Mobiiltelefoni aku laadimine RC-multilaadijaga?
Mobiiltelefoni aku laadimine RC-multilaadijaga?
Mu telefon on viimase kahe kuu sees korduvalt maha kukkunud, kui laadimisjuhe järel ja higine laadimisprotsess töös.
Nüüd, viimase paari nädala jooksul, kui laadimisjuhe järgi lükata, hakkab telefon justkui pilti ette laadima, aga jääbki seda tegema, nagu restarti, ja ei lae enam isegi PIN-i aknani. Ei saa enam seda asja tööle kuramus. Mõtlesin, et äkki on flex-kaabel sees jälle katki, nagu aasta tagasi, aga see on korralik ja ühendused korras (kontrollisin).
Kas võib olla, et kukkumisel on laadija pistik deformeerunud või telefonis sees kuskil plaadi peal miskit katki? Silm vigu ei leidnud, kui lahti võtsin, aga ega ma spetsialist pole.
Mõtlesin siis, et äkki on võimalik aku multilaadijaga täis laadida. See ju suudab Li-on akusid kah laadida, aga ma ei saa aru, kuidas seda tegema peaks. Kasutaksin IMAX-i laadijat. Akul endal on 3 klemmi, nagu teistelgi telefonidel. + ja - on selgelt tähistatud, aga mille jaoks keskmine klemm? Kuidas saaks asja laadida? Krokodillid abiks?
Nüüd, viimase paari nädala jooksul, kui laadimisjuhe järgi lükata, hakkab telefon justkui pilti ette laadima, aga jääbki seda tegema, nagu restarti, ja ei lae enam isegi PIN-i aknani. Ei saa enam seda asja tööle kuramus. Mõtlesin, et äkki on flex-kaabel sees jälle katki, nagu aasta tagasi, aga see on korralik ja ühendused korras (kontrollisin).
Kas võib olla, et kukkumisel on laadija pistik deformeerunud või telefonis sees kuskil plaadi peal miskit katki? Silm vigu ei leidnud, kui lahti võtsin, aga ega ma spetsialist pole.
Mõtlesin siis, et äkki on võimalik aku multilaadijaga täis laadida. See ju suudab Li-on akusid kah laadida, aga ma ei saa aru, kuidas seda tegema peaks. Kasutaksin IMAX-i laadijat. Akul endal on 3 klemmi, nagu teistelgi telefonidel. + ja - on selgelt tähistatud, aga mille jaoks keskmine klemm? Kuidas saaks asja laadida? Krokodillid abiks?
Vanasti oli too 3. klemm termotakisti jaoks, millega jälgiti aku temp. laadimise ajal. Siis võiks jätta tähelepanuta. Aga...mõned (eriti läpakate) akud sisaldavad elektroonikat, mis pinge maha võtab, kui aku liiga tühi. Suhtlemine välisilmaga käib digi kujul ja sellist sa juba RC-laadijaga ei lae.
Kui testriga mõõtes on aku klemmidel pinge olemas, võiks siiski proovida. Connection break tuleb sel juhul lihtsalt halvast kontaktist - nende klemmidega on pagana raske stabiilset ühendust saada.
Kui testriga mõõtes on aku klemmidel pinge olemas, võiks siiski proovida. Connection break tuleb sel juhul lihtsalt halvast kontaktist - nende klemmidega on pagana raske stabiilset ühendust saada.
Pole midagi paremat halvast ilmast !
Öö läbi istus aku telefoni sees ja püüdsin laadida, aga telefon vilkus nagu Kõpu majakas ja aku on endiselt tühi.tuhkur wrote:kui aku liiga tühi on siis ei taha ka laadima hakata.
Mõõtsin: 3,08v kui täpne olla.
Seda on vist isegi Li-Ion aku kohta natuke liiga vähe? Peaks olema 3,6 või 3,7. Äkki on aku õhtal?
Siis kui ma rc-laadijaga proovisin asja laadida, veendusin isegi, et krokodillid pole kõige sobivamad, aga sai proovitud ka otse suvaliselt lõigatud juhtmed kontaktidele teipida - ikka oli connection break.
Ma vist võtan telefoni veel korra lahti ja püüan midagi trokida, enne kui uue aku tellin.
Mõõtsin: 3,08v
See küll katastroofiliselt madal pinge pole, pigem selline viimane piir, madalam kui võiks olla. Aku külge juhtmete ühendamiseks kasuta venivat elektriku teipi. Sellega saad juhtmed kohale teipida ja siis mitu tiiru teipi suure pingega peale. Tõenäoliselt su laadimisjuhtmed ei andnud ühendust, kui selle vea parandad, saad laadida küll.
See küll katastroofiliselt madal pinge pole, pigem selline viimane piir, madalam kui võiks olla. Aku külge juhtmete ühendamiseks kasuta venivat elektriku teipi. Sellega saad juhtmed kohale teipida ja siis mitu tiiru teipi suure pingega peale. Tõenäoliselt su laadimisjuhtmed ei andnud ühendust, kui selle vea parandad, saad laadida küll.
Lauri Laidna - www.pistik.com
LiPo absoluutne miinimum on 2,9V. Aga sellest allapoole ei tohi hetkekski minna. Kui aku pinge on ilma koormuseta 3,08 siis on see võib-olla ka koormusega juba alla 2,9V piiri käinud.
TZ Frenzy V2 .50, Trex600N, GAUI Hurricane 550, HK500CMT TT, HK450V2, Trex250, HK250GT FBL, NE Solo Pro 100&125 3D, WLToys V977
GWS Mini-Dragonfly, Esky Lama V3, Nine Eagles Solo Pro II &Free Spirit
GWS Mini-Dragonfly, Esky Lama V3, Nine Eagles Solo Pro II &Free Spirit
Nagu juba öeldi, "connection break" tähendaki, et ei saanud kontakti. Laadimisjuhtmetele võib juhtme ja aku klemmi vahele toppida mingi paksema metallseibi vms, mis toob klemmi nati kõrgemale aku pinnast. Siis tolle elektriku teibiga kinni. Edasi mõõda testriga pinget - kas juhtme teises otsas ikka on või on kehv kontakt.
Liiga madala pingega akusid nõustub minu HK laadija elustama siis kui sean purkide arvuks "auto". Siis laeb alguses ca 100mA-ga ja pinge normi tõusmisel laseb täis mahviga edasi.
Liiga madala pingega akusid nõustub minu HK laadija elustama siis kui sean purkide arvuks "auto". Siis laeb alguses ca 100mA-ga ja pinge normi tõusmisel laseb täis mahviga edasi.
Pole midagi paremat halvast ilmast !
-
Re: Mobiiltelefoni aku laadimine RC-multilaadijaga?
priitom wrote:Mu telefon on viimase kahe kuu sees korduvalt maha kukkunud, kui laadimisjuhe järel ja higine laadimisprotsess töös.
Kui sul on nutikas, siis ma tean, mis sul võis juhtuda,
Minu telefon kukkus 3m kõguselt vastu betoon põrandat, peale seda läks telefon lolliks ja kui laadija tagant võtsin siis aku kestis umbes 6 tundi, peale selle, kogemata jätsin telefoni päikse kätte, laadisin turnigy aku laadiaga aga ei aidanud, aga aitas hoopis tehase seadete taastamine, peale seda kõik ok.
Olen leidnud huvi uue hobi vastu, olen hetkel väga amatöör, kuid huvi fotograafia ja helikopterite vastu on väga suur.