Hobbyking X666 Quadcopter

Tri, Quadro, Hexa, Octo, "Droonid" jne
tonu.tootsen

Post by tonu.tootsen »

felch wrote:Kas see soft sisaldab PID-reguleerimist? KK õppevideos räägiti et kui PID-i ühe teguri (vist I ?) seade on vale, hakkabki kopter gaasile väga äkki reageerima - järsku üles ja järsku alla.
ega vist mitte
Olen leidnud huvi uue hobi vastu, olen hetkel väga amatöör, kuid huvi fotograafia ja helikopterite vastu on väga suur.
tonu.tootsen

väike edu

Post by tonu.tootsen »

https://www.youtube.com/watch?v=Rzojfrp ... ata_player
Ega väga ei julgenud lennata kuna lennuplats niitmata ja hoovi peal väga ei julge aga tundub, et juba on harju keskmine. Vrsioon 4.5 ja kõik poted keeratud väga natuke peale, kui 0 asendis on poted x asendis siis mõned millimeetrid peale keerates on poted justkui piltlikult pluss asendis. Loodan, et kirjeldasin täpselt, kuid hakkab looma aga kas on palju tahetud, et kopter hakkaks nii enam vähem stabiilselt hõljuma.
Olen leidnud huvi uue hobi vastu, olen hetkel väga amatöör, kuid huvi fotograafia ja helikopterite vastu on väga suur.
pohjakas

Post by pohjakas »

video on privaatne. ei näe !?
tonu.tootsen

Post by tonu.tootsen »

pohjakas wrote:video on privaatne. ei näe !?
Nüüd on nähtav.
tonu.tootsen

video

Post by tonu.tootsen »

tonu.tootsen

video

Post by tonu.tootsen »

kyylik

Post by kyylik »

oled proowinud gaasiga mängida? st kui lõpetad tõusmist siis vähenda gaasi vähem,kui tekkib vajumine=kohe lisad õrnalt gaasi juurde
tonu.tootsen

Post by tonu.tootsen »

kyylik wrote:oled proowinud gaasiga mängida? st kui lõpetad tõusmist siis vähenda gaasi vähem,kui tekkib vajumine=kohe lisad õrnalt gaasi juurde
Proovin yks õhtu, aga jama veel see, et kopteri vastupanu on väga nõrk, ei hoia end horisontaalselt. Pitch potet ei saa juurde keerata, hakjab kohe visklema/võnkuma õhus.
k3rpzor

Post by k3rpzor »

Gaasi sättimises pole asi. Selgesti on näha et kopter on ebastabiilne. Mis seaded on puldil praegu D/R ja Expo. Samuti mis pote väärtused aju peal on. Samuti kuidas on aju kinnitatud kopteri külge?
Gaasi tunnetus tuleb hiljem, kui rohkem lennanud oled.
Climatix

Post by Climatix »

su aju on äkki vigane isend? Potede väärtuseid tahaks tõesti teada.
tonu.tootsen

Post by tonu.tootsen »

Climatix wrote:su aju on äkki vigane isend? Potede väärtuseid tahaks tõesti teada.
Potede asendid kõik võrdselt natuke peale keeratud, st kui 0 asendis on pote kruvi x kujuna siis nii palju on nõksuke peale keeratud, et pote kruvi on plussina, ehk siis healjuhul veerandi jagu kõiki keeratud. Aju on õiges asendis raamil nagu x kopteril olema peab. Off asendis dr kõik 100 ja expo 0
rallikas

Post by rallikas »

Ma arvan, et 25% gaini on natuke liiga vähe, seda videost ka näha. Mängi gaini potedega natuke, vaata mis toimub.
Climatix

Post by Climatix »

tonu.tootsen wrote:
Climatix wrote:su aju on äkki vigane isend? Potede väärtuseid tahaks tõesti teada.
Potede asendid kõik võrdselt natuke peale keeratud, st kui 0 asendis on pote kruvi x kujuna siis nii palju on nõksuke peale keeratud, et pote kruvi on plussina, ehk siis healjuhul veerandi jagu kõiki keeratud. Aju on õiges asendis raamil nagu x kopteril olema peab. Off asendis dr kõik 100 ja expo 0
No sul liiga madalad poted settingud minu arust
Liiguta pitchi ja rolli veerandi võrra veel edasi ja vaata kuidas siis on, yawi väga kõrgeks ei peagi vist ajama niiet yaw võibki kuskil sinna 30% kanti jääda.
tonu.tootsen

Post by tonu.tootsen »

Climatix wrote:
tonu.tootsen wrote:
No sul liiga madalad poted settingud minu arust
Liiguta pitchi ja rolli veerandi võrra veel edasi ja vaata kuidas siis on, yawi väga kõrgeks ei peagi vist ajama niiet yaw võibki kuskil sinna 30% kanti jääda.
Kui õhtul ilma on siis raadil proovin aga ma proovisin pitch pote väärtust muuta, muutus rahutumaks.
striker

Post by striker »

ESC'id on kalibreeritud?
Poted käivad ikka 50% peal, mitte 0 või 100 lähedal.
tonu.tootsen

Post by tonu.tootsen »

striker wrote:ESC'id on kalibreeritud?
Poted käivad ikka 50% peal, mitte 0 või 100 lähedal.
Regud on kalibreeritud.
tonu.tootsen

uus katsekend i andnud tulemust

Post by tonu.tootsen »

Dr ja expod said paika pandud, suurendasin pitch ja roll potet 50 % peale ja yaw umbes 30peale. Gaasi andes hakkab võnkuma õhus nagu videoski, kui poted minimaalsest asendist peale keeratud natuke siis vastupanu puudub. Teine aju on mul ka olemas aga seda proovida ei saa kuna tal kapteinkuk 4.7 peal ja sellel ei hakka 4. mootor tööle koos teistega samal ajal. Ja praegu arvuti katki, ei saa teist softi peale panna ja proovida.
Climatix

Re: uus katsekend i andnud tulemust

Post by Climatix »

tonu.tootsen wrote:Dr ja expod said paika pandud, suurendasin pitch ja roll potet 50 % peale ja yaw umbes 30peale. Gaasi andes hakkab võnkuma õhus nagu videoski, kui poted minimaalsest asendist peale keeratud natuke siis vastupanu puudub. Teine aju on mul ka olemas aga seda proovida ei saa kuna tal kapteinkuk 4.7 peal ja sellel ei hakka 4. mootor tööle koos teistega samal ajal. Ja praegu arvuti katki, ei saa teist softi peale panna ja proovida.
Aga äkki on siis asi firmwares või tõesti on vigane aju? Äkki saad kellegi arvuti juurde ja ära flashida. Võid ju sellele praegusele proovida 4,7 peale panna ja vaadata kas siis hakkab 4-s mootor tööle.
tonu.tootsen

Re: uus katsekend i andnud tulemust

Post by tonu.tootsen »

Climatix wrote:
tonu.tootsen wrote:Dr ja expod said paika pandud, suurendasin pitch ja roll potet 50 % peale ja yaw umbes 30peale. Gaasi andes hakkab võnkuma õhus nagu videoski, kui poted minimaalsest asendist peale keeratud natuke siis vastupanu puudub. Teine aju on mul ka olemas aga seda proovida ei saa kuna tal kapteinkuk 4.7 peal ja sellel ei hakka 4. mootor tööle koos teistega samal ajal. Ja praegu arvuti katki, ei saa teist softi peale panna ja proovida.
Aga äkki on siis asi firmwares või tõesti on vigane aju? Äkki saad kellegi arvuti juurde ja ära flashida. Võid ju sellele praegusele proovida 4,7 peale panna ja vaadata kas siis hakkab 4-s mootor tööle.
Eelmisel nv-l proovisin sellel ajul 4.7 versiooni ja 4. mootor ei hakkanud teistega koos tööle.
Aredx

Post by Aredx »

Mul oli veel eile täpselt sama jama. Nyyd näppisin botesid ja korras!
tonu.tootsen

Post by tonu.tootsen »

Aredx wrote:Mul oli veel eile täpselt sama jama. Nyyd näppisin botesid ja korras!
ja mis pote väärtused on.
Aredx

Post by Aredx »

Täpselt kahjuks ei tea :D..

Aga..

* võtta kätte
* Tasakesi anna gaasi
* Sinna kuhu kõikuma hakkab rohkem, vähenda bote väärtust (edasi - tagasi / paremae- vasakule), või kui see ei aita, proovi paari mm haaval suurendada
* Peaks korras olema
tonu.tootsen

Post by tonu.tootsen »

Aredx wrote:Mul oli veel eile täpselt sama jama. Nyyd näppisin botesid ja korras!
Kas sul ka 4.7. Versioon, kui jah siis sellepärast küsingi potete väärtusi, 4. mootor ei hakka selle versiooniga tööle.
Aredx

Post by Aredx »

ilmselt on, kuna ma EI ole softi uuendanud. Kunagi ammu ammu oli ga 4'nda mootori laisk sündroom, aga ei tea mis lahendas selle. Pigem ei mäleta.
tonu.tootsen

Post by tonu.tootsen »

Aredx wrote:ilmselt on, kuna ma EI ole softi uuendanud. Kunagi ammu ammu oli ga 4'nda mootori laisk sündroom, aga ei tea mis lahendas selle. Pigem ei mäleta.
Kui sa softi ei ole uuendanud siis sul küll 4.7 soft peal olla ei sas, kui just Marko ei su aju flashinud.
Aredx

Post by Aredx »

No juusiis pole seda uuemat peal.
Oehh

Post by Oehh »

Tõnu. Võta ja kontrolli oma mootorikinnituse üle!
Mõni mootorikinnitus võib kukkumisest mõrane olla ja läbi paenduda.
See võib ilmselt samuti võnkumist tekitada.
tonu.tootsen

Post by tonu.tootsen »

Tänud, ongi asi potede regullimises, nimelt kapteinkuk 4.7 puhul 4. mootor hakkab ka lõpuks tööle, potede regull aitas.
Aredx

Post by Aredx »

Pole tänu väärt :).
tonu.tootsen

Post by tonu.tootsen »

Aredx wrote:Pole tänu väärt :).
Ei maksa hõisata mul, olen raadil ja tee või tina aga ei saa potedest õigeks.
Post Reply