Õpime targalt kortermaju soojustama
Õpime targalt kortermaju soojustama
Kesknädal õpetab - http://www.kesknadal.ee/est/uudised?id=19374
Lauri Laidna - www.pistik.com
Mis ,kas see on mingi naljanurk või tõsine "inseneri" jutt. Kas see Kesknädal on endine "Pikker"???
Võime kolmanda kihina kasutada kõige harilikumat paksemat kasvuhoonekilet, mille maksumus ja paigaldamiskulu on klaasiga võrreldes nullilähedane. Tulemus on tavalisest õige vähe udusem - näiteks nagu pesemata aken. Kuid mis meid oma hoovis, mida oleme tuhandeid kordi näinud, veel nii väga huvitama peaks? Muide, kardina tagant ei saagi aru, on aknal klaasi asemel kile, mis soojust ei juhi ning sellepärast kasvuhoonetesse sobib ???????? Ettenägelik nurk hoopis n-ö ümardada??????? Kui avad proosaliselt kaltsu täis toppida, on tagatud, et tuul enam põrandaalust jahedaks ei puhu??????? Köögis ja vannitoas enamasti pole tapeeti, mis oleks mingisugunegi soojusisolatsioon??? Vaid aknavahe peale tuleb kruvidega kinnitada ülekate - vineer või paks papp ??????
Mida värki?? Võibolla ei saanud ma pointile pihta
Võime kolmanda kihina kasutada kõige harilikumat paksemat kasvuhoonekilet, mille maksumus ja paigaldamiskulu on klaasiga võrreldes nullilähedane. Tulemus on tavalisest õige vähe udusem - näiteks nagu pesemata aken. Kuid mis meid oma hoovis, mida oleme tuhandeid kordi näinud, veel nii väga huvitama peaks? Muide, kardina tagant ei saagi aru, on aknal klaasi asemel kile, mis soojust ei juhi ning sellepärast kasvuhoonetesse sobib ???????? Ettenägelik nurk hoopis n-ö ümardada??????? Kui avad proosaliselt kaltsu täis toppida, on tagatud, et tuul enam põrandaalust jahedaks ei puhu??????? Köögis ja vannitoas enamasti pole tapeeti, mis oleks mingisugunegi soojusisolatsioon??? Vaid aknavahe peale tuleb kruvidega kinnitada ülekate - vineer või paks papp ??????
Mida värki?? Võibolla ei saanud ma pointile pihta
...ja nagu oleksidki selle "inseneri" kodu väisanudprosper wrote:Kujutasin seda maja ja korterit vaimusilmas juba ette
TZ Frenzy V2 .50, Trex600N, GAUI Hurricane 550, HK500CMT TT, HK450V2, Trex250, HK250GT FBL, NE Solo Pro 100&125 3D, WLToys V977
GWS Mini-Dragonfly, Esky Lama V3, Nine Eagles Solo Pro II &Free Spirit
GWS Mini-Dragonfly, Esky Lama V3, Nine Eagles Solo Pro II &Free Spirit
Külmad talveõhtud saabumas. Õigel mudlistil on kuhjaga 3mm depronit, sellest maja soojustamiseks täitsa piisab
Lauri Laidna - www.pistik.com
Mudelistid on jah eelisolukorras. 2 in 1 talvel hoiavad oma vahukaid radika taga Ja nüüd ka soovitus , et ärge siis oma krässe musta kotti ajage ja ära visake. Tooge koju ja kleepige nurka. Balsa lennukitest saab eduliselt akna katmiseks liiste kruvida ja kattekile akna ette soojustuseks.
NOHH ma olen ka "INSENER" nüüd
NOHH ma olen ka "INSENER" nüüd
- ulmeKulgur
Kesknädal ei ole esimene! :D Kunagi ammu, aastal 2008, sai ühtede suht tondilossis elavate tuttavate pool iba ajamas käidud (et päris aus olla, olid nad majahõivajad, omanik küll teadis aga aktsepteeris nende tegevust ja raha ei olnud selle hoone kasutamise eest sünnis küsida) ja arutatud, kuidas nende tondilossi talveks tõhusamalt ette valmistada.
Üsna konkurentsivõimeline tundus idee:
* a telliks hulgikoguse makroflexi, nii tuhat kuupmeetrit oleks paras kogus
* laseks maja makroflexi täis, õõnestaks käigud sisse
* stiilne ja soojapidav siseviimistlus ! :D
NB! Idee arutamisel alkohoolseid jooke ei tarbitud, lihtsalt ibadiivanist ja igavusest piisas. Loomulikult olid kõik teadlikud makroflexi liitrihinnast ja piirduti akende parandamise ja parandamatute akende makro ja peno abil sulgemisega. :P
Üsna konkurentsivõimeline tundus idee:
* a telliks hulgikoguse makroflexi, nii tuhat kuupmeetrit oleks paras kogus
* laseks maja makroflexi täis, õõnestaks käigud sisse
* stiilne ja soojapidav siseviimistlus ! :D
NB! Idee arutamisel alkohoolseid jooke ei tarbitud, lihtsalt ibadiivanist ja igavusest piisas. Loomulikult olid kõik teadlikud makroflexi liitrihinnast ja piirduti akende parandamise ja parandamatute akende makro ja peno abil sulgemisega. :P