*Lisatud video: Probleem servoga
*Lisatud video: Probleem servoga
Proovin nii hästi seletada kui oskan. Sai endale soetatud HK club trainer RTF. Rudder servo töötab ilusti E-fly vastuvõtja ning saatjaga. Kui aga lükkan HK vastuvõtja(tuli RTF'ga kaasa) külge, hakkab servo nõksutama. Ning pärastseda lülitades saatja sisse, teeb servo pool pööret ning on vales asendis. Kas ja kuidas seda seadistada saaks? Võib-olla teil lisa küsimusi veel tulemas.
Lihtsalt imelik et kaasaa olev asi teeb sellist asja.
Kas see on ok et servod võivad häält tegema jääda pärast liigutamist? Meenutab elektrisärinat või surinat. Kangi rahulikult liigutades see kaob.
Vabandan veelkord segase jutu pärast. Olen selles asjas võhik.
Kas see on ok et servod võivad häält tegema jääda pärast liigutamist? Meenutab elektrisärinat või surinat. Kangi rahulikult liigutades see kaob.
Last edited by STan on Fri Jun 21, 2013 9:01, edited 1 time in total.
Re: Probleem servoga
Saatja tuleks alati enne vastuvõtjat sisse lülitada. Kas see hk vastuvõtja üldse ühildub puldiga?STan wrote:Proovin nii hästi seletada kui oskan. Sai endale soetatud HK club trainer RTF. Rudder servo töötab ilusti E-fly vastuvõtja ning saatjaga. Kui aga lükkan HK vastuvõtja(tuli RTF'ga kaasa) külge, hakkab servo nõksutama. Ning pärastseda lülitades saatja sisse, teeb servo pool pööret ning on vales asendis. Kas ja kuidas seda seadistada saaks? Võib-olla teil lisa küsimusi veel tulemas.
Nagu näha siis kirjeldasin probleemi pahasti ja napi infoga. Jah mul 2 komplekti. E-FLY ning HK. Saatja olen enne sisse lülitanud. Probleem sama. Kui saatja välja lülitada. Pöörab servo vanasse asendisse tagasi ja hakkab nõksutama. E-FLY tx/rx'ga seda ei esine. Võtsin igaks juhuks nüüd servol nn "käpa" maha et rohkem seda pulli ei teeks ja midagi ära ei lõhuks.
Lisan ka video. Ehk teeb pildi selgemaks. Samuti seda särisemist kuulda.
https://www.youtube.com/watch?v=KyY9MUn ... ata_player
https://www.youtube.com/watch?v=KyY9MUn ... ata_player
Kui probleemiks servo "vales suunas" liikumine, siis see on puhtalt saatjas kinni (Channel reverse sarnase seade kaudu muudetav). Vahetad ju täis komplekti.
Kui servo teeb "pool põõret", siis julgeksin kahtlustada, et tegu on vale kanali külge ühendamisega. Eri tootjate komplektidel võib kanalite tähendus olla erinev. Ühel juhul sattub servo throttle kanalisse (mida hoiad madalal), teisel juhul mingi normaalse (keskpunktis) kanali külge.
Värisemine - see puhtalt saadanast. Saast komplekt või toide.
PS. This video is private - seepärast laulan ainult Su kirjelduse järgi.
Kui servo teeb "pool põõret", siis julgeksin kahtlustada, et tegu on vale kanali külge ühendamisega. Eri tootjate komplektidel võib kanalite tähendus olla erinev. Ühel juhul sattub servo throttle kanalisse (mida hoiad madalal), teisel juhul mingi normaalse (keskpunktis) kanali külge.
Värisemine - see puhtalt saadanast. Saast komplekt või toide.
PS. This video is private - seepärast laulan ainult Su kirjelduse järgi.
Hei!
Mina saan videost aru, kui saatja välja lülitad hakkab vastuvõtja
üks kanal tembutama? Kuulda on, et ka ESC solvus ja hakkas piiksuma.
Ei ole selle konkreetse vastuvõtjaga kokku puutunud
aga eeldan, et vastuvõtja on ilma saatjata nagu peata kana...
Et soovitan lennu ajal pulti mitte välja lülitada ja levist välja lennata.
Parimat soovides,
-Ilmar-
Mina saan videost aru, kui saatja välja lülitad hakkab vastuvõtja
üks kanal tembutama? Kuulda on, et ka ESC solvus ja hakkas piiksuma.
Ei ole selle konkreetse vastuvõtjaga kokku puutunud
aga eeldan, et vastuvõtja on ilma saatjata nagu peata kana...
Et soovitan lennu ajal pulti mitte välja lülitada ja levist välja lennata.
Parimat soovides,
-Ilmar-
Last edited by -Ilmar- on Fri Jun 21, 2013 11:56, edited 1 time in total.
...ülevalt on ülevaade...
-Paranull- pildiblogi
-Paranull- pildiblogi
Hei!
Ei see pole otseselt probleem, nimelt odavatele pole sisse ehitatud
"Failsafe" nimelist asja ja vastuvõtja väljund võib hakata mida iganes tegema. Probleem tekib vaid siis kui saatja välja lülitada või levist välja lennata
-Ilmar-
Ei see pole otseselt probleem, nimelt odavatele pole sisse ehitatud
"Failsafe" nimelist asja ja vastuvõtja väljund võib hakata mida iganes tegema. Probleem tekib vaid siis kui saatja välja lülitada või levist välja lennata

-Ilmar-
...ülevalt on ülevaade...
-Paranull- pildiblogi
-Paranull- pildiblogi
Lõpuks selge. Ju ma olin selle ohver, et mulle on servode ja aparatuuri töökindlus olnud kõrgeima järgu probleem ja seetõttu raske taibata, et karbist tulnud komplektis uus asi kohe mittetoimiv on. Töökindlale aparatuurile kipub muidugi kuluma vähemalt 3-4 HK RX/TX raha aga töötavad tõrgeteta aastaid.
sellist asja pole üldse soovitav teha - võivad tekkida kõikvõimalikud anomaaliad.Teatud halbade koosmõjude puhul võib side saatja - vastuvõtja vahel üldse ära kaduda ja tuleb neid hiljem uuesti "tutvustada".Ilma failsafeta süsteemide kuhul on oht,et mootor võib hakata kontrollimatult täispööretel tööle,seega sellist asja ei tohiks teadlikult kunagi teha - ehk järjestus on alati selline,et enne lülitad saatja sisse,siis vastuvõtja ja väljalülitamisel alati vastuvõtja välja ja siis saatja - tuleb igati ohutum.Ehk kunagi ei jäta vastuvõtjat "omapead".Kui saatja välja lülitada. Pöörab servo vanasse asendisse tagasi ja hakkab nõksutama.