tulnud.
Eraldi tänu noorele Vovale, kes ütles mulle kava ette. Tubli Kullo kasvandik.
Ilm oli keeruline aga jäime kuivaks. Tarmo uus lennuk ja mees ise ka muidugi väga head.
Tulemused paneb Mart kohe üles.
mart63

Post by mart63 »

Võistlus oli tore, kahju et Sport pidamata jäi. Kui järgmine kord samuti läheb, siis jääb see klass pooleli kah.

Tänased F3A Nordicu tulemused:
I Tarmo Greenbaum 1000
II Marek Tamme 989
III Mart Seger 966
IV Kuno Lepind 883
Matsa

Post by Matsa »

Austatud võistlejad ja võitjad. Hea on hinnata ilusat lendu ja mis kõige olulisem, et päris ägeda tuulega.

Olen Ise ka nukker, et küll F3A Sport ära jäi, kuid järgmisel korral ehk õnnestub.

Nüüd pisikene tegasiside võstlejatele (palun ilma solvumiseta, sest pole midagi isiklikku)

Tarmo - Sinu lennus on tasakaal läbimõelduse ja soorituse vahel. Enamus kujundeid ilusti väljapeetud mõõdus ja sektoris.

Mart - Kogu kava hästi käpas, kuid kiirustad liigselt, püüad ehk liiga kiiresti lennata ja sellega kipuvad esialgu vead sisse tulema.

Marek - Sul on kõik hästi käpas, kuid mulle tundub, et Sinu liigne enesekindlus maksab sulle kergelt ehk kätte.

Kuno - Väga hea sooritus ja lennuk ehk liigagi käpas, kuid veelgi paremaks saamisel on ehk Sul on vaja vahelduseks proovida ka mõnda teist lennukit, mis pisut teistmoodi käitub.

Tänud Andule, kui kiirele õppijle ja kaaskohtunikule.
tarts

Post by tarts »

Tänud tagasiside eest. Seda ongi just vaja kuulda, et teada, mida on vaja harjutada. :)
Andu

Post by Andu »

Mardil sureb lennuk välja ju, kui ta aeglasemalt lennata üritab.
Aitäh võistlejatele huvitava nädalavahetuse mõnusa lõpu eest ning kõigile neile, kes lasid mul kohtunik olla, ka vastu tahtmist.

Omalt poolt kiidaks kõiki võistlejaid - eliit oli esindatud ja tegid oma tööd hästi. Mõnel ei olnud ehk lihtsalt õige lennupäev.
Mis mulle meelde jäi:
Marek - Enne võistlusi tegid Mentoriga vigureid, mida varem isegi youtubest näinud ei olnud - väga äge! Võistlustules jäi seekord esikohast natukene puudu. Harjuta Kaabut ;) ja püsti 1/4 pööret.. tead küll, mida mõtlen. Viimane lend oli kõige parem minu arvates.
Tarts - Tema ongi walking talking realflight bot. Ülimalt ilusad maandumised, konkreetne lend. Ilmselt harjutasid palju.
Mart - Kui oleks tohtinud, oleksin hädamaandumiste, kiire tegutsemise ja lennuki heliefekti eest lisapunkte andnud. Lemmik punkt kavas sinu poolt : kolmnurkne sõlm.
Kuno - Sinu lendamine on mulle meeldinud alates sellest päevast, kui esimest korda Harku järvele tulin - extra on suur lemmik. Mis siis Kollasel nihu läks - ilmselt oli tuul suur segaja. Järgmine kord läheb alati paremini. Hooaja esimene võistlus - ju hoidsid lihtsalt tagasi, et asja põnevaks teha. Ära pead norgu lase!

Paluks mitte kellelgi isiklikult võtta.
Marek

Post by Marek »

:D Väga hea tähelepanek Andu. Homme peaks ilus ilm olema ja äkki jõuan Rohelisele kaabut ja kõike muud mis poolikuid keeriseid sisaldavad harjutama. Täna tegin peale tööd pisut RFi ka, et Mentoriga sama asja teha, mida Tarmo Extraga tegi peale võistlust:d Kui päris bot veel ei ole, siis üritan see suvi kasvõi RF C&C -ks saada :)
prosper

Post by prosper »

:roll: Mis asi on C&C . RF ma sain aru et Real Flight. :)
Veel panen tähele ja palun mitte võtta isiklikult :) :)
(palun ilma solvumiseta, sest pole midagi isiklikku)-lausub Matsa
Paluks mitte kellelgi isiklikult võtta.-ütleb Andu
Minu arust kriitika ja tähelepanekud kohtunike poolt ei ole küll solvumist väärt sest see näitab vaid et mees on tegija ja temalgi on arenguruumi. Vaat kui midagi ei öelda siis on jama. :) :)
Riff

Post by Riff »

Command & Conquer :lol: väga hea mäng :roll: ärge pöörake mu lobale tähelepanu.
T-Rex 600 EFL DFC 3GX HV; T-Rex 600N DFC 3GX OS55 LimitedEdition HV; HK250GT - DFC 3gx savöx jne :) ; RF 5,5G; DX9; RoboCat 280 (Holybro F7, Tekko32, Atlata2 HV, Monster 2 jne )
Ropka

Post by Ropka »

CrASH & CARRY
kogun vanu vene lennukimootoreid
Post Reply