Pilt RCA -> USB

Saatjad, vastuvõtjad, servod, elektroonika jms
Post Reply
Andu

Pilt RCA -> USB

Post by Andu »

Kas kellelgi on olnud kogemust või ehk kasutab praegugi vidinat, mis suudab RCA kaablist tuleva video ja audio süstida USB kaudu arvutisse?

Kes kasutab oskab ehk kommenteerida, kuidas on lood lag-i ehk viivitusega päris elu ja pildi vahel.
Ning kas fpv lennuks oleks targem lasta pilt arvutisse / monitori / prilli (Arvestame ka asja odavust - mis on parim lahendus parima hinna eest).

Oleks ehk kellelgi sellist jublakat laenata? Prooviks ja testiks enne, kui raha sinna alla panen.
Leidsin Eesti turult sellise asja:
http://www.oomipood.ee/product/cmp-usbv ... sb-valjund
Tundub nõks kallis lõbu esialgu lihtsalt katsetamiseks.
Scoop

Post by Scoop »

Mul on säärane kepp olemas:

http://www.ebay.com/itm/New-Easycap-4-C ... 2c6a854fc6

Mina ei ole laggi märganud, viivitus sama mis ekraani puhul, suhteliselt olematu. Ma olen ise ainult ekraanilt FPV katsetanud, aga olen kindel, et prillid mugavaim variant.
Täpne 3D skanneerimine, võta ühendust.
Andu

Post by Andu »

Aga kas pildi vaatamiseks mingit eraldi softi vaja või tunneb arvuti ise webcamina / live camina ära?
cuprum

Re: Pilt RCA -> USB

Post by cuprum »

Minu isiklik arvamus - tollest köningust käi kauge kaarega mõõda. Suudab toota veel hullemat saasta, kui Trust (kuigi, see on juba omaette saavutus).

Mis puutub video vaatamisse FPV puhul, siis siinkohal julgen soovitada *spetsiaalset* varustust. Põhimine point on selles, et FPV varustus peab hakkama saama ka viletsama signaali ja ajutiste häiretega. "tavaline" tunerikaart aga kipub signaali halvemaks minemisel üsna ruttu "näost siniseks" tõmbuma. USB-kaardiga *tavaliselt* veel ka reaalaja kadu kaasneb. Põhjus on siin suht tehniline - nimelt üritatakse ribalaiuse kokkuhoidmiseks videopilt *enne* USB-sse suunamist mingitpidi kokku pakkida. Paljud video pakkimisalgoritmid aga üritavad kasutada "mitu kaadrit ühes" tehnikat, selle rakendamiseks aga tuleb paratamatult enne esimese kaadri info teele saatmist ka paar järgmist ära oodata.

Mis puutub arvuti tunerkaardi kasutamisse, siis tõenäoliselt läheb Sul pildi vaatamiseks/salvestamiseks siiski mingit softi vaja. Esimese ehmatusega piisab tõenäoliselt ka kaardi endaga (tavaliselt) kaasas olevast nikerdisest, peale seda hakkad juba miskit paremat otsima. Lihtsalt vaatamiseks aga tasuks vaadata mõnede autopiloodi progede poole - peaksid kah oskama kaamera pilti oma instrumendipaneelile tuua. Omaette küsimus, kas Sa nende progede muid võimalusi kah vajad.

PS. Kui lihtsalt katsetada, siis võiksin mõned jupid välja laenata. Paar Aver'i "läpakakaarti" vedelevad lihtsalt niisama. Kuskil peaks ka USB-ga 2.4Ghz videovastuvõtja pesitsema. A hoiatus! Nende asjade "draiverdamine" uute ja poppide opsüsteemidega on paras PITA :oops: Samuti on minu eestist tabamine kiireloomuline tegevus - kaon nädalavahetusel.
rreims

Post by rreims »

Pulgaga kaasaolev soft on kräpp, ei lase pilti fullscreeni panna. Aga kasutja Scoop leidis alternatiivi:

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1607942

Korra proovinud selle pulga ja 13" läpakaga fpv lendu ja ei olnud hea, mul kogemusi kah vähe... Aga mitte läikiva 17" ekraaniga läpakaga võiks isegi töödata!

Selline pulk võib vabalt sahtlis olla!
Andu

Post by Andu »

Cuprum - tänud pakkumast, kuid sel nädalal on mind vallutanud biokeemia, milles homme eksam on - siiani pole õrna aimu, mis seal küsitakse või tahetakse. Ehk saame jutule kunagi hiljem, näiteks lennuplatsil?

Teistele aitäh, kui leian võimaluse proovida, teen selle kindlasti ära ja annan tagasisidet.
Kiku

Post by Kiku »

Ise olen oma valdusesse saanud ühe videokräberi, mis ühendub läpakaga - pilti siniseks ei tee kuid on u 0,5 sek(kusagile sinna, piisavalt et paneks tähele, kuid mitte väga hull) hilinemisega ja win 7-le draiverit ei leidnud, pidin xp ka peale laskma. Ma ei teagi, kas on üldse võimalik saada läpakast 0-viivisega pilti
Post Reply