tere

See on koht, kus rääkida kõigest mudelitega seonduvast, mis teiste teemade alla ei lähe.
Jorgan

Post by Jorgan »

Bixlerit soovitame sellepärast,et väikese rahalise kuluga saaks sinu käsi kindlaks. Mis jutt see on,et ei taha ise aretada. See käib hobiga kaasas.

Muidugi ei ole mina see kõige õigem mees kes võiks sulle õpetus sõnu jagada. Olen ise ka ikka veel algaja. Selle pärast tellisingi omale Floater Jeti,et saaks kuidagi käesse selle lennuki valdamise.(Väikeste kuludega).
Olin kah alguses kõva mees kohe cessnaga lenndama ,aga ei tulnud see hästi välja. Kalliks läks, odavam tuleb see lennuk tellida.
Oehh

Post by Oehh »

See Cessna 1m tiivaga on ikka sigaraske oma 1,5 kiloga.
Lennu- ja ka maandumiskiirus on ikka karm. Sellise massi ja kiiruse korrutamisel ei päästa ka kõrge ja tihe rohi eriti palju.
eestikas

Post by eestikas »

nii et cessna oli siis sinu esimene lennuk

aga mis sul siis valesti läks et nii kalliks läks kohe

loodan et nii valesti ei läinud :D >>> http://www.youtube.com/watch?v=O6M_Fyzc ... re=related
Jorgan

Post by Jorgan »

Minu jaoks oli ta liiga tundlik ja kuna ma olen aru saanud siis sa tahad veel RTF. Kas nendel saab servo efektiivsust maha keerata vist ei saa.
Servo õlast vist ikka saab?
Muidugi minul oli selle kolme rattalisega väga suured maandumis probleemid. Mootoreid ja proppe läks nagu sooje saiu.
Lennadamisega saab hakkama aga jah kui maadligi oled siis suht äkilised liigutused.(Muidugi viga ka minus kuna ei tunnetanud veel pulti).
Soojalt: Vali midagi muud,ära seda 1M-st kolme väikese rattaga Cessnat osta.
Kuskil siin mainiti ka Multiplex Mentorit. Sõber ostis selle kellegi käest, tiiba 1,6m. Tema oli ülirahul, sartimisega ja maandumisega ei ole mingeid probleeme. Õhus pidi kah olema väga rahulik.
eestikas

Post by eestikas »

ega mul üldse plaan rattad kohe maha võtta sest seal kus ma lennutan pole neil küll mõtet. need rattad pididki olema ühed lennuki lõhkujad eriti kui ei oska ratastele maanduda
peale selle pidid need ka juhtuma vahest ära kukkuma ja kaduma nii et suht useless

suurtemate mudelite puhul on see aga vajalik
Oehh

Post by Oehh »

Nii suure pinnakoormatusega mudelit on raske käest startida.
Sellelt videolt oli näha, et "stardijooksu" ajal oli pult teises käes ja eleronide kang ilmselt nurka surutud. Sellest ka ilmselt üle tiiva ja maha hundiratast viskama.
eestikas

Post by eestikas »

no õnneks lennutan mina seal kus nõgesed,hein ja kulu on küünarnukkideni
eestikas

Post by eestikas »

floater jet oleks tegelt päris hea, selle ma isegi ostaks aga pärast cessnat sest pool plaanerilt üle minna peaaegu samasugusele on nagu igav

sestap tahakski cessnat et vahetada väheke tüüpi
Ervin2

Post by Ervin2 »

Tegelt osta se cessna junn ära,proovid järgi pärast ostad uue ja parema.
Harjumaa-Tallinn-Harjumaa
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
Durafly™ HyperBipe 900mm EPO
aviaator

Esimene lennuk

Post by aviaator »

Anna teada kus sa elad, juhul kui Tartu kandis siis annaks sulle pihku lennuki mida raske lõhkuda ja võibolla oskame lennuplatsil nõu anda ,
juhul kui oled mujalt siis proovi külastada lennutamisi ( toimuvad pea kogu aeg kusagil, jälgi foorumit)

Vahetu suhtlemine lennuplatsil annab häid ideid ja mõtteid :)

Tartus hetkel pakkuda sõber Jaanil (Uueke) purunematu Cessna koos puldiga 50 euru eest, töötavad kõik tüürid ja lendab väga hästi, IK on tunnistajaks.

Aivar
trebla

Post by trebla »

Mina pole küll purunematut lennukit näinud 8)
TZ Frenzy V2 .50, Trex600N, GAUI Hurricane 550, HK500CMT TT, HK450V2, Trex250, HK250GT FBL, NE Solo Pro 100&125 3D, WLToys V977
GWS Mini-Dragonfly, Esky Lama V3, Nine Eagles Solo Pro II &Free Spirit
eestikas

Post by eestikas »

tõsi... kõik nad lähevad varem või hiljem :)
aviaator

Purunematu

Post by aviaator »

Võibolla ma ei leidnud õiget väljendit aga selline ta on, :vahust, teibitud,
tugevdatud jne , sealjuures lendab stabiilselt ja ilusti.

Kukkunud põhiliselt kõrgesse heina ja näeb välja nagu lennuk.

Viimasel ajal on tema käesolev omanik omandanud lennuoskused ja juhitamatuid langemisi pole ette tulnud.

Selle nädala algusest piloteerib Jaan edukalt Cessna 182 te tiivaga 180 sm

15cc bensukat.

Seega peaks peaks sobima õppelennukiks

Aivar
ik

Post by ik »

vähemalt see konkreetne on "väga parandatav". Eks sõltub ka mis teha, täisgaasiga asfalti kannatavad väga vähesed asjad, maandumisel üle nina ajamist juba rohkemad.
Aga mine tõesti kuhugi kus lennatakse, minuarust on kogu eesti kaetud inimestega,kes kogu siin loetletud asjadega lennata suudavad (Tallinnas vist kogu meie f3a paremik, ida pool Keks, ridalis käib Marek tihti, tartus meie Aivariga, Hiiumaal Prosper jne jne), Kõrvalt näeb hulga paremini,kui hästi või halvasti keegi lendab ja see on jube kasulik. Äkki saad cessna vahele jätta ja midagi põnevamat võtta, või selgub,et see 1m pole kõige mõistlikum hetkel.
eestikas

Post by eestikas »

tsjah miks mitte. ainuke koht kus mina tean et lennutatakse on hüürus see nn kollane
aga kaua ma enam ei lennuta sest kool surub peale. lennutama saab minna vahest mõni nädalavahetus ja siis võtan ka viimast :)

peale mudelistide leiab üle eesti ka mudelistide lennukeid(päris jõhker tunnen kaasa)

aga mis cessnasse veel puutub siis see on juba päris kindel plaan, varem või hiljem
eestikas

Post by eestikas »

aga kuidas eristatakse algajat teistest . millal saab algajast kogenud piloot?
Ervin2

Post by Ervin2 »

Vahe on väga lihtne - algaja rohkem parandab kui lendab,edasijõudnu juba rohkem lendab kui parandab,kogenud piloot enamus ajast lendab,vajadusel seadistab ja ehitab ümber,muidugi ka neil juhtub - ikkagi tehnikasport.
Harjumaa-Tallinn-Harjumaa
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
Durafly™ HyperBipe 900mm EPO
ArdiK

Post by ArdiK »

eestikas wrote:floater jet oleks tegelt päris hea, selle ma isegi ostaks aga pärast cessnat sest pool plaanerilt üle minna peaaegu samasugusele on nagu igav

sestap tahakski cessnat et vahetada väheke tüüpi
Minumeelest pole cessnal plaaneriga midagi ühist..peale selle, et nad mõlemad tõesti lendavad. Iseasi kas cessna pealt plaaneri peale üleminek väga pinget pakub. Ise lendan floater jet-iga ja olen väga rahul. Enam kukkumisi ei tule aga esimesed kukkumised ja puuotsa sõitmised pidas hästi vastu. Ja kui lihtne lennutamine muutub igavaks siis saab ka kaamera külge panna ja lennu videosid või aerofotosi teha. Üsna stabiilne lennumasin selleks.
eestikas

Post by eestikas »

jah olen mõelnud tõesti kaamera peale. üks isegi on praegu vana nokia suht kerge teibiga põhja alla ja korras :D :D :D
eestikas

Post by eestikas »

aga endisel ripub õhus küsimus et kuidas eristatakse algajat teistest . millal saab algajast kogenud piloot?
ArdiK

Post by ArdiK »

Ervin2 wrote:Vahe on väga lihtne - algaja rohkem parandab kui lendab,edasijõudnu juba rohkem lendab kui parandab,kogenud piloot enamus ajast lendab,vajadusel seadistab ja ehitab ümber,muidugi ka neil juhtub - ikkagi tehnikasport.
Muidu igati õige aga mina lisaks selle, et edasijõudnu suudab lennata iga lennukiga ja ka maapeale tervelt tagasi tuua lennukid. Mina oma plaaneriga ka juba rohkem lendan, kui parandan. Samas lendab see plaaner ju praktiliselt ise ja ei saa kuidagi öelda, et ma oleks edasijõudnu. :)
cuprum

Post by cuprum »

eestikas wrote:aga endisel ripub õhus küsimus et kuidas eristatakse algajat teistest . millal saab algajast kogenud piloot?

Kui Sa tahad täpset rajajoont teada, siis eks peame spetsiaalselt Sinu jaoks välja mõtlema miskitsuguse "ekvaatoripeo" - a kardan, et sinnamaani läeb veel nii aastake - kaks. Seega, hakka aga usinasti raha koguma, et sellel peol võiksid siis Vanad Kalad(tm) Sinu kulul end täis tõmmata :twisted:

Aga tõsisemalt, minu meelest ei ole konkreetset piiri lihtsalt olemas. Mõni saab lendamise kiiremini käppa, mõni ei saagi. Samuti ei saa aluseks võtta ka muid kogemusi. Kui alaga natukene rohkem tegelema hakkad, siis leiad, et ühesuguse probleemiga on kasulik kellegi kodanik X poole põõrduda, teise probleemiga jälle Y-il nõõbist haarata.
Võibolla võid ennast kogenud piloodiks lugeda siis, kui ühel hetkel avastad, et algajad põõrduvad Sinu poole abipalvete/nõu küsimistega; ning oh üllatust, suudadki neid tõsiselt aidata 8)
ussimuna

Post by ussimuna »

MA olen ja jään kohe hea meelega algajaks. Siis ei saa vähemasti keegi öelda, et näeh, ise kogenud piloot ja sõitis oma lennuki nüüd sedamoodi pilbasteks :lol: Ja paganama hea on teisi oma küsimustega painata (mitte küll nagu Prosper Tartus viimati, et kui kõrgele lendab ja palju maksab ja oot-oot ei saanud aru .. :P )
eestikas

Post by eestikas »

ok sain natuke selgust vb on tõesti parem algaja olla :lol:

ja see et edasijõudnu rohkem lendab kui parandab ja suudab erinevaid lennukeid üles viia on minu arust täiesti õige jutt.
prosper

Post by prosper »

Ma Cuprumiga ühte keelt räägin ja eriti seda viimast lõiku pean silmas. Esimene meeldib mulle ka :) . Siim kuule need on ju tüüpilised kontroll küsimused et eristada tegijat algajast. Nii ma siis kontrollisin seal kõiki :) Kõik olid tegijad. Mait andis mulle vähemalt kümme korda samad vastused ja see tähendabki et ei ajanud pada. See peab peas olema nagu 1x1 :) .
Ja Sulle eestikas ütlen et oled juba edasijõudnud,sest tegeled alaga mis Sulle meeldib. Algaja on see kes sellest veel unistab :)
Ja selle cesnaga Sa ära unista, too koju, lenda ja siis räägid teistele ka et vaat oleks ikka pidanud teisi kuulama või mitte kuulama. Kui Sul on kinnisidee siis pole ehk vajagi ostu kohta nõu küsida. Küsi parem nii et kuidas ma ta lendama saan ?:) Või kuidas seadistada? Arvan et kuuleme sellest varsti :) Jõudu Sulle :)
eestikas

Post by eestikas »

aitäh aitäh aitäh. telliks lennuki ära aga on praegu backorder'is nii et läheb aega
eestikas

Post by eestikas »

aga kui tellida siis kuidas? tellin esimest korda ja ei tea kuidas see käib. äkki keegi kes on tellinud oskab aidata
Jorgan

Post by Jorgan »

Kas sul krediitkaart on? Kui on siis tee Paypal-konto omale. Edasine on juba lihtne. Muidugi kui ostu sooritad, siis on olemas ka koht kus sa saad määrata oma paki maksumust. Ära pane üle 21 euri.- Maksad kohe tollimakksu. Mina unustasin selle ära.
eestikas

Post by eestikas »

21 euri???!? aga mis ilma tollimaksuta tuleks?
Jorgan

Post by Jorgan »

Kle ma müün sulle oma Cessna ära. Puudu on ESC, Saatja ja vastuvõtja.
Tiivaulatus on 1,3m. 60eur-i
Post Reply