langevarju monteerimine
langevarju monteerimine
Tuli selline huvitav mõte, et näiteks paneks lennukile või kopterile langevarju (http://shop.pistik.com/product_info.php ... 010e6771e2) , mis avaneks mingi nupu vajutuse peale puldil. kas sellist asja on võimalik kuidagi teostada?
Mõtleme natke. oletame, et on jama, suretad mootori ja saadad langevarju välja. kopter hakkab kukkuma. oletame, et langevarjul tekkib mingisugune pidurdus ja kopter hakkab kiiremoini kukkuma (kui nüüd kopter varju peale ei kuku), siis ta igal juhul peab langevarjust mööduma ja raskusjõuga veab nööri pingule. Vastu kopterit - mis tähendab, et igal juhul saavad nöörid ja tiivik kokku. Isegi kui nööre puruks ei lõigata, tiivik ju ikka veel pöörleb inertsi tõttu, siis mässitakse need paelad korralikult ära ja langevari suure tõenäosusega ei tööta.
Ainus võimalus oleks ise kopter eelnevalt teistpidi keerata, aga kui see juhtimine õnnestub, siis ma ei näe langevarjul pointi
Ainus võimalus oleks ise kopter eelnevalt teistpidi keerata, aga kui see juhtimine õnnestub, siis ma ei näe langevarjul pointi
Kopteriga saab kasutada autorotatsiooni, mis ongi langevarju eest... tõsisema rikke puhul on igasugu kineetilised jõud nii suured, et miski teeb kindlasti varjule ära (võllid, labad, mootor jms).
Lennukitel langevarjusid kasutatakse küll... ka siit foorumist läbi jooksun teema
Lennukitel langevarjusid kasutatakse küll... ka siit foorumist läbi jooksun teema
Lauri Laidna - www.pistik.com
Raketimeestel on selline võistlusklass. Üles mootoriga ja edasi aja peale langevarjuga. Neil on põhiunistus, et langevari lahti läheks!
Kardan, et enamusel, kel helikopter "ei funktsi", ei tööta ka tavaliselt langevari. Seega õige lahendus on kusagil mujal.
Pildil mereväele mõeldud lendava märklaua maandumine peale lendu.
Kardan, et enamusel, kel helikopter "ei funktsi", ei tööta ka tavaliselt langevari. Seega õige lahendus on kusagil mujal.
Pildil mereväele mõeldud lendava märklaua maandumine peale lendu.
Kopter ja langevari, seda fantaasiat olen ka ise mõelnud.
Mis arvate järgnevast lahendusest?
Pearootori võlliks on tolline toru, mille sees on teine seisev toru ja mille sisse on omakorda pakitud pürolaenguga langevari. Pürolanegu ülesanne on langevari tõugata rootori labadest ohutusse kaugusesse.
Mis arvate järgnevast lahendusest?
Pearootori võlliks on tolline toru, mille sees on teine seisev toru ja mille sisse on omakorda pakitud pürolaenguga langevari. Pürolanegu ülesanne on langevari tõugata rootori labadest ohutusse kaugusesse.
Last edited by AndrusT on Wed Apr 04, 2007 18:23, edited 1 time in total.
kole jämedaks läheb kogu see kupatus, ma kahtlustan. - see eeldab custom peavõlli, custom swashi, custom head. Väga väga palju käsitööd.
Samas võiks päris omapärane olla.
Aga ma kahtlustan, et saba(rootori) hävingu korral ikkagi kasutu. kui kopter kiirelt ümber telje keerleb, siis ilmselt mätsib selle varju ikkagi puntraks.
Samas võiks päris omapärane olla.
Aga ma kahtlustan, et saba(rootori) hävingu korral ikkagi kasutu. kui kopter kiirelt ümber telje keerleb, siis ilmselt mätsib selle varju ikkagi puntraks.
-