SM550 V2 Hexacopter

Tri, Quadro, Hexa, Octo, "Droonid" jne
Scoop

Post by Scoop »

Joukko wrote:
qwerty009 wrote:Balance otsik ei võta laadimisest tegelikult kuidagi osa.
Selle kaudu mõõdab laadija lihtsalt iga purgi pinget ning kui purgid on balansist väljas ning laadides tõuseb ühe pinge üle 4,2V (ilma, et terve akupakk saavutaks etteantud pinge näit 12,6V), siis laadimine katkestatakse ning laadija näitab errorit.
Sama on laadimise alustamisega, kui pinge on alla normi, siis laadida ei lasta.
Mingit balanseerimist kui sellist sealt kaudu ei toimu, lihtsalt failsafe ahel mis võib katkise akupaki puhul tulekahju ära hoida.
Siin ma julgen küll kahelda kuna ma ju ise näen purkide pingeid ja näen ka seda, et kui ühel on pinge näiteks 0.10 V madalam, siis laadija laeb selle balance modes teistega võrdseks mitte ei jäta veaga seisma. Kui balance modega laen saan alati lõpp tulemuse kus on kõik purgid 4.20V ja balanseerib seni kuni kõik võrdsed on ja errorit küll ei tule.
Pean nõustuma. Olen ka 4,22V ekraanil näinud ning mingit errorit ei tulnud kusagilt. Laadimise lõpuks on ikka ja alati kõik 4,2V.
Täpne 3D skanneerimine, võta ühendust.
qwerty009

Post by qwerty009 »

Selleks et saavutada purgi pinge 4,2V peabki seda kergelt kõrgemalt laadima. Failsafe ei aktiveeru 0,02V peale vms.
Kui purgi laadimine toimuks läbi balance otsa (balanseerimise puhul), siis saaks ju balance laadimist teha ilma jämeda voolujuhtmeta - proovige kas saate.

Asi on ülesse ehitatud nii, et kui ühe purgi pinge on veits madalam, siis (võttes näiteks 3s aku) laetakse asja lõpus ~12,67V pingega ning ülejäänud 2'l purgil mille pinge on kergelt üle 4,2V hajub sinna antud vool lihtsalt soojusena. Üks purk mis on veits madalam võtab voolu sisse ning jõuab teosammul teistele järele. ~2Ah aku puhul võib sellist kirvega balanseerimist muidugi teha, kuna nõrgem purk võib ajapikku teistest ca mõnesaja mAh maha jääda ning see energia kogus ei võta laadimiseks eriti kaua aega.

Kunagi sai ostetud 8Ah 4S aku ning peale esmast laadimist oli üks pütt 0,13V teistest madalam. Ühendasin voolujuhtmed otse läbi balance otsa sellele pütile ning laadisin seda 1S akuna 2A'ga. Ca 2Ah läks sinna sisse, kirve meetodiga oleks seda mitu päeva laadinud (balanseerinud) ning tulemus oleks ikkagi kaheldava väärtusega saanud.
Joukko

Post by Joukko »

Tarkust jälle juures.
Joukko

Post by Joukko »

Vahepeal juhtunud selline lugu, et sai siin softi vahetatud ja kopter lendas minema ja tuli lõpuks ka alla aga õnneks olin eelmine päev telemeetriaga vastuvõtja peale pannud ja oli võimalik signaali tugevuse järgi üles otsida. Kahjustused õnneks väga traagilised ei olnud. Üks haara ots murdus koos mootoriga, 2 proppi puruks, GPSi ajutine jalg murdus liimist lahti ja cd tornil üks jalg murdus ära. Nagu hiljem qwerty009 mulle ütles oli sellel softil kompassi bug küljes ja see oli ka põhjus mika ta minu juurde tagasi ei tulnud. Praguseks on kopter korras. Vanem soft uuesti peal ja lendab. Järgmisena on vaja midagi magnetvälja suhtes välja mõelda kuna väga tundub mulle, et see kompassi korralikult jebib ja gpsi soft on ka vaja ära vahetada. Pildid
rreims

Post by rreims »

Kas juhtus siis RTLi ajal ja mis verisoon soft siis peal oli? Olen aprillist saati MPNG 2.9r7 (r300) lennanud ja RTL suht hästi toiminud...
Joukko

Post by Joukko »

rreims wrote:Kas juhtus siis RTLi ajal ja mis verisoon soft siis peal oli? Olen aprillist saati MPNG 2.9r7 (r300) lennanud ja RTL suht hästi toiminud...
Juhtus tegelikult nii, et lendasin liiga kaugele ja ei saanud aru kuidas kopter on ja kui panin RTL´i siis pani täitsa vales suunas minema. Tuul oli ka kõva ja tegin mis ma tegin tagasi ma seda ei saanud ja nii ta läks. Kasutasin megapirateng-add-ons viimast betat. Praegu ma kasutan ka miskit teist versiooni ja toimib.
Joukko

Post by Joukko »

Sai kopterit vähe ümber ehitatud ja plaat veel kõrgemale tõstetud kuna katse näitas et kui gaas oli natuke üle poole siis kompass juba valetas pea 15 kraadi. GPS sai ka tänu uuendusele omale uue koha 100CD torni peal. Paar uut pilti ka uuendusest. Üldiselt tundub, et sai parem.
Kaks vähe parema kvaliteediga videot ka:
GoPro 3 Black
Telefoniga filmitud

Täna panin peale viimase mpng softi 2.9.1b r158 ja mind huvitaks kas keegi veel on seda proovinud? Täna oli väga tuulina ka aga üldiselt jäi tunne, et see eelmine mida kasutasin oli kuidagi parem. Sellega sain muidugi oma Criuse telemeetria ilusti ekraanile mida ma ennem ei saanud.
Joukko

Post by Joukko »

Vahepeal jalg ja gimbal kätte saadud ja peaaegu ka kokku pandud. Homme jõuab loodetavasti lõpuni sellega. Kuna liikumist on omajagu, siis sai ka kohver ostetud ja vastavalt vajadusele moditud. Enamus FPV kola ka nüüd tellitud ja lähiajal tellin veel viimased vidinad ka ära. Panen esimesse postitusse FPV varustuse lingid ka kui kedagi huvitama peaks.
Pildid
rreims

Post by rreims »

Nehh, miks gimbal brushless süsteem pole?? Kuidas muidu RTL funkab, oli plaadi tõstmisest abi? FPV asjad päris võimsad, kui suurt ranget proovima hakkad?
Joukko

Post by Joukko »

rreims wrote:Nehh, miks gimbal brushless süsteem pole?? Kuidas muidu RTL funkab, oli plaadi tõstmisest abi? FPV asjad päris võimsad, kui suurt ranget proovima hakkad?
Esialgu mul seda gimbali ainult pildistamiseks vaja ja ajab asja ära ma loodan aga kui ei aja siis peab vaatama miski brushless asja.
Ma olen erinevaid firmwaresid proovinud ja üldiselt toimib RTL. Kui kompass on ok siis toimib igal juhul. Ainus asi on see, et kui ta ise maanduda püüab ja pinnaks kõrgem hein w muru, siis hakkab maa lähedal oma punkti otsima ja võib ennast ümber keerata. Aga ma loodan, et see viga kaob kui ma GPSi confi ära muuta saan(sain just prorgammaatori kätte).
Plaadi tõstmisest oli kindlasti abi ja seda oli juba näha kompassi kalibreerimis tulemustest. Kolmekohalistest numbritest said kahekohalised :). Nii nagu nendes viimastes videodes see massin ennem kohapeal ei püsinud.
Ma ei oska öelda mis kauguseid püüdma hakkan. Varustuse suhtes läksin kindla peale välja kuna tean, et qwerty009 kasutab samu asju phm. ja tal toimib asi väga hästi. Kui kauguseid püüda tahaks, siis peab ikka lennuki tegema. Eks aeg näitab mis saama hakkab. Loodan sügiseks FPV toimima saada.

päikest
Juhani

Post by Juhani »

Tunnen huvi mida tähendab GPSi confi muutmine?
Kas see hõlmab ainult baud rate muutmist või ka firmware vahetust?
Joukko

Post by Joukko »

Kui ma seda faili vaatan siis on ikka näha, et seal muudetakse konfiguratsiooni mitte ainult baud rate.
Post Reply