Tervist,
sain odavalt vana 8 kanaliga raadiosaatja.
Pildil olev pill töötab 40 MHz sagedusel. Vastuvõtjat aga kahjuks kaasas ei olnud.
Eelmine omanik väitis, et vastuvõtja peab olema 40MHz PCM 512K. Mul pole raadiosaatjatega varem kokkupuudet olnud. Keegi võiks ehk selgitada, mida see number 512 näitab. Netis ringi tuulates leian vaid vastuvõtjaid, mille vastav parameeter on 1024.
Nüüd siis abipalve minust kogenumatele: Palun, aidake mul leida vastuvõtja, mis kindlalt saatjaga toimib ja millel ma saaks 8 kanalit ka kasutada.
Sõelale on jäänud selline vastuvõtja, kuid ma ei taha huupi ostma hakata. Kas on võimalus, et too toimib või mitte?
Suured tänud,
Kaspar
Aidake leida vastuvõtja Robbe saatjale
Väga edev apastraat. Stiilne
Kas manuali oled leidnud kusagilt ?
Kas Kuskil pole mingit DIP-switchi kust saaks saatja ümber lülitada PPM-süsteemile?
PCM512 on jah paraku iganenud.
Olgugi, et PPM on veelgi vanem modulatsioonisüsteem on tänase seisuga
odavalt saada PPM ja PCM1024 (tunduvalt kallimad siiski) modulatsiooniga vastuvõtjaid.
Kas manuali oled leidnud kusagilt ?
Kas Kuskil pole mingit DIP-switchi kust saaks saatja ümber lülitada PPM-süsteemile?
PCM512 on jah paraku iganenud.
Olgugi, et PPM on veelgi vanem modulatsioonisüsteem on tänase seisuga
odavalt saada PPM ja PCM1024 (tunduvalt kallimad siiski) modulatsiooniga vastuvõtjaid.
PCM512 oli tootmises vist ainult 3 aastat kusagil 20 aastat tagasi. Siin lehel
on tabel sobivatest vastuvõtjatest (40 MHz eeldusel).
http://www.futaba-rc.com/faq/service-faq.html
ROBBE on teinud enda raadioid FUTABA baasil, loodetavasti ka see saatja?
FM modulatsioonile saab harilikult ümber lülitada ja sellist vastuvõtjat leida poleks enam suur kunst.
on tabel sobivatest vastuvõtjatest (40 MHz eeldusel).
http://www.futaba-rc.com/faq/service-faq.html
ROBBE on teinud enda raadioid FUTABA baasil, loodetavasti ka see saatja?
FM modulatsioonile saab harilikult ümber lülitada ja sellist vastuvõtjat leida poleks enam suur kunst.
Lugu on veidi selgem. Seega tasuks mul ümber lülitada fm modulatsioonile ja kasutada suvalist ppm vastuvõtjat? Ka mõnd kvartsivaba süntesaatoriga? Kvartsidega ei jõua küll möllata.
Kusagilt lugesin, et leviulatusest väljudes hakkavad ppm vastuvõtjad veidralt käituma.
Minu ülim plaan selle saatja jaoks on nelikopter, mis iseseisvalt gps abiga leviulatusest väljub ja "koju" tagasi lendab. Kas ppm vastuvõtjaga tekivad väga suured raskused?
Sobivad pcm vastuvõtjad on vist tõesti juba nii antiik ja jätavad minu hinnaklassi kaugele tolmu.
Kusagilt lugesin, et leviulatusest väljudes hakkavad ppm vastuvõtjad veidralt käituma.
Minu ülim plaan selle saatja jaoks on nelikopter, mis iseseisvalt gps abiga leviulatusest väljub ja "koju" tagasi lendab. Kas ppm vastuvõtjaga tekivad väga suured raskused?
Sobivad pcm vastuvõtjad on vist tõesti juba nii antiik ja jätavad minu hinnaklassi kaugele tolmu.
PCM
Vaata palun kas sellised Futaba vastuvõtjad sobiksid :
FPR149DP40
Receiver R149DP FM40 PCM D/S
FPR146IP40
Receiver 6-channel 40mHz PCM
Ise ei julge midagi pakkuda aga äkki targemad oskavad sõna sekka öelda.
Asjad muidu laos olemas.
Aivar
FPR149DP40
Receiver R149DP FM40 PCM D/S
FPR146IP40
Receiver 6-channel 40mHz PCM
Ise ei julge midagi pakkuda aga äkki targemad oskavad sõna sekka öelda.
Asjad muidu laos olemas.
Aivar
PPM vastuvõtja ilma saatjata arvestatavat häirekindlust ei oma ja enamus neist hakkab iga krõpsu peale servosid liigutama. Häirekindluse tagab võimas läheduses töötav saatja, mis häireallikatest "üle karjub".
PCM blokeerub mõneks ajaks häire korral aga servode suvalised asendid on välistatud.
2,4 GHz headel süsteemidel häire tüüri ei saa liigutada ja nad otsivad kohe uue vaba kanali.
Mingeid olematu töökindlusega riistapuid ei-tea-kuhu alla kukkuma saata ON OHTLIK ja seda tegema ei peaks.
PCM blokeerub mõneks ajaks häire korral aga servode suvalised asendid on välistatud.
2,4 GHz headel süsteemidel häire tüüri ei saa liigutada ja nad otsivad kohe uue vaba kanali.
Mingeid olematu töökindlusega riistapuid ei-tea-kuhu alla kukkuma saata ON OHTLIK ja seda tegema ei peaks.
Pole see PPM nii hull midagi, alustamiseks piisab.
Kogu selle multikopteri ja GPS koosluse jaoks PPM tõesti ei kõlba.
Aga alustada kõigepealt kopterihäälestust ja teha mõned lennutunnid õppimiseks kõlbab kindlasti.
Põhimõtteliselt saaks ju ka selle GPS-iga levist väljumise ka tehtud kui
Kontrollerisse FailSafe sisse kirjutada. Kui saatja signaal kadunud võtab GPS ja kõrgusandurid ja muud viled kellad juhtimise üle.
Muidugi korraliku jaama jaoks võik muidugi raha leida.
Arvestades etttevõetava projekti koguhinda on jaam sealt väike osa.
Kogu selle multikopteri ja GPS koosluse jaoks PPM tõesti ei kõlba.
Aga alustada kõigepealt kopterihäälestust ja teha mõned lennutunnid õppimiseks kõlbab kindlasti.
Põhimõtteliselt saaks ju ka selle GPS-iga levist väljumise ka tehtud kui
Kontrollerisse FailSafe sisse kirjutada. Kui saatja signaal kadunud võtab GPS ja kõrgusandurid ja muud viled kellad juhtimise üle.
Muidugi korraliku jaama jaoks võik muidugi raha leida.
Arvestades etttevõetava projekti koguhinda on jaam sealt väike osa.