Hüüru lennuplats ja maksud 2012

Teavita toimuvatest võistlustest ja kokkusaamistest ning treeningutest.

Moderators: Marek, mart63

Matsa

Hüüru lennuplats ja maksud 2012

Post by Matsa »

Kõik kes soovivad hüüru platsi korrashoidmist toetada, siis palun kanda summa 10EUR.
kontole 335449600008
Saaja: Andres Madissoo
Selgitus: Kollase hooldamine

Hetkel tasunud
1. Matsa
2. Cuprum
3. Kristjan
4. Kuno
5. Aleksandr - tasus platsi rullimise eest
6. Nikolai - tasus platsi rullimise eest
7. MCMATRIX
8. Trebla
9. Mr. X
10 Bluesmell
11. Viktor
12. Usamees
13. Ropka
14. Mart 63
15. Marek
16. Dreddix
17. MihkelP
18. Margus
19. Ints
20. Ervin 2
21. Oehh
22. Priit Lanesoo
23.Jan Roos
24. Martc
Tänaseks on oma panuse andnud 23 lendurit.
Last edited by Matsa on Mon Jul 02, 2012 12:32, edited 12 times in total.
Matsa

Post by Matsa »

Kas Meil nii vähe lendajaid ongi, kes seda platsi kasutavad? Tänaseks on oma panuse andnud 7 lendurit.
Dreddix

Post by Dreddix »

Minu Nickname on natike vale :)
Matsa

Post by Matsa »

Hetkel on oma osa meie platsile andnud 17 mudellendurit ja 1 veel andmas, kuid kas on veel kedagi, kes platsi kasutab, kuid ei ole veel oma panust andnud?
Ropka

Post by Ropka »

täna parandas Aleksandr olemasolevatest jäänustest selle oranzi võrkaia ära autode pealesõidu piiramiseks.

rohu sees susides leidsin mingi kahtlase metallist kobaka, mis nägi välja nagu oleks see lõhkenud kunagi :shock:

veel leidsin kellegi hallide plastraamidega päikeseprillid, kollaste peegelklaasidega
kogun vanu vene lennukimootoreid
Matsa

Kollane niidetud

Post by Matsa »

Eile sai siis Kollane kenasti niidetud. Seekordsed niitjad:
Kuno, Mart63, Ropka ja Matsa. Moraalset tuge pakkusid Dreddix ja Cuprum.

2 niiduki ja mitmekesi sai plats kiiresti jälle lennukõlblikuks.

Uus niitmine on vaja juba teha järgmisel nädalal, sest rohi kasvab kiiresti ning siis saab ka madalamalt niita.
Peame leidma nüüd ka lahenduse ruutude niitmiseks, sest need alad on juba väga pikaks kasvanud.
Kuno

Post by Kuno »

plats niidetud,kuid nüüd uus probleem - hein oli kõrge ja nurkadele ja isegi lennurajale mahajäänud hein oleks vaja ära riisuda - kui seda ei tee,muutub edaspidine niitmine võimatuks,ehk sügisel teeme jälle trimmeritega "heina".Vaatamata korduvatele üleskutsetele ei ole keegi teemat väga tõsiselt võtnud (mõned erandid siiski on olnud,aga see pole piisav).Mul ettepanek - homme enne võistlust see asi ära teha,ehk kõik,kel võimalik rehad kaasa ja ohverdame pool tundi oma väärtuslikust lennuajast,et rada saaks mõistlik.Võtan kaasa ka koormakile,kuna osa heina on vaja ilmselt küllaltki pikka maad emale toimetada.
Alustaks selle operatsiooniga kell 1130 :?:
Matsa

Post by Matsa »

Mina igati päri.
prosper

Post by prosper »

Kuno , ma tean mida Sa mõtled :) Ja nii on vist igal pool ,et inimesed vajavad pehmelt öeldult KÄSKU. Teema umbes nii ,et "töö tahab tegemist" aga kes seda teeks??? Sinu eeskujul läheme meie ka täna oma lennuplatsile heina riisuma. Kuna niitmisel on olnud see suhteliselt niiske ja jääb pakkidena rajale vedelema ning sinna tekib alla niiskus ja rohi kolletub seal all ning läheb hallitama .See omakorda muudab platsi INETUKS.
Jõudu teile mehed Kuno üleskutset tõsiselt võtma :)
Oehh

Post by Oehh »

Tuleks appi heina tegema kui on rehadega ka keegi kohal.

Mul omal kahjuks pole reha.
Fiskarsi peenrareha selleks vist ei kõlba.

53 315 658
Kuno

Post by Kuno »

Kuidas siis on - kas hakkame tellima hooldust haljastusfirmast :idea: Praegu parim pakkumine on 120 eur ühekordne niitmine (sisaldab muru äravedu krundi piirile).Võimalik tellida ka täishooldus,ehk ei ole vaja ise probleemiga tegeleda - käivad vaatavad ise,millal vaja niita ja veavad muru ära krundi piirile - see teenus maksab 400 eur kuus.Muidugi niitmiskõrgus on kuni 10 cm,ehk ristid tuleb siiski käsiniidukiga üle käia,kui on vaja madalamaks.
Laupäevane pilt oli platsil selline,et täpselt oleks paras niita.Kaks nurka sai nüüd lõplikult äras riisutud,kaks on riisumata.
cuprum

Post by cuprum »

Kuno wrote: Laupäevane pilt oli platsil selline,et täpselt oleks paras niita.Kaks nurka sai nüüd lõplikult äras riisutud,kaks on riisumata.
Tänaseks lubatakse parajalt "mittepandavat"(tuul) ilma, kuid vihma ei peaks tulema - teeks äkki "kommunistliku esmaspäevaku"? Ise saaksin täielikus murukaitserõivas kohal olla miski kuuest alates, teistel (vist?) sobiks natuke hiljem?
PS. Kuulutan niiduki ja reha tagaotsitavaks - tüüpiline linnamees ;(
Matsa

Post by Matsa »

Mina kahjuks täna osaleda ei saa, sest olen suundumas Idapiirile. Homme õhtul aga olen Edgravaanias tagasi ja siis oleksin ka käpp. Tuulega on homme sama head lood.
prosper

Post by prosper »

Edgarvaania=Tallinn ?? :D
Kuno

Post by Kuno »

tulen,aga peale 1900,reha suhtes on mul paraku vaid tavaline,rauast.Võtan koormakile ka.
Matsa

Post by Matsa »

prosper wrote:Edgarvaania=Tallinn ?? :D
nii see on.
cuprum

Post by cuprum »

Nii, kollase aktsioon homsele edasi lükatud
Kuno

Post by Kuno »

muru ristilt on niidetud.
RIISUDA ON VAJA :!:
Kolm nurka on ka enam-vähem koristatud,üks nurk on veel jäänud.
Nüüd vaja ka rist mururehaga üle käia.Kes lendama minemas - reha kaasa :!:
Kuno

Post by Kuno »

Eile käisin platsil - reha oli ka kaasas,pisut sai seda viimast nurka üle käidud,kuid sinna jäi veel heina,mis oleks vaja kokku riisuda ja platsilt ära viia.Praeguseks maha jäänud hein meenutab sõnnikut ja selle all on peaaegu must maa.
Mulle tundub,et tuleb tellida see 120.-eur niitmine koos muru koristamisega ja asi ühel pool.Ise me selle hooldamisega ilmselt toime ei tule - lihtsam on raha maksta - või mis arvate :?: Paari mehe entusiasmist ja mõnetunnisest juhuslikust "laupäevakust" on vähe abi - tulemus on nadi :?
Marek

Post by Marek »

Eelnevatel aastatel sai tewhtud ja nüüd ei saa? Kusjuures 35 EURiga lausa sai tehtud. Teiseks võiks ikka väga tõsiselt mõelda kas neid ruute üldse vaja niita on, minule tundub üha enam ei ei ole vaja. Keegi rääkis, et lennuk jääb maandudes varju? Seda paluks mulle selgitada, mina seda ei suuda välja mõelda kuidas lennuk varju saab jääda. Ohutusele see niitmine miskit kaasa ei aita, ka niitmise korral on ruutudesse maandumise tagajärg teliku murdmine - kusjuures kõrgesse pehmesse heina kukkumine ei pruugi nii suurt häda tekitada. Õhkutõusuks ja maandumiseks on niidetud rada piisavalt lai, et no õhku saab küll igaüks ja maandutud ka ilma et tiivaga nö seina ripsaks.
Kuno

Post by Kuno »

Eelnevatel aastatel sai tewhtud ja nüüd ei saa? Kusjuures 35 EURiga lausa sai tehtud.
saab ka sel aastal 35 euriga tehtud,aga see eeldab pärast üleriisumist - seda on alati tehtud - kus sa Marek oled olnud?Ja igal aastal on käinud üks jagelemine,äkki oleks aeg mingi kindel seisukoht vastu võtta - teeme ise,või laseme raha eest teha.
See ruutude mitteniitmine ei tule kõne alla - üks aasta sai proovitud - tulemus on see,et tekivad "pokud" - sellised tõsised mättad - ehk keegi veel mäletab,kuidas mingil sügisel sai trimmeritega heina tehtud ja see hein oli sügiseks rinnuni või enamgi veel.
Kuidas siis on - "maksumaksjad" kas riisume ise või ostame teenuse sisse :idea:
Marek

Post by Marek »

Ei ole vaja midagi riisuda kui õigel ajal niita, tuul tassib ise minema enamuse ja niiduk peksab puruks ülejäänu. Kui hästi otsida foorumis, siis leiate üles kes ja millal sellel aastal niitmise üleskutse juba tegi.
kogu ülejäänud ümberringne põld on mättaid täis, mis siis??? Maandume ju rajale!?
Võistluspäeval ma ei riisunud jah. Rohkem pole platsile kahjuks jõudnudki vist. Homme üritan jõuda.
Kuno

Post by Kuno »

Ei ole vaja midagi riisuda kui õigel ajal niita
kes ütleb,millal on õige aeg niita - ja kas on see kellegi probleem? Eile Cuprumiga koos lõpetasime viimaste hunnikute teisaldamise tagumiselt ruudult - koristamata seda ei saa jätta - siis jääb ainult must maa järgi.
kogu ülejäänud ümberringne põld on mättaid täis, mis siis???
mida me siis üldse jandame - lennuk lendab ju õhus - milleks seda radagi vaja on - maanduda saab rinnuni heina sisse suurepäraselt 8)
Heina niitsime maha 5.juunil ja viimane kõrs sai üles korjatud 26.juunil.Kas see on siis tõesti normaalne tempo?
Sellest õigest ajast niipalju,et see on juba möödas - kui praegu niidame on vaja kindlasti riisuda - sel nädalal puht tehniliselt ei jõua,järgmisel nädalal on vaja asi ette võtta - valida on,kas siis 35 Eur eest ja siis ise riisuda,või siis maksame 120 Eur ja konstanteerime fakti,et töö on tehtud 8) Kui nüüd see summa (120/23=5,2 Eur) jagada maksjate vahel,siis ma ei saa aru,mille üle me vaidleme - kas siis tõesti see 5,2 Eur on nii suur raha,et selle nimel tõmmelda :?:
Kui rääkida nurkade mitteniitmisest,siis soovitan pöörata illustratriivse pildi saamiseks pilgu platsi kõrvale heinamaale - sinna Hüüru poole - siis saab selgeks,milline oleks pilt siis,kui me ei oleks siiani neid ruute niitnud.Ja kui praegu ei niida,siis on kuu aja pärast pilt samasugune.
Marek

Post by Marek »

Tundub, et see on ainult käputäie inimeste probleem :) ja selles ongi kõik kinni. Järgmine nädal on F5J mehed Hüürus võistlemas ja niidavad kõik golfimuruks ;)
tikka

Post by tikka »

Tundub, et siin on palju mitterahul inimesi. Pakuks alternatiivse lahenduse. Võtke hooldatava ala suurust väiksemaks, kui praegune üle jõu käib. Jätke alles üks rada, mis arvestaks valdavate tuultega antud regioonis. Eestis on need tavaliselt idast või läänest, aga EMHIst võib leida täpsemaid andmeid.
Netis on silma jäänud igasugu lennutamise platse üle maailma ja need tunduvad ka olevat suhteliselt ühesuunalised.

Sõna võtnud inimestel on minu teada päris suured mudellennukid, mis peaksid kannatama ka natuke külgtuult.

Platsi kasutajatena teate teie kindlasti asjast rohkem kui mina, lihtsalt üks idee.
Oehh

Post by Oehh »

Kuno kirjutas:
Kui nüüd see summa (120/23=5,2 Eur) jagada maksjate vahel,siis ma ei saa aru,mille üle me vaidleme - kas siis tõesti see 5,2 Eur on nii suur raha,et selle nimel tõmmelda.

Põhimõtteliselt kannatab selle summa ilmselt välja küll.

Kahju ainult, et see on 23 kasutaja eralõbu :cry:

Platsi rajamise ajal oli ka ÜKT - tundidega probleeme ja nii mõnedki
ohkisid, et ei leia aega ja võimalusi aga on nõus rohkem rahaliselt toetama.

Võrreldes 5-aasta taguse ajaga peaks meid ikka oluliselt rohkem olema???

Kui rahaliselt panustajate hulk oleks proportsioonis platsi kasutajatega,
oleks osamaksed oluliselt väiksemad.

Kutsun üles kõiki kel vähegi 10-EUR-i oma mudelite rahast üle jääb - see platsi hoolduseks siiski loovutama.

Kui käid ka harva ja kaootiliselt platsil lennutamas --
siis olles ürituse jaoks oma suht sümboolse panuse andnud
saad loota, et platsile minnes ootab sind ees niidetud ja hooldatud lennuväli.
Kuno

Post by Kuno »

Tundub, et see on ainult käputäie inimeste probleem Smile ja selles ongi kõik kinn
nüüd said küll täpselt probleemile pihta :idea:
MA EI SAA ARU,MIKS SEE PEAB OLEMA KÄPUTÄIE PROBLEEM,AGA PLATSI TAHAVAD KASUTADA KÕIK :cry: AUSÕNA - MINA EI VIITSI SEAL PLATSIL HEINAL KÄIA - AGA MULLE MEELDIB JA USUN,ET VEEL PALJUDELE,KÄIA HOOLDATUD ILUSAL PLATSIL LENNUKIT LENNUTAMAS :twisted: Seetõttu püüangi leida mõistlikku ja kõigile sobivat lahendust.Üle jõu ei käi siin midagi - kogu probleem on "kahe kõrva vahel" kinni.
Marek

Post by Marek »

Ma ka ei tea aga nii ta kahjuks on - sama oli ka eelmine aasta, kui ma seda asja vedasin ja ka eelnevatel aastatel on tuumik, kes midagi reaalset platsi jaoks teeb samaks väikseks grupiks jäänud...

Samas...vähemalt eelmine aasta sai kõik aetud alla 200 EURiga: http://forum.pistik.com/viewtopic.php?t ... sc&start=0
Kuno

Post by Kuno »

ma toonitaks veelkord:
MINA EI VIITSI SEAL PLATSIL HEINAL KÄIA
ja ilmselt mõtlevad veel paljudki nii - tuumik on sel aastal veel väiksemaks jäänud - ehk inimestel on veel vähem tahtmist selle asjaga tegeleda.
Kui viitsiks natukegi rohkem muruniitjat lükata,siis ei peaks üldse raha välja käima,aga see ei ole ilmselt reaalne - nagu elu näitab.Ja loota,et keegi ehk ikka teeb või siis F5J mehed tulevad ja niidavad,ei ole reaalne - siis lennutamegi mätaste otsas,meetrise heina sees.
Marek - sel aastal ei ole midagi teistmoodi,kui varem.Lihtsalt ära on tüüdanud see kemplemine,mis tegelikult lõpeb sellega,et 2-3 meest teevad töö kõigi eest ära.
Kui ei viitsi reha liigutada ja muruniitjat lükata,tuleb lihtsalt rahakoti rauad lahti teha ja nii lihtne see ongi :idea:
Matsa

Post by Matsa »

Kokkuvõttes on vaja vist teha nii, et tuleb korra kokku istuda ja mõelda kuidas seda platsi hooldust ja korrastamist on kõige mõistlikum teha ning ka vastavad otsused vastu võtta, mis on kohustused kõigile. Ei ole ju mõeldav, et mingi entusiastide grupp teemaga tegeleb oma heast tahtest ja teised ainult kasutavad. Alati on võimalik palgata ka hooldusmeeskond, kuid siis ei maksa see meile enam 10 Euri aastas vaid umbes sama palju kuus. Mis muidugi ei ole ka teab mis suur summa, kuid siis muutuksid asjad lihtsaks

Ilma Kuno eestvedamiseta oleks sellel aastal juba plats kõrges rohus ja keegi ei tunneks sellest enam rõõmu.
Post Reply