quadi kokku panemine
quadi kokku panemine
hei,
mul on tulekul quadi kontrollpaneel
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 68PA_.html
olemas HK saatja 6ch aj vastuvõtja
nüüd küsimus: Kuidas ühendada õigetesse pistikutesse? Peale ühendamist vaja kontroll boardi ka seadistada?
ehk kel olemas, saab veidi sellest rääkida.
Tänud!
mul on tulekul quadi kontrollpaneel
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 68PA_.html
olemas HK saatja 6ch aj vastuvõtja
nüüd küsimus: Kuidas ühendada õigetesse pistikutesse? Peale ühendamist vaja kontroll boardi ka seadistada?
ehk kel olemas, saab veidi sellest rääkida.
Tänud!
Ühendamine:

Mis seadistamisse puutub, siis oma valik. Vaikimisi on boardil peal "+" mode, ehk lendad siis üks käpp ees, kaks külgedel. Mul endal on näiteks "X" mode, maitseasi. Mõlemal juhul on tegelt mõtet uus tarkvara peale panna, mis oleks siis 4.7 või 4.7_X. Mõlemad on Interveebis leitavad. Kui mujalt ei leia, siis minu Quadcopteri ehitamise teema esimeses postis (Vt "Isetegijate nurk") on olemas mõlemad tarkvarad ja nende installimiseks vajalik tööriist. On Sul muidu USB kaabel olemas?
Mis täpsemalt mõtlesid seadistamise all? ESCid on kopteril muidu kalibreeritud? Boardil pead suure tõenäosusega ka mõneda güroskoopi reversima ning gürodele enamvähem parajad väärtused timmima nendest kolmest kruvist.
Mis seadistamisse puutub, siis oma valik. Vaikimisi on boardil peal "+" mode, ehk lendad siis üks käpp ees, kaks külgedel. Mul endal on näiteks "X" mode, maitseasi. Mõlemal juhul on tegelt mõtet uus tarkvara peale panna, mis oleks siis 4.7 või 4.7_X. Mõlemad on Interveebis leitavad. Kui mujalt ei leia, siis minu Quadcopteri ehitamise teema esimeses postis (Vt "Isetegijate nurk") on olemas mõlemad tarkvarad ja nende installimiseks vajalik tööriist. On Sul muidu USB kaabel olemas?
Mis täpsemalt mõtlesid seadistamise all? ESCid on kopteril muidu kalibreeritud? Boardil pead suure tõenäosusega ka mõneda güroskoopi reversima ning gürodele enamvähem parajad väärtused timmima nendest kolmest kruvist.
Täpne 3D skanneerimine, võta ühendust.
Plaadil jätan ise + , järgmine kuu tellin FPVmarkolt kohale ka kaabli, ning siis hiljem juran sellega..
"Boardil pead suure tõenäosusega ka mõneda güroskoopi reversima ning gürodele enamvähem parajad väärtused timmima nendest kolmest kruvist." - Mis mõttes?
Milline kang on eleron, rudder(vist parem seal),jne=?
"Boardil pead suure tõenäosusega ka mõneda güroskoopi reversima ning gürodele enamvähem parajad väärtused timmima nendest kolmest kruvist." - Mis mõttes?
Milline kang on eleron, rudder(vist parem seal),jne=?
Gürode reversimise all mõtlen seda, et vahel on nii, et kui kopter kaldub vasakule, siis güro "parandab" ka asja vasakule, st masin läheb kohe ülepea. Selleks tuleb güro reversida, et ta paremale kaldudes vasakule parandaks.
Inglise keeles reversimine:
;---- Gyro direction reversing ----
;---- 1: Set roll gain pot to zero.
;---- 2: Turn on flight controller.
;---- 3: LED flashes 3 times.
;---- 4: Move the stick for the gyro you want to reverse.
;---- 5: LED will blink continually.
;---- 6: Turn off flight controller.
;---- 7: If there is more gyros to be reversed, goto step 2, else set roll gain pot back.
Inglise keeles reversimine:
;---- 7: If there is more gyros to be reversed, goto step 2, else set roll gain pot back.
*ROLL kruvi keera nulli (null on kord ühelpool, kord teiselpool, oleneb plaadist)
*Aku taha
*LED vilgub 3 korda kiirelt
*Liiguta seda kangi, mille güro töötab valet pidi
*LED jääb pidevalt vilkuma
*Aku tagant
Kui mitu gyro vaja reversida, siis teed sama protsessi mitu korda.
*ROLL kruvi keera nulli (null on kord ühelpool, kord teiselpool, oleneb plaadist)
*Aku taha
*LED vilgub 3 korda kiirelt
*Liiguta seda kangi, mille güro töötab valet pidi
*LED jääb pidevalt vilkuma
*Aku tagant
Kui mitu gyro vaja reversida, siis teed sama protsessi mitu korda.
Kui üritad õhku tõusta, siis saad aru, kuhu poole ta ülepea viskab. Kui ette/tahapoole üle viskab, siis järelikult paremat kangi ette/taha liigutada. Kui külgedele üle viskab, siis paremat kangi kõrvale. Kui hakkab nagu ufo keerlema, siis vasakut kangi kõrvale. Seda kõike eeldusel, et kasutad Mode 2'te, st gaas vasaku kepiga.
-
Nöörid võivad takerduda propsidesse, pärast saab nokitseda ja harutadaAredx wrote:jah gaas vasakul. ahso.. nii lõhub ju testides propid isegi ära? Või panna nööridega õhku rippuma, et testida, ning et kui ülepea peaks minema, siis ei kuku vastu maad vähemalt-

Olen leidnud huvi uue hobi vastu, olen hetkel väga amatöör, kuid huvi fotograafia ja helikopterite vastu on väga suur.
Miks mitte esialgu peakohal käes hoida, vaikselt gaasi anda ja kõigutada... kui gürode, propellerite jne suunad/värgid/ühendused korras, peaks kopter horisontaalsuse poole võitlema. Kui lappama hakkab on midagi valesti 
Sama tehnikaga võiks kangide suunad üle kontrollida!
P.S. hoiatus, et propellerid teravad, võivad liiga teha, et käituda kopteriga vaikselt ja hellalt
Edu ehitamisel!

Sama tehnikaga võiks kangide suunad üle kontrollida!
P.S. hoiatus, et propellerid teravad, võivad liiga teha, et käituda kopteriga vaikselt ja hellalt