Modin Turnigy pulte

Saatjad, vastuvõtjad, servod, elektroonika jms
Post Reply
Joukko

Modin Turnigy pulte

Post by Joukko »

Ise olen juba pikemat aega kasutanud Turnigy pulti. Esialgu kui pult ostetud sai tundus, et võimalusi piisavalt ja kõik hea. Mida aeg edasi hakkasin aru saama, et puldi soft pole suurem asi. Mingil hetkel hakkasin asja netist uurima ja selgus, et puldil on lahtine atmel'i kivi millel annab softi vahetada. Natuke veel uurimist ja selgu, et on olemas väga põhjalikud softid millel olemas manual, tugi ja mida uuendatakse siiani. Kuna ise elektriga tegelen, siis natuke pusimist ja sai see soft ära vahetatud. Soft mida kasutan on ER9X( http://code.google.com/p/er9x/ ). Pult on nüüd mul uue softiga miski pool aastat vast kasutuses olnud ja ma endiselt avastan uusi asju omale ja imestan mida kõike see pult suudab. Võin julgelt öelda, et selle uue softiga on puldil olemas kõik võimalus ja rohkem veel, kui kordades kallimatel pultidel!
Siin just hiljuti uuendatud manual ja siit saate aimu mida teha selle softiga: http://9xforums.com/wiki/index.php/Er9x ... w_it_works

Oma puldil kasutan: FrSky moodulit ja vastuvõtjat ning lisaks panin taustvalgustuse mis ka softiga kokku töötab. Pult koos mooduliga töötab kenasti 2s aku pealt ja see pikendab ka puldi iga kuna jääb ära üleliigne kütmine sest reaalsuses see pult üle 5v ei vaja(originaal softiga kui 2s panete hakkab pult piiksuma aga er9x softiga saate ise määrata mis voldi juures piiksuma hakkab). Pärast neid modifikatsioone ja uue softi kasutusele võttu ei näe ma mingit põhjust kallima puldi ostmiseks.

Võin ka terve uue puldi ise tellida ja kõik mis vajalikuks peate ära teha.

Hinnad:
*Softi vahetus: 15€
*Taustvalgustus+softi vahetus: 3,77€(taustvalgustuse hind) + saatekulu + 0,17€(transistor BS 170) + 18€(softi vahetus ja töö raha)
*Uus pult, aku, taustvalgustus ja soft: 56,81€(pult, aku, valgustus) + saatekulu(ebaõnne korral ka toll) + softi vahetus ja töö raha = umbes 100€
*UUS! FrSky telemeetria mooduliga telemeetria kuvamine puldi ekraanile(softi vahetus, puldi ja mooduli modimine): 32€
*UUS! FrSky telemeetria mooduliga telemeetria kuvamine puldi ekraanile(progemis pistik on olemas ja piisab ainult programmaatoriga softi vahetusest, puldi ja mooduli modimine): 17€

Kõikide ajsade hinnad on www.hobbyking.com lehelt ja võivad muutuda vastavalt sealsele hinnakirjale. Täiskomplekti tellimisel on võimalus, et lisandub toll aga siiani pole puldi tellimisel seda minu tutvusringkonnas juhtunud.

Kui huvi on siis pm või tel 56603604.
Joukko
Last edited by Joukko on Fri Sep 28, 2012 11:17, edited 2 times in total.
tommi

Post by tommi »

frsky 2-way telemeetriaga old ka kokku puutunud, et näha puldilt kopteri aku pinget ja signaali tugevust?
Joukko

Post by Joukko »

tommi wrote:frsky 2-way telemeetriaga old ka kokku puutunud, et näha puldilt kopteri aku pinget ja signaali tugevust?
See on mul igapäeva kasutuses: FrSKY D6FR ACCST 6 Channel RX.
Aku pinge sensor toimib kenasti - programm millega voldid paika panna oli kodu lehel saast aga leitsin kuskilt netis mingi teise mis töötas suurepäraselt. Levi tugevuse kohta piiksub moodul miski teistsuguse heliga.
tommi

Post by tommi »

Joukko wrote:
tommi wrote:frsky 2-way telemeetriaga old ka kokku puutunud, et näha puldilt kopteri aku pinget ja signaali tugevust?
Aku pinge sensor toimib kenasti - programm millega voldid paika panna oli kodu lehel saast aga leitsin kuskilt netis mingi teise mis töötas suurepäraselt. Levi tugevuse kohta piiksub moodul miski teistsuguse heliga.
Tundub, et me ei räägi samast asjast, mõtlen seda - http://9xforums.com/wiki/index.php/How_ ... _telemetry
Joukko

Post by Joukko »

Olen tutvunud sellega. Ise pole seda veel teinud kuna see on juba päris mahukas ehitus. Aga väga võimalik, et ühel päeval saab see tehtud. Hetkel pole otsest vajadust selle järele. Piisab sellest, et moodul annab lennuki aku tühjusest ja signaali nõrgenemisest piiksumise teel teada.
Juhani

Post by Juhani »

Tere,

tekstidest ei saa aru, mis funktsioonid juude tulid, millest puudust tundsid(va akuga seotud).

Tarkvara vahetus telemeetriat juurde ei anna? Kui õigesti aru sain tuleb moodul ka välja vahetada?

Hetkel veel kaalun, kas lasta tarkvara vahetada või mitte.
Joukko

Post by Joukko »

Mooduli vahetus ei ole vajalik. Kui sa kasutusjuhendit vaatad mille link mul kirjas siis näed võimalusi. Üldiselt saad puldiga teha mida tahad. Nuppude alla panna mida tahad. Võid kasvõi potekast mootori kiirust juhtima hakata. Iga mootori saad eraldi kanali alla panna. Mul on pildistamiseks selline asi tehtud et vajutan nuppu ja hoiab servot all ise määratud aja ja siis liigub tagasi. Ja teine funktsiion on ka siis selline et pildistab kindla aja tagant ehk liigutab servot ise määratud aja tagant ja teeb seda koguaeg - mul teeb iga 2 sekundi tagant pildi õhus kui sisse lülitatud. Teha saab mida ise tahad. Selle softiga ei ole põhimõtteliselt ka ültse oluline mis asi mis kanali all sul on kuna kõike saad ise määrata ja muuta.
rreims

Post by rreims »

er9x kasutajaliides palju ülevaatlikum ja väikesed asjad, mis loevad, saab nupuvajutse piiksu näiteks maha võtta :D
Joukko

Post by Joukko »

tommi wrote:
Joukko wrote:
Tundub, et me ei räägi samast asjast, mõtlen seda - http://9xforums.com/wiki/index.php/How_ ... _telemetry
Nüüd tegin oma puldile selle telemeetria uuenduse ka ära. Näen signaali tugevust ja lennuki aku pinget, vastuvõtja pinget otse puldi ekraanilt. Sinna saab veel igasugu erinevaid näite lisada mida FrSky võimaldab. Olen nõus seda uuendust ka teistele tegema aga seda seda ilmselt mitte just kõige odavamalt kuna tegemist suht ebameeldiva jootmisega ja töö võtab päris palju aega. Vahepeal päris mitu pulti ära progetud ja kui kellegil huvi siis tegelen endiselt sellega ;)
Climatix

Post by Climatix »

Joukku modis minu 9x-i ära koos frsky mooduliga ja soovitan julgelt teda, töö on hästi ja kiiresti tehtud. :D
aviaator

Joukko pult

Post by aviaator »

Sai oma silmaga nähtud Joukko pulti töös ,mis viimasena valmis, väga informatiivne ja asjalik.

Aivar
Post Reply