langevarju monteerimine

Kõigest mis teiste alateemade alla ei mahu
Post Reply
striker13

langevarju monteerimine

Post by striker13 »

Tuli selline huvitav mõte, et näiteks paneks lennukile või kopterile langevarju (http://shop.pistik.com/product_info.php ... 010e6771e2) , mis avaneks mingi nupu vajutuse peale puldil. kas sellist asja on võimalik kuidagi teostada?
vallojoe

Post by vallojoe »

kopteri puhul üsna keeruline. Tiivik teeb sellega kiirelt 1:0.
striker13

Post by striker13 »

ma mõtlesin kopteri puhul sinna põhja alla panna... seal ei tohiks tiivik talle midagi teha.
vallojoe

Post by vallojoe »

Mõtleme natke. oletame, et on jama, suretad mootori ja saadad langevarju välja. kopter hakkab kukkuma. oletame, et langevarjul tekkib mingisugune pidurdus ja kopter hakkab kiiremoini kukkuma (kui nüüd kopter varju peale ei kuku), siis ta igal juhul peab langevarjust mööduma ja raskusjõuga veab nööri pingule. Vastu kopterit - mis tähendab, et igal juhul saavad nöörid ja tiivik kokku. Isegi kui nööre puruks ei lõigata, tiivik ju ikka veel pöörleb inertsi tõttu, siis mässitakse need paelad korralikult ära ja langevari suure tõenäosusega ei tööta.
Ainus võimalus oleks ise kopter eelnevalt teistpidi keerata, aga kui see juhtimine õnnestub, siis ma ei näe langevarjul pointi ;)
lauri
Administrator

Post by lauri »

Kopteriga saab kasutada autorotatsiooni, mis ongi langevarju eest... tõsisema rikke puhul on igasugu kineetilised jõud nii suured, et miski teeb kindlasti varjule ära (võllid, labad, mootor jms).

Lennukitel langevarjusid kasutatakse küll... ka siit foorumist läbi jooksun teema
Lauri Laidna - www.pistik.com
Rixy

Post by Rixy »

heh, rahvas, striker13 arvast vast ikka seda, et õhus lased langevargu lahti ja tuleb ise rahulikult alla! Loomulikult on seda võimalik teha ja vast iga lendava objekti juures!
[J]

Post by [J] »

Raketimeestel on selline võistlusklass. Üles mootoriga ja edasi aja peale langevarjuga. Neil on põhiunistus, et langevari lahti läheks!
Kardan, et enamusel, kel helikopter "ei funktsi", ei tööta ka tavaliselt langevari. Seega õige lahendus on kusagil mujal.
Image
Pildil mereväele mõeldud lendava märklaua maandumine peale lendu.
striker13

Post by striker13 »

Rixy'i tabas mõtte ära :lol:

aga ma hakkasin nüüd mõtlema, et isegi kui langevari ilusti töötab ja kopter langeb ja kukub tiivikuga vastu maad... kas see talle halbe ei tee?
AndrusT

Post by AndrusT »

Kopter ja langevari, seda fantaasiat olen ka ise mõelnud.
Mis arvate järgnevast lahendusest?

Pearootori võlliks on tolline toru, mille sees on teine seisev toru ja mille sisse on omakorda pakitud pürolaenguga langevari. Pürolanegu ülesanne on langevari tõugata rootori labadest ohutusse kaugusesse.
Last edited by AndrusT on Wed Apr 04, 2007 18:23, edited 1 time in total.
vallojoe

Post by vallojoe »

kole jämedaks läheb kogu see kupatus, ma kahtlustan. - see eeldab custom peavõlli, custom swashi, custom head. Väga väga palju käsitööd.
Samas võiks päris omapärane olla.
Aga ma kahtlustan, et saba(rootori) hävingu korral ikkagi kasutu. kui kopter kiirelt ümber telje keerleb, siis ilmselt mätsib selle varju ikkagi puntraks.
Võsalendur

Post by Võsalendur »

no siis peab lihtsalt väga kiirelt välja lendama ja kohe avanema...:D
Kristjan

Post by Kristjan »

Nii lennukite kui ka kopterite langevarjuga maandumine on Eli poolt teostatud.

Kopteriversioon käesoleval aastal.
Tehnilisi lahendusi ei saa kahjuks anda 8)

K.
Post Reply