O: Raadiokomplekti

Koht kus hea-ja-parem kraam leiab endale uue omaniku!
Post Reply
indur

O: Raadiokomplekti

Post by indur »

Ostan saatja + vastuvõtja, võiks olla vähemalt 6 kanalit ja ei tohi olla 2.4 GHz. Soovitavalt UHF
Võiks jääda Harjumaa piiresse, või siis olla valmis postiga saatma.

Indur
5152241
ussimuna

Post by ussimuna »

Emm, et UHF saatja on enamasti lisamoodul, mis käib siis olemasoleva saatja/puldi külge. Et lihtsalt selgituseks, kas n.n. pult on Sul olemas, või soovid Sa ka viimast ja see ei tohi olla 2,4 GHz?
indur

Post by indur »

Tänud selgitamast. Olen täielik võhik mudelite alal. Ei pulti mul ei ole ka, seega soovin ka seda. Aga kui pulti ilma raadiomoodulita olemas pole, siis ta võib ka 2.4 GHz olla, peaasi et ta lisamooduliga mingil muul sagedusel töötaks.
Oehh

Post by Oehh »

Äkki seletad miks see 2,4GHz ei sobi?
Odavamatel pultidel on kõigil saatjamoodul pulti sisse ehitatatud.
Töötavad meie regioonis kas 27, 35 või 40MHz sagedusel.
Ja ka 2,4GHz.

Vahetatava saatja mooduliga on praeguseks ainult 2,4GHz sagedusel
töötavad puldid.

35MHz ja 40MHz pulte siin mõned variandid.
http://forum.pistik.com/viewtopic.php?t=7771
http://forum.pistik.com/viewtopic.php?t=6047
ussimuna

Post by ussimuna »

Väike taustainfo sobiks tõesti. JA miks just siis UHF?
indur

Post by indur »

Proovin seletada, miks siis 2.4 GHz ei sobi.
Ükspäev nägin FPV videosid ja tekkis ka tahtmine selle järgi. Ostsin siit foorumist FPV komplekti, mis on siis 2.4 GHz. Ega alguses polnudki päris selge, kuhu peale ma selle panen, kas mingitsorti auto, või siis lendava aparaadi peale. Otsustasin lendava kasuks ja tellisin HK'st ühe quadi jagu juppe, v.a. raadio. Nüüd otsingi raadiot, mis ei oleks 2.4 GHz. krokodill:)
ja UHF meeldib kuna häireid vähem kui 27 - 30 MHz kandis, ning samas ei ole nii kapriisne otsenähtavuse vajaduse kohapealt, kui seda on teine alternatiiv - 5.7 GHz. Kui juba FPV, siis tahaks ka natuke "nurga taha" piluda teinekord.
HK'st meeldib tegelikult: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ible_.html aga sealt foorumist silma jäänud, et tolle vastuvõtja tundlikkus on kehva. Siinsetest kellegil on kogemusi sellega?
Climatix

Post by Climatix »

indur wrote:Proovin seletada, miks siis 2.4 GHz ei sobi.
Ükspäev nägin FPV videosid ja tekkis ka tahtmine selle järgi. Ostsin siit foorumist FPV komplekti, mis on siis 2.4 GHz. Ega alguses polnudki päris selge, kuhu peale ma selle panen, kas mingitsorti auto, või siis lendava aparaadi peale. Otsustasin lendava kasuks ja tellisin HK'st ühe quadi jagu juppe, v.a. raadio. Nüüd otsingi raadiot, mis ei oleks 2.4 GHz. krokodill:)
ja UHF meeldib kuna häireid vähem kui 27 - 30 MHz kandis, ning samas ei ole nii kapriisne otsenähtavuse vajaduse kohapealt, kui seda on teine alternatiiv - 5.7 GHz. Kui juba FPV, siis tahaks ka natuke "nurga taha" piluda teinekord.
HK'st meeldib tegelikult: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ible_.html aga sealt foorumist silma jäänud, et tolle vastuvõtja tundlikkus on kehva. Siinsetest kellegil on kogemusi sellega?
Kas uhf sagedus on üldse lubatud eestis ?
e.salmus

Post by e.salmus »

Climatix wrote:
indur wrote:Proovin seletada, miks siis 2.4 GHz ei sobi.
Kas uhf sagedus on üldse lubatud eestis ?
Eestis pole uhf vabas kasutuses...
cbjuss

Post by cbjuss »

Kui ma nüüd probleemist õieti aru sain,siis 433Mhz sagedused peaks küll meil lubatud olema,sest raadiopoed on täis sellel sagedusel töötavaid portatiivseid raadiojaamu.Konkreetselt soovitaks 35Mhz riistu,kui neid veel kuskilt saada on
e.salmus

Post by e.salmus »

cbjuss wrote:Kui ma nüüd probleemist õieti aru sain,siis 433Mhz sagedused peaks küll meil lubatud olema,sest raadiopoed on täis sellel sagedusel töötavaid portatiivseid raadiojaamu.Konkreetselt soovitaks 35Mhz riistu,kui neid veel kuskilt saada on
Jah, UHFi kõik sagedused pole vabas kasutuses. UHF sagedusvahemik on siiski 300MHz kuni 3GHz. Peaks täpsustama, millist sagedust tahetakse kasutama hakata ning uurima Tehnilise Järelvalve ametist, kas see sagedus on lubatud.
indur

Post by indur »

Jah, nagu ütlesin, olen väga roheline alal, mis puudutab neid mudeleid. Tundub, et asi on keerulisem kui esmapilgul paistab :)

Eks jah, UHF band algab tõesti 300 MHz'st ja läheb kuni 3 GHz'ni välja nagu e.salmus kirjutas, aga ma pidasin silmas ikka rohkem seda 433 MHz kanti, mis on eraldatud "consumer devices" jaoks. Täpselt sellel sagedusel ei pea ka olema, 430 - 440 vahemik käib ka, kuna seal on 70 cm HAM band ja mul raadioamatööri B kategooria litsents olemas kah.
cuprum

Post by cuprum »

indur wrote:ja mul raadioamatööri B kategooria litsents olemas kah.
Nu siis peaksid ju vägagi hästi teadma, mis millisel sagedusel lubatud ja mis keelatud on 8)
indur

Post by indur »

Jaa, ega selles polegi probleemi :)
Oehh

Post by Oehh »

Avastasin just, et ka EstCube-1 kasutab sama sagedusala. :)
http://www.estcube.eu/en/radio-details
Aga eks amatöörid teavad seda ilmselt juba ammu. :wink:
Post Reply