Pungi pärast!

Teemast mööda vestlus... ehk kõik mis pole seotud mudelismiga!
Post Reply
User avatar
ulmeKulgur
Posts: 279
Joined: Fri Oct 02, 2009 21:12

Pungi pärast!

Post by ulmeKulgur »

Lendleht seletab kõik. Kellele ei meeldi anarhistliku kallakuga lendleht, plz tehke oma! Tehke veel edevam, sihuke et point kohale jõuab. :D

Kui 1 inimene keeldub, väänatakse talle trahv. Kui 10000 inimest keeldub, ei väänata neile mingit trahvi; kohale võib jõuda koguni mõte, et teguviisis oli midagi valesti.

Statistikat see ei hukuta, jätkuvalt on see olemas välja antud dokumentide, täidetud õppekohtade, kasutatud raviteenuste, makstud pensionite ja lastetoetuste, teedel mõõdetud liikluskoormuse, laekunud maksude ja praktiliselt kõige muu kohta, mida ühiskondlike olude diagnoosimiseks vaja on. Hakata neid samu andmeid taga ajama sunniraha ähvardusel on riiklik sigadus, ja sigadusele on õige reageerida.

Image
User avatar
felch
Posts: 1462
Joined: Wed Apr 22, 2009 16:48
Location: Tallinn, Nõmme
Contact:

Post by felch »

Mina olen end ise üle lugenud (netis) ja ei kahetse.
Pole midagi paremat halvast ilmast !
User avatar
cuprum
Posts: 1548
Joined: Fri Mar 09, 2007 22:16
Location: EEKE

Post by cuprum »

felch wrote:Mina olen end ise üle lugenud (netis) ja ei kahetse.
Hmm, ja kuidas õnnestus?!?
Mina näiteks lugesin ennast kah üle, aga mitte ühtegi "liiga isiklikku" küsimust mulle ei esitatud. Samuti ei esitatud mulle mitte ühtegi küsimust minu põhieluruumi kohta.
Kaaselukas mul turtsus, kuna minu (kui 41a noore tegelase) kohta õeldi, et ei kõlba elukaaslaseks - olevat liiga noor selleks ;)

PS. Isiklikult arvan, et rahvaloendus kui niisugune on vajalik ja ega selle boikottimine[1] miskit erilist ei anna. Selle läbiviimise platvorm on aga.... khmm, andsin uusaastalubaduse natuke vähem ropendada.

[1] BoiKot - peaks olema venekeelne sõna ja tähendama LahingKõutsi ;)
User avatar
ulmeKulgur
Posts: 279
Joined: Fri Oct 02, 2009 21:12

Post by ulmeKulgur »

felch wrote:Mina olen end ise üle lugenud (netis) ja ei kahetse.
Ei noh, pole viga. Minule lendab näkku see, et tänapäeva statistikud ei suuda andmeid anonüümsena töödelda (nime asemele hash-väärtus) ning et tänapäeva poliitikud on nõus kelleltki võtma (vaesema tüübi puhul) tema mitme kuu palga, selle pärast et ta sellist "kohustust" ei täitnud.

Kui oleks vabatahtlik, annaks ise kah meeleldi andmeid. Kuigi mõnes kohas tögaks vist veidi, noh et usundiks võiks olla pastafarian (pastausu dogmade lühikokkuvõte: "suur spagetikoletis on suur; piraatide vähesus põhjustab kliima soojenemist"). :D

Paraku, kuna pole vabatahtlik, vaid sunniviisiline-karistatav, siis tunnen vajadust olla solidaarne nendega, kes ei taha sest asjast kuulda, ning nende pead jäävad raiumata vaid siis, kui mitte-vastajaid piisavalt palju on.
qdwin
Posts: 84
Joined: Wed May 05, 2010 9:07

Post by qdwin »

ulmeKulgur wrote:Minule lendab näkku see, et tänapäeva statistikud ei suuda andmeid anonüümsena töödelda (nime asemele hash-väärtus)
Ei saa aru miks see peaks häirima.
User avatar
ulmeKulgur
Posts: 279
Joined: Fri Oct 02, 2009 21:12

Post by ulmeKulgur »

Ee, näiteks selle pärast et need on isiklikud andmed, ja kui need lekivad, siis ei ole nunnu?

(...ja nunnu pole isegi siis, kui keegi neid kammima läheb, stiilis et "kes meil loendatutest ütles, et elab üüripinnal, mille omanik pole üüritulu deklareerinud"? Kalastusretk missugune, 100'000 kurjategijat kohe kindlasti juurde, järsku 300'000 kui veab... õnneks võib *loota* et selliseid geniaalseid ideesid kellelegi ei tule, aga tegelikult on probleem: raamatutes on piisavalt seadusi, et piisava info korral igaühele midagi soolata. Tegelikult peaks neid harvendama, aga ei tehta. Mugavuse pärast.

Võiks olla pigem nii, et kuni sa teisele tüübile kahju ei tee, toimeta nagu süda lustib, ilma mõtlemata, et "oi kurjam, ehitasin kuuri mis on üle 20 ruutmeetri, nüüd peab maskeerimisvõrgud peale tõmbama kui valla ametnik läheduses käib, muidu lõhutakse maha". Kui kuuri asemel oli juhtumisi eluruum, siis on veel kõhedam; ei tea, kas maksab loendusel deklareerida. Keegi vaatab, et arvud ei klapi, hakkab veel nuhkima. Sissetuleku allikate osas ei maksa ka vist aus olla ja haltuurast rääkima hakata. Kui on suur haltuura, võib keegi jälle üks ühele liita, saada aru et pole kolm, ning nina toppima hakata.

Sellise võimaluse ära hoidmiseks teevad viisakad statistikud küsitluse eel selgeks, mis etapis andmetel nimi küljest läheb, ning nime asemele tema MD5 või SHA1 koos soolaga, nagu iga nurgatahuse netifoorumi paroolide hoidmise tabelis. Nujah, viisakaid statistikuid oli vist liiga vähe.

Arvan, et ausate vastuste saamine eeldab vähemalt mõningast anonüümsust ja sunni puudumist. (Ja kui eesmärk pole ausate vastuste saamine, siis wtf seda üldse korraldada.)
Last edited by ulmeKulgur on Tue Jan 03, 2012 14:55, edited 5 times in total.
User avatar
Oehh
Posts: 1196
Joined: Thu Jul 12, 2007 1:23
Location: Tallinn

Post by Oehh »

No mina küll Teie paganausuliste päid päästma ei hakka.
Ma ei ole samuti rahul nii mõnegi riigi poolt hallatava teenusega või
riigikogu palganumbritega.
Aga midagi saan ma riigilt siiski vastu ka.
User avatar
ulmeKulgur
Posts: 279
Joined: Fri Oct 02, 2009 21:12

Post by ulmeKulgur »

No vot selles seisnebki vaba valik. Sina otsustad, kas hakkad või ei hakka, keegi keeldujatest sind selle pärast trahvima ei tule. Paraku on kõrgetel kohtadel veits "huvitavam" suhtumine. ;)
User avatar
Oehh
Posts: 1196
Joined: Thu Jul 12, 2007 1:23
Location: Tallinn

Post by Oehh »

Tuletab vägisi meelde lugu kitsetallest kes oskas kümneni lugeda :lol:
User avatar
felch
Posts: 1462
Joined: Wed Apr 22, 2009 16:48
Location: Tallinn, Nõmme
Contact:

Post by felch »

Loendamise soft iseenesest oli päris lõbus. Aadressi sisetamine oli pahasti tehtud, juuresolev kaart täiesti kasutamiskõlbmatu. Ma olen küll hobiprogeja (ja progemine on ainus eksam, mille kunagi Tipis olen läbi kukkunud !) aga tahaks arvata, et nii viletsat koodi ei kirjutaks.
Andmete järgi olen siis ka põllupidaja kuna suvilas kasvad rohkem kui 3 puud (küülikuid, tõsi küll, ei ole). Tegelikult ma ei kasvata midagi. Kui mõne puuotsas ongi mõnel aastal kirsid, siis enamuse söövad linnud ära. Niipalju siis statistiliste andmete usaldatavusest...
Andmete kohta: olen täiesti kindel, et nad lekivad varem või hiljem. Mul savi.
Reklaame loobin nagunii iga päev prükkarisse, arvutis saab Thunderbird sellega automaagiliselt hakkama ja maksud on ka makstud. Las loevad kui midagi paremat teha pole.
Enamus inimesi annab vabatahtlikult enda kohta hoopis enam inffi välja (FB ja muud netisaidid) ja siis ei muretseta üldse !
Otse loomulikult võib mõnel teisel olla erinev arvamus. See on normaalne.
Pole midagi paremat halvast ilmast !
ussimuna
Posts: 916
Joined: Thu Feb 14, 2008 19:24
Location: Elva
Contact:

Post by ussimuna »

Laste hirmutamine aastal 2012: "Kui sa issil/emmel ei lase nüüd 10 minutit rahus olla siis tuleb sulle koju loendaja!"
User avatar
prosper
Posts: 1621
Joined: Mon May 11, 2009 18:22
Location: Hiiumaa
Contact:

Post by prosper »

Kodututel paluks kodus olla muidu ei saa ju üle lugeda. Ma ei saagi päris hästi aru mis selle lugemisega on? Las loevad :roll: Aga mis trahvist siin juttu on. Et kui ei lase enda peale näpuga näidata siis saad vitsu või??
User avatar
ulmeKulgur
Posts: 279
Joined: Fri Oct 02, 2009 21:12

Post by ulmeKulgur »

Veel poliitikat teie kõigi silmarõõmuks!

EL on kippumas liituma ühe üsna nürimeelse lepinguga, mis piraatluse ja piraatkaupade tõkestamise nimel kohustab võrguteenuste pakkujaid aktiivselt otsima ja tõkestama autoriõiguste ja patentide rikkumist. Kui nad seda ei tee, näeb lepe ette, et nende pakutav teenus on ebaseaduslik.

Seadustes ja lepingutes pole vaja ettekäändeid, mille abil saaks suvalisi teenuseid riigivõimu toel maha kiskuda "kuna neid saab edukalt kasutada piraatluseks".

Keelamaks riigitegelasi seda lollust tegemast, on algatatud petitsioon, mida julgen soojalt soovitada. See aitab teid nüüd ja tulevikus köha, kõrvetiste, vistrike ja kõõma vastu, annab hea enesetunde ja on igati nunnu: ;P

http://petitsioon.ee/ei-acta-le

Veidi tausta: http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic ... sc&start=0

P.S. Kunagi ammusel ajal, kui kalendris oli 2005, toimus sarnane kampaania tarkvara patenditavuse direktiivi vastu. Kampaania oli osaliselt edukas, direktiiv kõrbes läbi. Kuna ameeriklased ei suuda niikuinii oma poliitmasinat SOPA/PIPA seadust vastu võtmast takistada, võiks Euroopa elanikud üritada midagi teha, et vähemalt rahvusvahelised intellektuaalomandi lepped läbi põruks.
User avatar
Oehh
Posts: 1196
Joined: Thu Jul 12, 2007 1:23
Location: Tallinn

Post by Oehh »

No sellest leppest on jah pressis ka juttu olniud ...
Kuna see värk pisut meie seljataga käib...
... panin siin siis nüüd oma käe ka alla.

Ega see asi ikka normaalnei ei tundu küll.
User avatar
ulmeKulgur
Posts: 279
Joined: Fri Oct 02, 2009 21:12

Post by ulmeKulgur »

Kolmapäeval on siis Wikipedia kinni, protestiks SOPA ja PIPA ja sarnaste liialduste vastu.

http://politics.slashdot.org/story/12/0 ... -wednesday
Post Reply