Spectrum AR6200/6210 vastuvõtja
Spectrum AR6200/6210 vastuvõtja
Tegu on lisavastuvõtjaga varustatud …vastuvõtjaga
Küsimus 1. Kas lisavastuvõtja võib küljest lahti ühendada ja kasutada ainult põhimoodulit ilma vastuvõtja riknemist või "lolliks minemist" kartmata?
Küsimus 2. Mu senikasutatavad servopistikud (üks on näit. Futaba) ei taha Spectrumi vastuvõtja pesadesse mahtuda. Kas pistiku välismõõtmete tuunimine terava noa abil on ok või peaks hoiduma sellisest kuritööst? Tundub, et ainult murdosa millimeetrit on takistuseks.
Küsimus 1. Kas lisavastuvõtja võib küljest lahti ühendada ja kasutada ainult põhimoodulit ilma vastuvõtja riknemist või "lolliks minemist" kartmata?
Küsimus 2. Mu senikasutatavad servopistikud (üks on näit. Futaba) ei taha Spectrumi vastuvõtja pesadesse mahtuda. Kas pistiku välismõõtmete tuunimine terava noa abil on ok või peaks hoiduma sellisest kuritööst? Tundub, et ainult murdosa millimeetrit on takistuseks.
Raadiod: 35MHz kanal 61 ja 63
2,4GHz DSM2/DSMX
2,4GHz DSM2/DSMX
1. Ei soovita ilma kasutada.
2. Nö Futaba pistikul on jah see lisa serv, mina olen selle lihtsalt maha lõiganud.
2. Nö Futaba pistikul on jah see lisa serv, mina olen selle lihtsalt maha lõiganud.
Fast Hobbies - Mudelipood internetis
Pärnu mudelipood - Lao tn 10-5, Pärnus
Tel: (+372) 712 00 11
E-post: info@fasthobbies.eu
Internetis: www.fasthobbies.eu
satelliidi saad ära võtta, kuid halveneb signaali tugevus ja stabiilsus, sõltuvalt mudeli geomeetriast. Võid proovida, kuid enne kindlasti testida erinevaid asendeid kasutades signaali stabiilsust!
Väikse kopteriga proovisin ilma, panin satelliidi peatselt tagasi.
Väikse kopteriga proovisin ilma, panin satelliidi peatselt tagasi.
T-Rex 600 EFL DFC 3GX HV; T-Rex 600N DFC 3GX OS55 LimitedEdition HV; HK250GT - DFC 3gx savöx jne ; RF 5,5G; DX9; RoboCat 280 (Holybro F7, Tekko32, Atlata2 HV, Monster 2 jne )
Küsimus on tegelikult raadiolainete polariseerituses. Vastuvõtja antennid (neid ju 2) peaks ideaalis omavahel risti jääma, et ei saaks tekkida saatja ja vastuvõtja antennide omavahelist halvimat asendit. Igas vastuvõtja juhendis on see ilmselt samuti kirjas.
Antenni kaugus elektrijuhtidest võiks olla vähemalt pool lainepikkust s.o. pool tolli (13 mm) 2,4 GHz puhul.
Antenni kaugus elektrijuhtidest võiks olla vähemalt pool lainepikkust s.o. pool tolli (13 mm) 2,4 GHz puhul.
Ühe antenni antenniosa (varjeta) peaks olema võimalikult sirge ja eri antennid risti. Mingi 100 meetrise vajaliku töökaugusega on tegelikult ükskõik. Spektrumit ei tunne, aga arvan, et 2 antennina võetakse lisamoodulit.
Kui üks antenn ise kõveraks keerata, siis piltlikult pool antenni jääb vale polarisatsiooniga ja antenni võimekus väheneb suurte töökauguste jaoks liiga palju.
Futaba käsib antennid (see 30 mm varieta osa) hoida sirged ja antennid omavahel võimalikult risti.
Kui üks antenn ise kõveraks keerata, siis piltlikult pool antenni jääb vale polarisatsiooniga ja antenni võimekus väheneb suurte töökauguste jaoks liiga palju.
Futaba käsib antennid (see 30 mm varieta osa) hoida sirged ja antennid omavahel võimalikult risti.
Kuidas see teeooria toimib, kuna lennukis on vuht vähe ruumi, siis tuleks põhimoodul ja sateliit omavahel peaaegu et kokku pressida. Ning ma üritan panna antennid sedasi, et otsad ikka lennukist välja jääksid. Kas on lubatud antenne pikendada, neid painduvaid 2cm pikkusi kummi jubinaid, mingi taolise traadiga veits pikemaks teha, nii paar cm-i.
Reaalsuse ma kardan et ei saa, kuna antenni pikkus on mignile teatud pikkusele ära arvestatud, ning selle muutmine rikub seda.
Aga äkki saab? Teab keegi?
Reaalsuse ma kardan et ei saa, kuna antenni pikkus on mignile teatud pikkusele ära arvestatud, ning selle muutmine rikub seda.
DX6i>Vapor>Radian>Mustang>Apprentice>Blade Mqx
Antenni pikkuse muutmine kohe kindlasti teeb asja hullemaks. Nendel vastuvõtjatel ei pea antenn mudeli kerest välja ulatuma,juhul kui pole tegu süsinikust kerega.
Vanast ajast mäletan,et antenn moodustas koos kondensaatoriga mingi kindla sagedusega sisenvõnkeringi ja selle parameetrite muutmine nihutas ka sagedusriba millel antenn töötas - seega saatjast väljkiirguv signaal ei ühti enam vastuvõtja parameetritega,lõptulemuseks on väisem või suurem - Crash!!
Vanast ajast mäletan,et antenn moodustas koos kondensaatoriga mingi kindla sagedusega sisenvõnkeringi ja selle parameetrite muutmine nihutas ka sagedusriba millel antenn töötas - seega saatjast väljkiirguv signaal ei ühti enam vastuvõtja parameetritega,lõptulemuseks on väisem või suurem - Crash!!
Harjumaa-Tallinn-Harjumaa
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
Durafly™ HyperBipe 900mm EPO
Spectrum DX9 2,4G
FOX EPO Glider 2,3M
DISCUS CS 2,6M
PROXIMA II 2,8M
CONDOR 2,5M
VOLARE 230
ELIPSOID EVO 280
Hot Pepper 3D
Durafly™ HyperBipe 900mm EPO
Pikkuse muutmine ei tundu hea ettevõtmisena. Kusagilt, ehk isegi Spectrumi kodulehelt lugesin, et sateliidi võib paigaldamata jätta. Mulle tundub see parema lahendusena, kui mõlemad vastuvõtjad üksteise ligidale paigutada, kuna need antennid võivad üksteist segama hakata.Maikkel wrote:Kuidas see teeooria toimib, kuna lennukis on vuht vähe ruumi, siis tuleks põhimoodul ja sateliit omavahel peaaegu et kokku pressida. Ning ma üritan panna antennid sedasi, et otsad ikka lennukist välja jääksid. Kas on lubatud antenne pikendada, neid painduvaid 2cm pikkusi kummi jubinaid, mingi taolise traadiga veits pikemaks teha, nii paar cm-i.
2,4GHz DSM2/DSMX
2,4GHz DSM2/DSMX
Paluks linki sellele lehele kus Sa seda lugesid. Minu teada AR6200 ei hakka tööle ilma sateliidita.
Lappasin natuke võrgus ja tundub tõesti, et ametlikult sellist asja välja käidud pole. Foorumis on erinevaid arvamusi, nagu ikka. Paljud on väitnud, et ilma satelliidita ei tööta või siis vähemalt ei soovitata seda proovida.JazZ wrote:Paluks linki sellele lehele kus Sa seda lugesid. Minu teada AR6200 ei hakka tööle ilma sateliidita.
My bad.
2,4GHz DSM2/DSMX
2,4GHz DSM2/DSMX
Ma usun et pikendada võib, sest pikemaid juhtmeid pakub Spektrum ise ka.Maikkel wrote:Kere süsinikust ei ole, kuid kurat ruumi on nii vähe, et seda sinna sisse mahutada on kunst.
Teine küsimus, mis siis kui sateliidi juhet pikendada, sama jämmusega juhe võtta ja 30 cm otsa juurde panna ja sateliit näiteks lennuki saba juurde panna?