Turnigy 9xr

Saatjad, vastuvõtjad, servod, elektroonika jms
Post Reply
Climatix

Turnigy 9xr

Post by Climatix »

Lähinädalatel siis peaks 9xr välja tulema. Uuel peaksid olema full bearing gimbalid, backlight ja muu stuff juba sees niiet nokitseda pole väga vajagi. Uus pult põhineb vist dsm2/dsmx-l niiet saab sellega siis eflite micro mudeleid ka juhtida. Samuti saab uut softi kergelt avr programmeriga peale lasta. Hind praegu ulmeliselt madal 50$ kuid hiljem vist pidi tõusma sest esimestel isenditel on kindlasti vigu.
Mõnel plaan ka see tellida?
Lisa infi siin: www.turnigy9xr.com
Scoop

Post by Scoop »

Ootan juba pikemat aega, tuleb lähipäevil HK lehte pidevalt refreshima hakata, kuna esimene partii kaob ilmselt minutitega :D
Täpne 3D skanneerimine, võta ühendust.
Scoop

Post by Scoop »

Tellisin omale ühe 9XR ära, eks näis, mis masin ta on 8)
Ufonaut22

Post by Ufonaut22 »

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... dule_.html

Nagu aru saan, siis sellega ikka saab blade micro mudeleid juhtida?
Kui tahtjaid rohkem võiks kambas tellida?
qwerty009

Post by qwerty009 »

Kui üle ühe tellida saad 100% tollile kena jõuluannetuse teha :wink:
Puldil pole mingeid piiranguid (millegi juhtimise osas), sinna on vaja lihtsalt saatja-vastuvõtja juurde muretseda mis omavahel ühilduks. Ning igasuguste micro kopterite puhul tuleks tähele panna, et seda vastuvõtjat ka kuskile aju küljes ühendada annaks.
Ufonaut22

Post by Ufonaut22 »

Siis pole sellega mikro kopterite ja lennukite puhul midagi teha, kuna neil ei anna kuhugi midagi ühendada. Aga muidu selle raha eest tundub kobe asi olema.
cuprum

Post by cuprum »

qwerty009 wrote: kuskile aju küljes ühendada annaks.
Nu kui jutt käib "Blade" nime all tuntud vidinatest, siis pole seal küll vastuvõtjat mitte kuskile lisaks istutada (ega ole ka vaja). A puldile on küll vaja suht konkreetsetele nõuetele vastavat (DSM2/DSMX - A.K.A. Spektrum - toetavat) saatja/kõrgsagedus moodulit.

Khmm, teine paras "pirukas" võib kerkida kanalite järjekorrast (et mis number kanal mida juhib). Ei valda kahjuks Tgy pulti nii põhjalikult, et kommenteerida, kas ta omab "Spektrumi kanalijärjekorda" või kas see järjekord on muudetav. Kuna jauratakse avatud firmwarest, siis tõenäoliselt on ;)
Scoop

Post by Scoop »

Ufonaut22 wrote:http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... dule_.html

Kui tahtjaid rohkem võiks kambas tellida?
Minu teada on üks pult per inimene hetkel saadaval. Lisaks sellele läksid nii mode 1 kui mode 2 eile väga kiirelt backorderisse, loetud minutid. Peale selle, et üks pult per inimene on sellega ka nii, et pakki muud lisada ei saa. Paki kaal 1464g, st 1500g puhul jääks nagu ruumi muu mandi jaoks ka, aga lisada ei saa. Sai eile järgi proovitud, kui üritasin vaba ruumi muude vajalike detailidega täita :wink:
marks

Post by marks »

Tarkvaraks paistab siis nüüd juba tehasest olevat seesama er9x mis me panime vanale Turnigile ise peale!
Scoop

Post by Scoop »

Sain ka täna oma 9XR kätte. Tellitud sai kohe kui nad tulid (24. dets ca 18.00 ajal). Hong Kong posti pandi ta 25. dets ja kohale jõudis alles nüüd, ehk siis ca kuu aega läks.

Olen vahepeal välismaistel foorumitel silma peal hoidnud ja kasutajad on leidnud mitmeid vigu, kui enda omal neid ei ole täheldanud. Need "(micro)mõrad" on ilmselt kõigil olemas ja õige nimi neil suure tõenäosusega valamisjälg. Enda poolt võiksin ainukese miinusena hetkel välja tuua selle, et aku pistik on küll natuke vale nurga alla disainitud. Kui kaan kinni panna, siis 3S balance plug jääb parajasti 90 kraadise nurga alla seal, eks piltidelt ole näha. Muidugi kui igapäevaselt lahti ei kaku, siis ei tohiks väga probleemi ka olla.. Lisaks puldile on pakis ka manuaal ja 110x65x5mm kleebitav pehme tükk, kuhu see aga käib, jääb minu jaoks müsteeriumiks.

9XR jaoks eraldi aku ka tehtud, sai seegi lisaks võetud. Eks näis, kas ennast õigustab.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=31315

Minupoolsed punktid:

+ Kepid väga sujuvad, eriti paneb imestama throttle oma.
+ Ekraan piisavalt ere ja väga hästi loetav.
+ "Menu", "Exit" ja "Up/Down/Left/Right" nupud ei tee häält nagu 9X'l.
+ 9XR software (ER9X)
+ AVR plug
+ Tagaküljel kaks tühja auku, et endale vajalikku tehnikat saaks puldi külge mountida.
+ FrSky moodul sobib kohe taha, ei pea lõikuma nagu 9X'l.
+ Suur aku auk. Minul sobis suvaline 2200 mAh 3S ilusti sisse. Mõõtmed on 114x45x27mm.
+ Hind (50 USD + post)

+- Välimus, maitse asi. Mulle endale meeldib.
+- "Ready" tuli. Mõnda ilmselt häirib.

- FrSky mooduli antenni ja puldi tagumise külje vahele jääb küllaltki väike vahe. Jämedama välisdiameetriga antennid ei taha ilmselt hästi külge istuda.
- Balance plug halvasti disainitud sisse, avaldab survet juhtmetele.
- 9X'l oli tagapool sang, mis kaitses FrSky moodulit, sellel ei ole. See-eest kaks auku, kuhu saab vajadusel kaitse ise teha (või nt FPV monitori mounti panna)

Mõned pildid ka minu isendist:

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Last edited by Scoop on Tue Jan 22, 2013 21:34, edited 1 time in total.
Oehh

Post by Oehh »

Scoop wrote:Lisaks puldile on pakis ka manuaal ja 110x65x5mm kleebitav pehme tükk, kuhu see aga käib, jääb minu jaoks müsteeriumiks.
See ilmselt mõeldud akupesa põhja kleepimiseks, et aku seal sees paigal seisaks ja kolksuma ei hakkaks.
Aga või-olla ka mitte. :wink:
Scoop

Post by Scoop »

Oehh wrote:
Scoop wrote:Lisaks puldile on pakis ka manuaal ja 110x65x5mm kleebitav pehme tükk, kuhu see aga käib, jääb minu jaoks müsteeriumiks.
See ilmselt mõeldud akupesa põhja kleepimiseks, et aku seal sees paigal seisaks ja kolksuma ei hakkaks.
Aga või-olla ka mitte. :wink:
Ise oleks sama pakkunud, aga mõistmatuks jääb, miks ta 2 cm laiem on :D
Sven

Post by Sven »

Ise oleks sama pakkunud, aga mõistmatuks jääb, miks ta 2 cm laiem on Very Happy
Iinakas :D
Sven

Post by Sven »

Image
Nullpointer

Post by Nullpointer »

Aeg ka 2.4GHz süsteemile üle minna ning plaanis oli osta 9XR (+FrSky). Kiirustades sai juba spets 9XR akugi ära ostetud. Samas foorumitest on jäänud silma palju negatiivset ning hakkasin otsuses kahtlema, kui olin näinud seda: http://www.youtube.com/watch?v=SWYW2QYKrL4

Igatahes hetkel kindel paan ikkagi vana 9X osta. Kui tõesti vaja, siis programmaator on olemas ja tinutamine on pigem fun. Variant ka oodata, kuid vaevalt HK 9XRi vigu lähiajal parandab. FlySkylt võib ka muidugi uuem/parendatud mudel tulla.

Palun veenge mind ümber.
Scoop

Post by Scoop »

Ma tõesti ei viitsinud videot välislähetuses aeglase netiga ära vaadata, ehk tood välja need punktid, mille kallal noriti?

Mul on endal olemas nii 9X kui 9XR (+ FrSky teema) ja mõlemad töötavad. 9XR'ga pole siiani (ptüi ptüi ptüi) ühtegi probleemi olnud. Kui negatiivse all mõtled plastiku valujälgi, nö "sticky buttons" vms, siis no ma ei tea, ei oskagi kommenteerida. 50$ saatjalt ei saagi oodata, et on alumiiniumi kuubikust välja lõigatud nagu seda on 999€ Jeti-16. Valujäljed on minugi omal olemas (või mikropraod mõne jaoks) ja mingeid nupuprobleeme küll ei ole. Mis Sind sela ära hirmutas? Ma alustasin ise 35€ HK-6 väärse saatjaga ja ei olnud ka nagu probleeme.. :D

// Elad Tartus ma näen, mina ka. Kui tagasi Eestis olen, võin lasta 9XR näppida kui huvi on ja ostusoovis ikka kindel ei ole. Oma silm on ikka kunn nad ütlevad.
Nullpointer

Post by Nullpointer »

Tsitaat viidatud videost: "People who designed this radio have never used it, never flown RC...".

Vaatasin uuesti seda jt ülevaateid ning lugesin foorumitest, mida uut 9XRi kohta kirjutatakse. Paistab, et Open9X platvormile tuleb veel pulte. FrSky enda pult on vist küll vana uudis, aga mina sain sellest alles täna teada: http://www.frsky-rc.com/NewProducts/lIST.ASP Ootan siis ära, mis see hind saab olema, kuna ma oleks nagunii ostnud FrSky mooduli. Väidetavalt Taranis al. aprillist müügil ning hind <150$. Kui kogu kupatus (sh moodul) on tõesti sellise hinnaga, siis saab see olema hitt.
trebla

Post by trebla »

Sai endale ka hangitud see turnigy 9xr lisapuldiks. Alguses tundus asi päris harjumatu aga nüüd juba täitsa rahul. Suurim pluss- kõiki nuppe-kange saad konffida täiesti suvaliselt. Suurim miinus- on olemas ainult üks kolmepositsiooniline lüliti ja see asub minu jaoks ka suht ebamugavas kohas. Paneks kas või ise üke sellise lüliti juurde aga puldi peaks siis vastava uue softiga üle fläshima. Kahjuks pole mahti olnud selle tarkvaraga tutvuda :(
TZ Frenzy V2 .50, Trex600N, GAUI Hurricane 550, HK500CMT TT, HK450V2, Trex250, HK250GT FBL, NE Solo Pro 100&125 3D, WLToys V977
GWS Mini-Dragonfly, Esky Lama V3, Nine Eagles Solo Pro II &Free Spirit
Nullpointer

Post by Nullpointer »

http://code.google.com/p/opentx/wiki/OpenTx_FrSky_EN

Image
FrSky originally planned to complete pricing calculations next week, but as the day rolled along it became clear it needed to be disclosed. With final calculations in hand FrSky is proud to present the following options and pricing:

The Standard Kit
Taranis Transmitter
Aluminum Travel Case
Battery
Charger Adapter
Neck Strap

$175

The Combo Kit
Taranis Transmitter
Aluminum Travel Case
X8R - 8/16 channel Full Duplex Telemetry Receiver
Battery
Charger Adapter
Neck Strap

$199
Enamus (mitte mina) vist küll ammu juba 2.4 peal ning mingi moodul(id) olemas. Sellise integreeritud mooduli ja hinnaga pole küll vist 9XRi konkurent.
ik

Post by ik »

raske öelda- mul on küll 1 9xr kasutuses,aga kui praegu peaks ostma,võtaks ilmselt FrSky..
P28A- FPV
nemo

Post by nemo »

Mul hetkeks 9xr 4 lennukorda kasutusel olnud koos telemeetriaga.
Teine pult on HK T6A ja sellega on vahed sees vaikimisi seadistusel.
Esmalt juba servode käigu pikkus on suurem - annab ilusti 60 kraadi välja. T6A puldiga ma kuidagi (confis proovisin nii 100% kui ka 120%) 60 kraadi teekonda ei saanud.
Kangid on etemad, pole liigutades nö kuiva nühkimise tunnet. Lisaks veel kangide pikkus reguleeritav.
Väga meeldib miximise võimalus, samuti oma kurvide loomine jms.
Sai ka seadistus treeneri jaoks tehtud ning maapealne test koostöös T6A puldiga, toimis kenasti (kasutusel simulaatori kaabel, pikkust piisavalt).
Paljud kurdavad otsmiste lülitite liig kauget asetust. Mul harju keskmise pikkusega sõrmed ja ulatan ilusti. Siis muidugi ei ulatu, kui puldist kramplikult kinni hoida. Muidugi gear ja rudder d/r lülitid võiks käia kergemalt.
Olude sunnil kasutan 1450 mAh 3S saatja akut ja 9xr sööb voolu rohkem, kui arvata oskasin. Nädalat lende selle akuga ei vea välja (u tund päeva kohta).
Simulaatorile sappa saamine keeruline polnud, seadetes tuleb ppm asendada ppmsim.
Pult on raske, kui seda ikka pikalt ilma kaela riputamata käes hoida.
Hetkel rohkem lisada midagi ei oska.
The ground is the limit not the sky
  • Eachine Racer 250
  • KingKongSmart100
  • Fox EPO Glider 2.32m
  • Taranis ja FrSky kampott
  • 1/10 SCT
  • Camera: Runcam 2
Võsalendur
Climatix

Post by Climatix »

Kas keegi oskaks soovitada spray värve millega saaks värvida 9xr-i korpust/faceplate-i ? Eelistatavalt võiks olla mõnest e-poest. :D
nemo

Post by nemo »

Climatix wrote:Kas keegi oskaks soovitada spray värve millega saaks värvida 9xr-i korpust/faceplate-i ? Eelistatavalt võiks olla mõnest e-poest. :D
Mis originaalil viga?
Mul on õnneks matt tume hall, silma ei kriibi. Ostu hetkel kartsin, et tuleb läikivaga. Siis oleks ikka jube olnud
The ground is the limit not the sky
  • Eachine Racer 250
  • KingKongSmart100
  • Fox EPO Glider 2.32m
  • Taranis ja FrSky kampott
  • 1/10 SCT
  • Camera: Runcam 2
Võsalendur
Climatix

Post by Climatix »

nemo wrote:
Climatix wrote:Kas keegi oskaks soovitada spray värve millega saaks värvida 9xr-i korpust/faceplate-i ? Eelistatavalt võiks olla mõnest e-poest. :D
Mis originaalil viga?
Mul on õnneks matt tume hall, silma ei kriibi. Ostu hetkel kartsin, et tuleb läikivaga. Siis oleks ikka jube olnud
Üldiselt pole originaalil midagi viga, veidi see läikiv plaat häirib aga meeldivam oleks oma kujundus teha.
Climatix

Post by Climatix »

Mul on tekkinud probleem 9xr-i ühendamisel simulaatoriga. Arvuti tuvastab ära küll et ppm on ühendatud aga kui vaadata control panelis game controllerite alt ppmi siis mitte midagi ei reageeri kangide liigutustele.
Moodul on lahti ühendatud, signaal ppm, aga ikka mitte midagi.
Ideid?
jux

Post by jux »

Kas nüüd on siis selle järeltulija väljas? Turnigy 9XR PRO
http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... dule_.html
Post Reply