Helicamp 2012 Estonia: 5..10.juuni

Arutelu helikopteritest ja teistest "liikuva tiivaga" mudelitest

Moderator: Kristjan

Post Reply
ints
Posts: 621
Joined: Mon Oct 02, 2006 10:49
Contact:

Helicamp 2012 Estonia: 5..10.juuni

Post by ints »

Tere,
ka see aasta toimub Helicamp Estonia Viljandi lennuväljal. Seekord siis juba ametlikult Kopteriklubi egiidi all ;-)

Aeg: 5..10.juuni

HeliCamp Estonia ajal viime läbi ka F3C Eesti meistrivõistluste II etapi, seda 8. juunil (varupäevaks on 9.juuni). Kehtivad reeglid vastavalt 2012 aasta võistlusjuhendile (vt. http://www.mudellend.eu/files/kopterid/ ... d_2012.pdf ), sh. võistlusel on eraldi stardimaks 12 eur täiskasvanu, 2 eur noor. See aasta otsustati MLÜs, et noor on veel ka 20. aastat "vana" isik. PALUN OSALEMISE SOOVIST REGISTREERIMISEL ERALDI TEADA ANDA!

Ka kõik muu vastavalt välja kujunenud traditsioonidele:
- korraldajad-abilised-head ideed-sponsorid teretulnud !
- kohtunikud võistlusteks teretulnud (ja hädatarvilikud) !

Pealtvaatajale (mittepiloteerivale isikule) tasuta.

Piloteerivad isikud panevad rahad kokku, et lennujaama hooldustasude katmises kaasa lüüa. Seda enam, et meie jaoks niidetakse iga kord päris lahmakas plats madalaks. Traditsiooniliselt on see raha olnud ca 10..15 eur, vastavalt laekuvate pilootide arvule.

PS. Seekord ööbin ise Pinska külalistemajas. See on lennuplatsilt käruga-jalutamise-ulatuses ;-) Soovitaks teistelgi varakult ööbimise asi ära otsustada, hotellikohad hakkavad Viljandis jälle otsa saama. Prooviks seekord koonduda kas platsile telkima või Pinskasse ööbima - hoiaks tiimi koos ja võimaldaks peale õhtu-grilli embasse-kumbasse tugikohta jalutada.

Paluks registreeruda siin või listi heli (at) heli-web.com vahendusel.

Regimiseks palun teada anda:
Jrk; nimi; piloot/võistleja/kohtunik/muu ; FAI nr; saabumise ja lahkumise päev; majutus [hotell/telk/vms]; kaaslaste arv;

Registreerunute täisnimekiri saab olema kohe kui mahti saan kättesaadav ka aadressil http://www.helicamp.eu#registered

Edasine info siin või helilistis.

NB! Soovijatel tuleb hotell bronneerida OMAL KÄEL, mina vahendajaks ei hakka...

----
Esialgne HeliCampi kava võiks olla sellelgi aastal alljärgnev:
T - saabumine, platsi maha märkimine jms.
K,N - funfly kopteritele, kopterikliinik algajatele
R - F3C Eurosport kopterivõistlused (huvi korral võib ka teisi kavasid proovida)
L - "mängulised jõukatsumised", sh. kiirusvõistlus, kiirendusvõistlus, hõljutamine ringides, labavise... Õhtul otsiks mingi kõrtsi...?
P - hommikul veel veidi kopterite funflyd, seejärel kojusõit...

Vajadusel või näiteks halva ilma korral reedel võib reedese kava siis "tagavaraplaanina" laupäevaks liigutada...

KOHTUNIKUD?!
=========
Vabatahtlike on? Koolitust on vaja teha?

MÄNGUDE KORRALDAJAD?!
========================
Kui me tahame teha kiirus ja või kiirendusvõistlust ja/või hõljutamist ringides, peab keegi olema kohtunik-organisaator. Näiteks pyloni postid oleks vaja kuidagi tekitada (maandumisrada kahjustamata!). Palun antagu endast teada, kes mille enda peale võtab ;-)

Ilmselt on vaja kaasa võtta ka abivahendeid:
1. stopper?
2. mõõdulint!
3. labaviske jaoks laba
4. veel midagi? Stardijoone märkimiseks mingi ere lint?
5....

Muud ideed?!

I.
ints
Posts: 621
Joined: Mon Oct 02, 2006 10:49
Contact:

Post by ints »

1.; Indrek Hiie; võistleja; EST-0339; 5..10.juuni; Pinska; 2;
2.; Mihkel Pupart; kohtunik; EST-0489; 5..10.juuni; telk; 0;
3.; Kristjan Tiimus; võistleja; EST-0329; 5..7.juuni; lahtine; 0;
4.; Ville Vellend; võistleja; EST-0588; ??; ??; 2;
5.; Anssi Aunola; piloot; FIN-??; ??; ??; ??;
6.; Evaldas Cerniauskas; piloot; LT-??; ??; ??; ??;
7.; Rein Pellis; kohtunik; Eesti; ??; lahtine; 0;
8.; Stanislav Rumjantsev; piloot; EST-0599; 09.juuni; na; 1;
9.; Tõnis Kuik; piloot; Eesti; 5..10.juuni; ise; 0;
10.; Kadri Pellis; kohtunik; EST-0600; ??; lahtine; 0;
11.; Aimar Antson; piloot; Eesti; *; lahtine; 0;
12.; Jan Roos; võistleja; EST-0593 ; lahtine; Pinska; 2;
13.; Iivo Kiisk; kohtunik; EST-0598 ; 9..10.juuni**; ??; ??;
14.; Peep Krusberg; kohtunik; Eesti; 8..10.juuni**; ??; ??;
15.; Aivar Ilumets; piloot; Eesti; 8..10.juuni**;??;??;
16.; Andres Laanejõe; kohtunik; Eesti; 5..7.juuni;??;??;
17.; Raimo Noormaa; ??; Eesti; 09.06.2012; ??;??; 2;
18.;

Juhul kui osaleja on andnud märku, et osaleb ka võistlusel on märgitud staatuseks "võistleja", või kui ta on lubanud olla kohtunik, siis "kohtunik".

* - osaleb kuni kopteri purunemiseni ;-)
** - võib mitte ilmuda ootamatu/potentsiaalse (töö/isikliku)kohustuse tõttu, või osalemise kuupäev võib muutuda

NB! Kuna Kristjan saab kohal olla neljapäevani, oleks soov muuta primaarseks võistluse päevaks neljapäev (reede jääks varupäevaks), mitte algselt planeeritud reede! Kui see Sinu võistlusest osavõtmist takistab, anna palun teada (siis peame tegema, nagu juhendis kirjas: reede põhi- ja laupäev varupäev).

NB! As Kristjan has to leave after Thu (7th), we propose to move competition primary day for Thu. backup day Fri. If this will not allow for somebody else to participate in competition, we are forced to keep original date.
ints
Posts: 621
Joined: Mon Oct 02, 2006 10:49
Contact:

1. päev

Post by ints »

Hi, eile ootas meid ees ilusasti niidetud lennuväli, ka meie tuttav hiinakas läbis eilse kvaliteedikontrolli. Seega on kõik täna algavaks ürituseks valmis. Tänase päeva tähtsündmus saab kindlasti olema seotud ehitustegevusega ;) ning õhtuks peaks kohal olema vähemalt 8 osalejat... Järgmine "laine" osalejaid saabub reedel, kellel töökiired kaelas - ka laupaeval pole veel hilja.

Ilmast: erinevalt eilsest paduvihmast Tallinnas on Viljandis märksa kuivem ja pilvitum, ka kraadiklaas kipub mõned kraadid lisasooja näitama. Lausa suviseks peaks kiskuma alates reedest. Seega, praeguse seisuga neljapäeva planeeritud EMV võistlusetapp peaks toimuma pigem veidi jahedapoolsemates ilmastikuoludes, edasime lõbulennutamine aga suisa suvistes oludes.

Veel on aega nimi kirja panna!

Muide, hetkel on registreeritud 17+9= 26 inimest, mis on vahemalt rekordilähedane osavõtt. Tõsi, Anssi töökohavahetusest tingitult on tema ja võimalike teiste põhjanaabrite osalemine erakordselt ebakindel. Loodetavasti siiski saab kiusatus tulla kasvõi nädalavahetuseks argitoimetustest võitu. Ka see aasta on meil lisaks loota ja oodata paari tervitusvisiiti osalejate nimekirjas mitte olevatelt kopteripilootidelt...

Kuna järgmine aasta on tulemas juubeliüritus, sai kergelt teed sillutatud ka Facebookis. Muuhulgas andis see idee külastada järgmine kevad taanimaal toimuvat Pitchbrothers Smackdown üritust...
ints
Posts: 621
Joined: Mon Oct 02, 2006 10:49
Contact:

Post by ints »

Päris super tunne esimese päeva õhtuks: meid on juba esimesel päeval kohal 8 inimest (Helicampi rekord), niiet hiinaka peremees teenindas meid isiklikult väljaspool ametlikku lahtioleku aega. Toit oli nämmmm... (huvitav, et Viljandis endiselt seda kohta - parimat söögikohta Viljandis - ei hinnata: mõlemal õhtul olime ainukesed külalised).

Õhtuseks rahuloluks oli ka põhjust: tänu enneolematult sujuvale (kogemused!;) ) tiimitööle on plats juba üleval - sh. telk, piirdeaed jms. Sain ise harjutada 5 paagitäit FAI hõljutusmanöövreid, mis on küll veel kaugel ideaalsetest, aga paar aastat tagasi (paar nädalat tagasi kah;) tundusid nad ilmvõimatult keeruliste ja kättesaamatutena... Ka Tõnis ja Ville said "käe valgeks"... Muide, 5 paagitäit .90sel kopteril on 600cc x 5 = 3l, mis on paagitäis vähem kui gallon. Kui iga lennutuspäev selline kogus kütust kulutada saabub pankrott päris kiires tempos ;)

Kuigi ilmaennustus polnud suurem asi oli pärastlõuna tegelikult imeilus päikesepaisteline ja soe ning isegi sääsed ei teinud väga palju liiga...
Bluesmell
Posts: 616
Joined: Wed Mar 10, 2010 0:13

Post by Bluesmell »

Kinnitan eelpool öeldut. Ilm on OK. Lennata saab...
Image T-Rex 700N DFC, 600N 3GX, 600EFL PRO SK720, 500EFL PRO DFC, 450Pro & SAB Goblin 630 & 500, Blade nano, 130, Blade mCX, Sebart Sukhoi 29S 30E, DX18, RF G6.5
Image
ints
Posts: 621
Joined: Mon Oct 02, 2006 10:49
Contact:

Post by ints »

NB! Võistlus toimub siiski reedel, nagu oli esialgne kava. Kellaaeg "ma arvan, et realistlik on eeldada 1400..1700" kehtib, st. ootame enne algust Ville pealinna raadioeetrist tagasi...

Tänane päev möödus lihtsalt liiga kiirelt. Päris palju aega kulus jooksvale pisiremondile :() Peale järjekordse 5 paagitäie ise sai oldud tunnistajaks bensiinimootoriga kopteri seadistamisele ning Edvini lendudele nii päris kui mudellennukil...

Homme alustame mh. kohtunikukoolitust, sest vähemalt kohtunike põhijõud on alates homsest kohal...
User avatar
-Ilmar-
Posts: 367
Joined: Mon Jan 08, 2007 11:08
Location: Viljandi
Contact:

Post by -Ilmar- »

Hei!

Selline vaade lennuplatsile, kiirelt tehtud, ükski aku polnud korralikult täis :(

Image

Parimat soovides,
-Ilmar-
...ülevalt on ülevaade...
-Paranull- pildiblogi
ints
Posts: 621
Joined: Mon Oct 02, 2006 10:49
Contact:

neljapäev...

Post by ints »

Pildi selgitus: esiplaanil FAI võistlusplatsi keskringid ja äärelipud, veidi kaugemal piloodiring. Seejärel kohtunike istekohtade joon. Tagapool turvapiire, mille ees Helicampi ja Kopteriklubi surfilipud, taga osalejate telk. Pildil on ka mõned visamad ja sääskedele kõige magusamaid suutäisi pakkuda soovinud osalejad...

Päeva kokkuvõte: Rahvas hakkab kohale jõudma ;) Lisaks Kadrile, Reinule ja Ilmarile siis veel ka Jan perega ja Martti perega. Täna jõudsid kohale ka lipud (tänud Peebule, Kadrile, Reinule ja Mihklile orgunni eest), tuleb tunnistada, et nende esmane kasutuselevõtt eeldas päris põhjalikku nuputamist... Seejärel saime endaga rahulolevalt kõhtu sügada. Lipud on head ja asjalikud. Tänud ja kiitus projekti õnnestumise eest kuuluvad siinkohal Mihklile ja tema tütrele, Raidile, Jürile kolleegidega - ja Tõnule, Villele, Kristjanile nende panuse ja nähtud vaeva eest... Olgu mainitud, et veel on puudu ressursid kahe piikjala soetamiseks, soov nende soetamisel kaasa lüüa on igati tervitatav ;) ERITI SUUR TÄNU RCKratile!!!

Gurmaanidele: tänane menüü koosnes lõunagrillimisest ja Siim Oliveri sünnipäevatordist platsil ja õhtul sõime toidust tühjaks Pärimusmuusika Aida kohviku. Seda hoolimata meie minimeeritud jõudlusest (PR- ja kohtuniketiimid viibisid ülesannete täitmisel).

4 paagi- + 2 akutäit kopterilendu ja veidi lennuki trimmimist oli täna minu isiklik lennubilanss. Arvan, et ma pole seni kunagi Helicampi 3 esimese päeva jooksul niipalju lennutanud... Huvitav on aga asjaolu, et tegelikult on täpselt vastupidine tunne ;)
Last edited by ints on Fri Jun 08, 2012 23:38, edited 1 time in total.
ints
Posts: 621
Joined: Mon Oct 02, 2006 10:49
Contact:

reede..

Post by ints »

Tänagi oli väga tegus päev (sooja 25 kraadi!), mis algas Ville raadioesinemisega. Samal ajal andsin mina Viljandis intervjuu ajalehele Sakala - ostke laupäevane Sakala ;)

Enamus hommiku poolsest päevast kulus 5 kohtuniku 'finetuning' koolitusele, sest kohtunike taseme tõstmine on sama oluline kui võistlejate oma. Aga võistluste kokkuvõte vast järgmise nädala alguses, kui tulemused on läbinud arvutikontrolli... Olgu mainitud, et piloote oli seekord neli, ja kohtunikegi ring laienes, see on tore, et meid vaikselt saab üha rohkem ja rohkem. Võistlused ja sellega kaasnevad eel- ja järeltegevused täitsid enamuse meie jaoks kogu tänase päeva.

Mh. käis ka mitmeid vanu sõpru/tuttavaid meid platsil kaemas. Ja Sakala ajakirjanikule me enam täpset kohalolijate arvu või kopterite arvu kokku lugeda ei suutnudki... ;) Hinnanguks sai 'üle paarikümne'...

Koptereid on tõesti väga esinduslik läbilõige: bensukas, nitrokad, elektrikad ja seda kõikmõeldavatest suurusklassidest. Tootjad Hirobo, Align, Outrage, Gaui, RJX, HK, Blade... Kindlasti jäi mõni mainimata... Flybared ja -less, esindatud on ka enamuse elektroonikatootjate tooted..

Kes sai mahti õhtuni jääda ja linna sööma tulla mahtus ka kurikuulsale kopteripatsaanide fotole...

Homme peaks laekuma viimased osalejad ja lahkuma esimesed - nimelt pole mul ja Villel enam öömaja (Viljandi on 'fully booked' tänu Hansapäevadele) ja tundub, et ega vist lootust seda leida ka enam pole... Järgmine aasta tuleb seega hotellid broneerida juba jaanuaris...
ints
Posts: 621
Joined: Mon Oct 02, 2006 10:49
Contact:

Post by ints »

Nii. Laupäevane päev algas uudisega, et (minu pildi printimisest, loomulikult, millest siis veel!) läks katki Kroonpressi trükipress. Seetõttu jäid paljud oma lemmikajalehest täna ilma :-(

http://www.sakala.ajaleht.ee/870860/sak ... llijateni/

Sellest uudisest kergelt sokeerituna avastasime, et hoolimata lubatud paduvihmast (ja muudest õudustest) on platsil küll soe, kuiv ja sinitaevaline, aga meeletult tuuline ilm. Telk ja surfilipud pidasid siiski crashtestile vastu!

Tuulise ilma tõttu jäi täna lennutustegevus hõredaks ja fokuseerus katsetustele aerofotograafia vallas. Kuna ka telk ja buss on vaja juba homme hommikuks tagastada oli vaja plats "kokku korjata". Siinkohal tänud mudelipoe-Reinule ja Maidu perele tõhusa kaasaaitamise eest, plats sai ennistatud meie saabumiseelsele kujule alla kahe tunniga! Seega võib pidada selle aasta HeliCampi õnnelikult lõppenuks... ;--)

Järgmine aasta ootab meid ees aga 10-nes Helicamp. Ilmselt tuleb selle organiseerimist kohe alustada, et üritus saaks juubeliürituse vääriline... Või kui täpne olla, siis algaski juba - enne tänavuse Helicampi lõppu pisikese visiooni loomise/ajurünnaku ja vahetult pärast ühe võimaliku ööbimiskoha ülevaatamise näol. Kaasalööjad/aitajad on nagu alati teretulnud!

[loodetavasti on asjaosalistel lähipäevadel piisavalt aega, et ka video/pildi/protokollimaterjal kõikidele kättesaadavaks teha...Ja loodetavasti saame me kusagilt ka rariteetse Sakala laupäevanumbri ekspemplari või kasvõi skanneeringu..]
ints
Posts: 621
Joined: Mon Oct 02, 2006 10:49
Contact:

Post by ints »

Image
User avatar
trebla
Posts: 1141
Joined: Fri Oct 29, 2010 13:45
Location: Tallinn

Post by trebla »

Image

Indrek:"Kle, see nikerdis liigub siin kui sa pulti näpid!"
Ville:" On ka vä?!"
TZ Frenzy V2 .50, Trex600N, GAUI Hurricane 550, HK500CMT TT, HK450V2, Trex250, HK250GT FBL, NE Solo Pro 100&125 3D, WLToys V977
GWS Mini-Dragonfly, Esky Lama V3, Nine Eagles Solo Pro II &Free Spirit
Post Reply