19. juunil kell 13 Politseipargi hõivamine jutulaadaks :P

Teemast mööda vestlus... ehk kõik mis pole seotud mudelismiga!
Post Reply
User avatar
ulmeKulgur
Posts: 279
Joined: Fri Oct 02, 2009 21:12

19. juunil kell 13 Politseipargi hõivamine jutulaadaks :P

Post by ulmeKulgur »

Väga VÄGA teemast mööda, aga järsku kellelgi on huvi... :D

...pühapäeval toimub Tln linnas siis Politseipargi hõivamine (ses mõttes, et pargi kasutamine ilma teistel selle kasutamist segamata, kuid ka ametlikku luba küsimata) et seal poliitilist jutulaata arendada.

Neile kel küsimus võib tekkida, mainiks et tegemist *ei* ole Väga Väga Vaba Turuga, kuigi ka see sealsamas pargis mitu korda toimunud on, kuigi osad tegijad võivad ka kattuda.
19. juunil 13:00 toimub Tallinnas Politseipargi hõivamine, et ajada juttu ühiskonna ja poliitika üle, ent ka muudel teemadel. Kui palju inimesi osaleb, selle otsustab juhus, info levik ja huvi ürituse vastu. Laias laastus võiks meid nimetada rahvusvahelise ürituse #Globalrevolution (maailarevolutsioon, heh, optimistid... :) kohalikeks vabatahtlikeks ja huvilisteks. Aktsiooni #Globalrevolution rahvusvaheline kodulehekülg on aadressil:

http://takethesquare.net

See pole meeleavaldus tavalises mõttes, meil pole teada, mis meelt osalejad on. Asi on loomulikult inspireeritud Hispaania, ja enne seda toimunud Araabia maade väljakuhõivamistest, kuid me pole nii optimistlikud, mistõttu meil telke pole. Meil pole lippe, loosungeid, ruuporeid ega lava. Kui inimesi tuleb rohkem, kui ühes ringis teineteist kuulma ulatub, saab igaüks valida, mis seltskonnas kaasa räägib või kelle juttu kuulama jääb.

Ise arvan, et kui üks inimene teist enam ilma valjuhääldita ei kuule, polegi lootust dialoogiks, sest valjuhääldeid ei jätku kõigile. Parem rääkida nii paljudega, kui oma hääl kannab. Pargis on selleks eeldusi (kuigi suurem väljak oleks edevam). Londonis on üks park, kus igaüks saab teistele kõnesid pidada, ja inimesed teavad, et seal toimub. Selline mõte ei tohiks ka meile võõras olla.

Oleks tore, kui väljakute või parkide hõivamist toimuks ka teistes linnades. Oleks tore, kui sellest rohkem inimesi teaks, et need kel huvi, kohale saaks tulla. Pelga näitena võiks tõstatada muuseas teemad:

* Mida teha, kui hinnatõus sööb ära palgatõusu?
* Miks kasumite kasv ei vähenda vaesust?

Meid ei esinda ükski erakond, assotsiatsioon või ametiühing. Me ei soovi olla esindatud, sest igaüks räägib iseenda eest. Koos soovime kujundada paremat maailma.

Näib võimalik, et vaid globaalne revolutsioon võib aidata globaalsete probleemide vastu. Ehk on meiegi jaoks aeg tulla tänavale, võtta kartuseta tagasi avalik ruum, ning kasutada seda, et aru pidada. Kui arutelu kannab vilja, ehk saame koos ehitada parema tuleviku? Kui ei, on see siiski abiks harjutus ise organiseerumises.
Post Reply