Expo effekt mehhaaniliselt

Ehitusnipid, materjalid, joonised, konstruktsioon...
Post Reply
Oehh

Expo effekt mehhaaniliselt

Post by Oehh »

HK-s lennukeid sirvides jäi silma väga huvitav servoeebli asend.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=12664

Vaata lennuki keskmist pilti.
Ühe juhtvardaga servo eebli asend tundus algul kuidagi arusaamatu. Aga peale mõne minutilist pildi jõllitamist taipasin, et nii saab ju tõesti odava puldiga EXPo funktsiooni. 8)
Eeldab vist küll servolt väikest jõuvaru aga sellise eebli asendiga ei tohiks servo lõtk keskasendis ja selle lähedal tunda anda.

On keegi sellist varianti varem kohanud või ise kasutanud ?
Mis ohte või negatiivseid külgi võiks sellise eebli asendi puhul karta?
cuprum

Re: Expo effekt mehhaaniliselt

Post by cuprum »

Oehh wrote: Mis ohte või negatiivseid külgi võiks sellise eebli asendi puhul karta?
Oda, üks negatiivne külg peaks sellisel "expol" olema see, et ta toimib ainult ühes äärmusasendis. Tavakodanik aga mõistab expona sisteemat, mis toimib mõlemas suunas.

Sellist "otsa peale sõitmist" olen mina tegelikult kasutanud - aga pigem mitte expoks, vaid lukustamiseks - telikud, muutnoolsusega tiivad....
Oehh

Post by Oehh »

No mulle jäi mulje, et see seal on nii öelda keskasendis ja töötab mõlemas suunas. Seal keskel võid servoga vehkida oma 15 kraadi paremale-vasakule ilma, et lennuk väga äkilist liigutust teeks. (Ehk tüür liigub ainult 3..4 kraadi või nii)
cuprum

Post by cuprum »

Oehh wrote:No mulle jäi mulje, et see seal on nii öelda keskasendis ja töötab mõlemas suunas.
Nu SERVO võib Sul ju mõlemas suunas vehkida - aga vahet pole, kummale poole ta ajama paneb; link/varras (ja seega ka lõpuks juhtpind) tõmmatakse ikka ühes (servo) suunas.
Oehh

Post by Oehh »

Nüüd lähen küll nurka häbenema :oops:
Post Reply