FPV - algajale nõu vaja.

Tri, Quadro, Hexa, Octo, "Droonid" jne
Post Reply
felch

FPV - algajale nõu vaja.

Post by felch »

Proovisin täna FPV-lendu "vahurõngastest" quadiga. Hea pehme asjake ja midagi erilist juhtuda ei saa.
No aga vat puhtalt pildi järgi lennata ka ei saa. Näen ümbrust aga ei saa aru kuhu keerata või kus ma täpselt olen. Nagu oleks mingit pidepunkti vaja, kuhu ennast lukustada....
Lootusetu...
Kas peaks kaamera veidi alla keerama? Või tõsta kopteri kohale et masinat ennast ka näha oleks? Või kombinatsioon mõlemast ? Hetkel vaatab otse ette ja vaateväli on täiesti vaba.

Mismoodi teie alustasite ?

Varustus: Fatshark+prillid @ 5,8 GHz, stock antennid, pilt ok. Hetkel mingit telemeetriat ei ole.
Pole midagi paremat halvast ilmast !
rreims

Re: FPV - algajale nõu vaja.

Post by rreims »

Olen samuti värske alustaja ja soovitaks võta ette võimalikult suur ja tühi plats, koguda kõrgust nii u. 15 m ning OSD näitude järgi ringi tiirutada!

Just nii, OSD oli minu puhul võtmesõna. Alguses silm küll ei jõua kõike OSD infot hallata, aga kodusuuna nool on väga suur abimees!
k3rpzor

Post by k3rpzor »

Alustasin ka hoogsalt... :) Sain purunenud propellerite pärast üsna pea aru, et vale lähenemine. Minu soovitus oleks, et ei tasu proovida kohe ringi lennata. Ürita parem kopterit koha peal vagusi hoida, kui see juba välja tuleb, siis võib aeglaselt hakata ka ringi lendama. Jälgi, kuidas maapind all liigub.
Kaamera võib olla väikese kaldega alla, aga minu meelest pole eriti vahet, endal pigem mõnusam lennata, kui kaamera näitab maapinda rohkem.
Kui ma õigesti aru sain siis suurem probleem pigem ära eksimises, orientatsioon kaob ära? Ma ausalt õelda ei oska aidata, minu meelest pole OSD-st väga kasu, võibolla vahest, kui võõras kohas lendad. Pigem peaks oskama ka ilma OSD-ta tagasi tulla, näiteks kui GPS jamama hakkab. Enne lendu natuke ümbruskonnas ringi vaadata ja oma asukoht mõne üksiku puu järgi, kust suunast meri paistab, majade, teede järgi meeles pidada. Muidugi peaks kogu aeg täpselt mõtlema, kus lendan, kuhu suunda lennata tahan ja kas oskan pärast ka tagasi lennata. Kuigi rääkisin praegu endast kaugemal lendamisest, siis tasub arvestada oma võimeid ja neid mitte üle hinnata :D . Ise vaatasin ja vaatan siiamaani Regio Eesti kaarti.
Lõpetuseks ütleksin, et parimad kogemused tulevad ikka ise proovides ja katsetades :D
Post Reply