Inimesed ja psühholoogia
Olen regulaarne foorum.pistik.com, HeliFreak.com ja muude mudelismiga seotud foorumite külastaja ning aegajalt on vaja osta või müüa midagi mudelismiga seoses. Viimane kogemus USA mandrilt pärit inimestega seoses: kui sa soovid mingit komponenti osta ning kellelgi on see müügis, siis peale pakkumise tegemist paljud ei taha reageerida, kuigi hind on sama, mis küsitud. Siis on teine grupp inimesi: paned ostukuulutuse ülese, et soovin osta seda ja teist ning seepeale tuleb pakkumisi päris palju.
Ehk inimesed, kes ise müüvad on justkui ühtepidi aktiivsemad või on neil suurem vajadus müüa, kuid ei soovi üldjuhul saata kaugemale kui usa 48 alumist osariiki (lower 48 US) ning need, kes ei ole kuulutust ise ülese pannud on justkui asjalikumad, laiem silmaring ning ei ole probleeme väljapoole USA-st saatmisega (teavad isegi, et nende ja meie ajavahe on ~10h ning Eesti ei ole nii tundmatu maa). Naguniigi toimuvad kõik maksmised PP kasutades, justkui riskivaba, kui just ei ole isik aadressiga angling101.com – see viimane on kohe eriti hea!
Kirjutasin oma tähelepanekud ülese, kuna soovisin osta Align 3gx HF keskkonnast oma väikesele kopterile. Ühel hetkel hakkas tunduma juba, et keegi ei olegi huvitatud minule müümisest ja teisele kontinendile saatmisest. Muutsin taktikat, panin ise kuulutuse ülese ning asi toimib. 3gx on siiapoole teel eilsest saadik. Ehk kui soovite midagi osta, pange kuulutus ostusooviga ise ülese HF keskkonnas. Miks see natuke imelik tundus minu jaoks oli see, et isiklukult ma ei vaata tavaliselt soovin osta rubriike. Võib-olla on asi minus ning teised käituvad teisiti.
Raimo
inimesed ja psühholoogia
inimesed ja psühholoogia
Last edited by Riff on Thu Nov 17, 2011 13:05, edited 1 time in total.
T-Rex 600 EFL DFC 3GX HV; T-Rex 600N DFC 3GX OS55 LimitedEdition HV; HK250GT - DFC 3gx savöx jne ; RF 5,5G; DX9; RoboCat 280 (Holybro F7, Tekko32, Atlata2 HV, Monster 2 jne )
Kõlab tuttavalt. Eks suhtlusest on kohe tunda, kas teine pool on asjast huvitatud või mitte. Olen USA foorumitest mitu asja ostnud. Kõige sujuvam tehing oli ühe kasutatud võistlusmudeliga. Esimesest päringust, kas asi endiselt müügis kuni paki teelepanekuni ja mulle tracking numbri saatmiseni kulus umbes 4-5h. Kusjuures vahepeal jõudsime mitu kirja vahetada ja sain ka pilte lisaks.
Kindlasti loeb ka see, kas oled foorumis ammune kasutaja, mitu postitust teinud oled ja kas oled saanud positiivset tagasisidet varasemate tehingute kohta. Ehk mulje sinust.
Kindlasti loeb ka see, kas oled foorumis ammune kasutaja, mitu postitust teinud oled ja kas oled saanud positiivset tagasisidet varasemate tehingute kohta. Ehk mulje sinust.
Lauri Laidna - www.pistik.com