Fiskars käsiniiduk
Fiskars käsiniiduk
Kas meil siin mudelistide seas on kellelgi selline uus käsiniiduk nagu fiskars momentum? Tundub päris kobe asi olema http://est-et.fiskars.com/Tooted/Muruho ... otorniiduk Siiani olen kasutanud ainult bensukat, aga sai soetatud üks käsiniiduk surnuaial muru niitmiseks, et hea ja kerge autosse toppida. Prooviks lükkasin sellega ka aia üle ja tulemus jäi üllatuse kombel palju ilusam, kui bensukaga niites. Esiteks niidab juba madalamalt ja teiseks ühtlasemalt, et muru jääb nagu vaip, aega kulub ka niitmisele ühe palju. Võiks soetada kodus niitmiseks ka vähe kobedama niiduki ja silma jäi see fiskars. Poes pole veel vaatamas käinud, aga tahaks just teada on see siis tõesti palju kergem lükata ja niidab paremini, hind on küll päris kirves 290€. Poes vist katseks muru sellega niita ei saa, et ise kogeda, kui väärt riist on
niiduk
On olemas paar korda kasutatud Bosh - i analoog, jah ainult väikseid siledaid lappe on mõtekas sellega teha ja tulemus on hea.
Kui oled huvitatud saada PS .
Asub Tartus
Küsiks 30.Eurut
Aivar
Kui oled huvitatud saada PS .
Asub Tartus
Küsiks 30.Eurut
Aivar
niiduk
Võib olla on mingi imelise ülekandega sest veneaegne VÕIT tehase niiduk kuulus rohkem spordiriistade valdkonda ja ega minu käsutuses olev Bosh niibuk midagi paremat pole.
Midagi innovatiivset peab selles olema peale kaubandusliku juurdehindluse, sest selle raha eest peaks saama juba mootoriga masina.
Arvan, et tuleks poodi minna ja lasta endale müüjal selgitada seda masinat põhjalikult.
Aivar
Midagi innovatiivset peab selles olema peale kaubandusliku juurdehindluse, sest selle raha eest peaks saama juba mootoriga masina.
Arvan, et tuleks poodi minna ja lasta endale müüjal selgitada seda masinat põhjalikult.
Aivar
See rootor niiduk erineb teistest kindlasti sellepoolest,et ta on Fiskarsi toode ja ka teistest analoog toodetest laiema niidulaiusega. See niiduk lõikab muru mitte ei peksa seda puruks. On olemas ka bensiinimootoriga rootorniidukit. kui ma ei eksi siis tegi seda Husqvarna. Igatahes Husqvarna koolitusel sain seda proovida. Tulemus on tõesti Super võreldes tavalise niidukiga. Tegelikult ei pea olema sile plats.
Mina kiidan neid niidukeid!
Mina kiidan neid niidukeid!
Futaba 6J
ACME Pelicam
ACME Pelicam
-
Müün
Pakun soovijatele seda niidukit müügiks. Meie ostsime, aga meie muruplatsi (üle 1500 ruudu) on sellega ikka natuke liiga raske niita. Alla 1000 oleks mõistlik. Muidu on hea masin küll, jätab muru ilusaks terveks, ei lõhu ja määri nagu bensiinimootoriga niiduk. Ühesõnaga, müüd üks kord kasutatud niiduki 200 EUR-ga.
Igatahes ma läksin poodi ja ostsin selle niiduki ära. Mul oli põhiline kriteerium, et selle raha eest pean saama sellega lisaks aiamaale ka jõeäärset maad niita. Niidetavat maad on kokku kuskil 2000 ruutu. Kui selline raha kulutada käsiniiduki peale, siis enam bensiini ja õli osta küll ei taha vanale niidukile ja pean saama sellega kõik niidetud. Jõeääres on umbes 40m pikkuselt 5% kallak ja natuke ka siledat maad. Jõeäärne on suhteliselt künklik ja aukus maapind. Uskumatul kombel isegi kolmandas astmes niidab see niiduk piisavalt madalalt ja tera ei käinud kordagi vastu maad. Lisaks on seda sama kerge lükata, kui mul olevat bensumootoriga isendit. Kallaku peal tahab bensukas alati kõrges astmes külili minna ja tuleb jõuga püsti hoida, aga selle fiskarsiga seda muret enam pole, niita on palju mugavam. Aias niidan teises astmes, sest esimene aste 25mm paneb tera juba mulda kündma Lisaks aias kõva pinnapeal on seda väga kerge lükata, isegi mul 5 aastane poeg trügis seda mööda aeda tükk aega ringi. Raam on sellel tugev, eriti mugav on see pehmendusega käepide, ei paindu ega midagi.
Ülekanne on ratastelt ketiga, tagumised suured rattad on kuullaagritel ja kummikattega, tera käib vaikse sahinaga ringi ja niidukõrgust saab kangist regullida. Teritamist selle niiduki puhul pole vajagi. Kui tera ja rootori vahe peaks valeks minema, siis pole muud, kui kaks kruvi lahti keerata ja reguleerid vahe paika tagasi. Proovisin juba huvi pärast reguleerida ja peaks ütlema, et see toiming käib väga täpselt. Rootor ja tera on paksust metallist ja mingit paindumis selle puhul küll karta ei tohiks olla.
Isegi jõeääres niitis kergelt maha 15cm kõrge muru. Odava niitjaga jõeäärset ei niida, kuna selle kõrguse reguleerimine käib tagumistest rullikutest aga rootor on ikka sama madalal. Kuna taguots on üleval, siis kisub niiduki otseti ja lükata sedasi ei jõua. Lisaks ei hammusta rootor nii madalal enam paksust murust läbi. Odavam viskab muru tagant välja fiskars aga lennutab muru niiduki ette. Kui tavalise käsiniidukiga jääb mingi murukirme peale niitmist maha, siis fiskars suudab selle nagu ära multsida ja maha ei jääkski nagu midagi. Liaks ei viska fiskars muru jalgadele nagu seda teeb odavam niiduk ja jalad ei ole pärast rohelised, eriti plätudega niites. Õhtul ei viitsinud vara magama minna ja niitsin muru hääletult kella 00:00-ni. Ei sega mitte kedagi, mõnus asi ja olen igati ostuga rahul. Hind on kirves, aga mõne suvega peaks ennast juba tasa tasuma.
Ülekanne on ratastelt ketiga, tagumised suured rattad on kuullaagritel ja kummikattega, tera käib vaikse sahinaga ringi ja niidukõrgust saab kangist regullida. Teritamist selle niiduki puhul pole vajagi. Kui tera ja rootori vahe peaks valeks minema, siis pole muud, kui kaks kruvi lahti keerata ja reguleerid vahe paika tagasi. Proovisin juba huvi pärast reguleerida ja peaks ütlema, et see toiming käib väga täpselt. Rootor ja tera on paksust metallist ja mingit paindumis selle puhul küll karta ei tohiks olla.
Isegi jõeääres niitis kergelt maha 15cm kõrge muru. Odava niitjaga jõeäärset ei niida, kuna selle kõrguse reguleerimine käib tagumistest rullikutest aga rootor on ikka sama madalal. Kuna taguots on üleval, siis kisub niiduki otseti ja lükata sedasi ei jõua. Lisaks ei hammusta rootor nii madalal enam paksust murust läbi. Odavam viskab muru tagant välja fiskars aga lennutab muru niiduki ette. Kui tavalise käsiniidukiga jääb mingi murukirme peale niitmist maha, siis fiskars suudab selle nagu ära multsida ja maha ei jääkski nagu midagi. Liaks ei viska fiskars muru jalgadele nagu seda teeb odavam niiduk ja jalad ei ole pärast rohelised, eriti plätudega niites. Õhtul ei viitsinud vara magama minna ja niitsin muru hääletult kella 00:00-ni. Ei sega mitte kedagi, mõnus asi ja olen igati ostuga rahul. Hind on kirves, aga mõne suvega peaks ennast juba tasa tasuma.
Kohati oleks endalgi asja vastu huvi, kodus suured murulapid, ning enda kannatamatuse tõttu tahan alati et töö saaks kiirelt valmis kuid väga kiire sammu tõttu ei jõua niiduk niita nii kiirelt.
See peaks ka kerge sörgiga hakkama saama ju? Pool naljaga küsitud küsimus, aga vastust tahaks ikkagi
Kuhu kohta see maksimum rohu kõrgus küündib, mida kannatab niita normaalselt veel? 15cm pressib ära?
See peaks ka kerge sörgiga hakkama saama ju? Pool naljaga küsitud küsimus, aga vastust tahaks ikkagi
Kuhu kohta see maksimum rohu kõrgus küündib, mida kannatab niita normaalselt veel? 15cm pressib ära?
DX6i>Vapor>Radian>Mustang>Apprentice>Blade Mqx
Tavalise käsiniidukiga jooksin küll koos lapsega võidu ja see niitis vabalt ainult, et tagant lendas muru suure kaarega jalgadele Kui see niitis, siis vaevalt fiskarski hätta jääb. Ise olen ka pikka kasvu (190cm) ja pika sammuga ja pole küll aru saanud, et niiduk niita ei jõuaks. Kui muru aias vähe pikemaks kasvab, siis võin ära proovidaMaikkel wrote:Kohati oleks endalgi asja vastu huvi, kodus suured murulapid, ning enda kannatamatuse tõttu tahan alati et töö saaks kiirelt valmis kuid väga kiire sammu tõttu ei jõua niiduk niita nii kiirelt.
Seda ei oskagi täpselt öelda, kui pikka muru selle niidukiga niita kannatab, sest pole veel heina tegemas käinud. 15cm sai jõeääres maha niidetud ja ausaltöelda erilist lükkejõudu see küll ei vajanud. Kõrgust saab regullida vahemikus 25mm-100mm, et siis päris kõrgelt annab niita. Sama kerge on niita, kui bensumootoriga niidukiga. Eks oleneb pinnasest ka, kui samblane ja pehme maapind on. Aias normaalset muru niites ei saa üldse aru, et vähe kõrgema muru sisse minnes takistust juurde tuleks, erinevalt tavalisest käsiniidukist. Uskumatult kerge on see niiduk lükata normaalse muru puhul. Tallinnas saab Loodus Investi poes vaadata ja katsetada seda niidukit
Anti kohe kätte ja anna aga minna, sai erineva pikkusega heina teha ja puha