Paluks abi algajale off-roadi valikul.

Autod mis kihutavad kruusal, liival ja muda sees
Post Reply
demo
Posts: 6
Joined: Sat Nov 26, 2011 22:18

Paluks abi algajale off-roadi valikul.

Post by demo »

Tere!
Mõtlesin, et enne e- ja tavapoodide läbi kammimist küsiksin nõu foorumi inimestelt. Palun abistada algajat masina valimisel:). Kuna olen täiesti roheline siis ärge pange pahaks kui tuleb lolle küsimusi.

Elektrikas
Suure tõenäosusega RTR
Off-road
Ei võistle
Tõenäoliselt 4WD
Üle 25-30cm suurust ei näe vajadust (olenevalt autost siis vist umbes 1:18)

Millise sõidu jaoks sooviksin?
Tegelikult siin ongi nii, kus asi läheb veidi keerulisemaks, sest:
Sooviks sõita olenevalt ilmast nii väljas kui sees st siis päris toas, aga need masinad pole vist päris toas sõiduks, mis tähendab, et kui suuremas toas tahan sõita siis peaks olema pigem aeglasem ja jõulisem auto, et vaid vasta seina ei peaks sõitma kogu aeg vaid saaks nt ehitada ronimis ja hüppe atraktsioone.
Samas suvel sõidaks aias kus pole just kõige madalam muru kogu aeg ja võiks ju ka olla võimalik sõita metsateel üle puujuurikate ning mutimullahunnikute, liiva sees võiks saada sõita ning ka kindlasti asfaldil, et poleks lihtsalt täis maastikumasin.

Mulle endale tundub, et äkki kõige lähedasem oleks vast RC taoline masin, kuigi nt AINULT mööda kive kuiv ronimine või muda sees pläkerdamine õues mind eriti ei köida, normaalse ilmaga tahaks õues veidi kiiremat (mitte mingit hullu kihutamist spetsiaalsetel radadel vaid lihtsalt fun 20-30km/h kanti) sõitu ka karmimal maastikul teha, külg ees ja esiots õhus sõita veidi. Kas RC seda suudab või on ta lihtsalt niuke aeglane elukas? sest päris "traktorit" ikka ei tahaks.

Osad võiks olla vahetatavad ja varuosasid võiks olla saada mõistliku hinnaga ning masin võiks olla muidugi piisavalt töökindel:).
Hind - mida odavam seda parem, kuid masin võiks ikka olla amatöörile piisavalt töökindel, et päris odavat rämpsu ei soovi, mis mul varsti lagunema hakkab. Nagu öeldud võistlema ei hakka ja mingeid jube aretusi juurde planeerima ka mitte. Pole lihtsalt aega ega tahtmist.
Sõitmisega võiks hakkama saada nii kolme aastane laps (üks juba on 3 ja teine mõne aja pärast) ja põnevust võiks ka veel olla 30a mehele, ehk siis mulle:)

Oleksin väga tänulik soovituste eest, võite ka mainida, mis automudelismiga tegelevate firmade teenindus Eestis on väga hea.

Tänud! (Loodan, et midagi koorub välja)
User avatar
Sven
Posts: 286
Joined: Sat Aug 27, 2011 11:31
Location: Tar2

Post by Sven »

Ei tea MUDEL autodest kahjuks eriti palju. Infoks võin anda veel teise foorumi lingi, kus rohkem automudelismiga tegeletakse, meil rohkem siin taevasse pürgijad :)

http://www.mudelismifoorum.eu/

Sven
demo
Posts: 6
Joined: Sat Nov 26, 2011 22:18

Post by demo »

hei! oot kas see pole muidu õige koht selle teema jaoks või? sain aru nagu et on.
User avatar
Sven
Posts: 286
Joined: Sat Aug 27, 2011 11:31
Location: Tar2

Post by Sven »

Hei hei :) on ikka õige koht, lihtsalt soovitasin asjalikuma info saamiseks veel üht foorumit,kus rohkem autodega tegelejad. Kindalsti siin foorumis ka auto inimesi,kes midagi soovitada oskavad. Panin rõhku sõnale MUDEL sellepärast, et hobiväliselt ehk siis argipäeviti tegelen suuremate autodega :)

sven
demo
Posts: 6
Joined: Sat Nov 26, 2011 22:18

Post by demo »

ehee. ok, tänud. tegelt mul on ka seal teises foorumis see teema juba üleval jah:)
Post Reply