Ümbritsevad inimesed alavääristavad RC hobi

See on koht, kus rääkida kõigest mudelitega seonduvast, mis teiste teemade alla ei lähe.
priitom

Ümbritsevad inimesed alavääristavad RC hobi

Post by priitom »

Kas ma olen ainuke, kelle tutvusringkonnas nimetatakse RC hobi ja sellega seotut mänguasjadeks ja mängimiseks? :?
See on nii kummaline... ja tegelikult puudub neil kõigil asjast ülevaade- automaatselt seostatakse kõiki raadioteel kontrollitavaid nö toy-grade mänguasjadega.

See on ärritav ja ma tahaks iga kord kõigile pähe plaksutada, nagu Benny Hill kiilakale sõbrale...
Psychology is my med´s
K3ndu

Post by K3ndu »

See on ärritav ja ma tahaks iga kord kõigile pähe plaksutada, nagu Benny Hill kiilakale sõbrale...
Kes keelab sul seda teha? :D

Ma iseenesest ei ole sellist suhtumist kuulnud, pigem ollakse küll huvitatud ning nendel endilgi soov lennata.
Bixler 2
Cado

Post by Cado »

Jube mure . :D Mõelgu mis tahavad see pole neile keelatud ju. :P
Kuigi enda tutvusringkonnas huvituvad enamu igas vanuses inimesed asjast positiivselt.
Tali H500 ;Blade 350QX /Nano QX & Baja B5 & Rukkus Monster Truck 4WD
Spektrum DX6i & Futuba 3PM 2,4G & ECX® 2.4Ghz
särts

toy

Post by särts »

Sama siin,ligi astuvad nii lapsed kui ka "issid" ja tunnevad huvi.
priitom

Post by priitom »

Loomulikult on mure.

Kui mind ikkagi õrnalt "lapseks" peetakse, siis ajab närvi küll. :roll:
Psychology is my med´s
Cado

Post by Cado »

priitom wrote:Loomulikult on mure.

Kui mind ikkagi õrnalt "lapseks" peetakse, siis ajab närvi küll. :roll:
Puhtalt ego küsimus ju. :D
Oehh

Post by Oehh »

priitom wrote:... ja tegelikult puudub neil kõigil asjast ülevaade- automaatselt seostatakse kõiki raadioteel kontrollitavaid nö toy-grade mänguasjadega.
See tundub su oma tegemata töö olema. 8)
Eks mul ka tööl suhtumist igasugust olnud aga ega saa siis ennast nii õrnahingeliseks lasta.
Julgen "mänguasjadega" mängida ja julgen seda ka tunnistada.
Kui see sind veidi lohutab siis mõtle kui raske elu on igasugu ***-vähemustel :wink:
priitom

Post by priitom »

Ei, seda ma pole kindlasti - olen kõike muud, kui õrnahingeline. Ega mind see ei huvitagi, mida nad minust ja minu tegemistest arvavad.

Ma ei saa lihtsalt aru, kuidas nad nii lollid saavad olla antud teema tõelist külge nägemata/mõistmata. Tembeldavad igasuguse juhitava masina automaatselt mänguasjaks.
Psychology is my med´s
Cado

Post by Cado »

....aga sa küsi teinekord nõu neilt "suurtelt" tarkadelt kui väikest mänguasja vaja seadistada või putitada. :D mängi rumalat "last" nohh kellel abi vaja :P
Oehh

Post by Oehh »

Laena neile mõneks nädalavahetuseks oma pulti ja simu.
Isegi kui kohe ei tunnistata siis mõne nädala pärast tulevad
ääri-veeri jutuga, et kas saaksid nõustada "lapsele" mänguasja soetamist.
Sealt edasi tuleb juba jutt, et ...nohh päris titekat ka nigu ei tahaks...

Misjonäri töö pole kerge :lol:
pohjakas

Re: toy

Post by pohjakas »

särts wrote:Sama siin,ligi astuvad nii lapsed kui ka "issid" ja tunnevad huvi.
nõmme metsas sama lugu suht tihti(eriti pühapäeviti,kui perega käiakse jalutamas).
Mida ma olen tähele pannud,et need vennad kes niimoodi halvustavad on tavaliselt need kes oma võimalikku vaba hetke õllerüüpamisega sisustavad.
Minu vastus sellistele on lihtne,mulle meeldib pigem lennata (või mis iganes teise hobiga tegeleda) kui kodus suvel 25 kraadise kuuusega õlleuimas vinduda.
seriff

Post by seriff »

Nii ta kipub olema kibestunud eestis.
mujal suhtumine hoopis teine.huvitav kui laste mänguasjad siis peaks iga laps suutma häälestada multikopteri aju ja tundma c++ keelt millega isegi ei saa hakkama.
paraku siin eespool mainiti juba et virisevad need kelle raha kulub bockile.edu neile.
53457079

Ridali lennuklubi.
Cado

Re: toy

Post by Cado »

pohjakas wrote:.. tavaliselt need kes oma võimalikku vaba hetke õllerüüpamisega sisustavad.
.....

Huvitav kas neil ka oma foorum kus arutavad ,et nõmedad inimesed halvustavad nende hobi asjasse süvenematta. :mrgreen:
tikka

Re: Ümbritsevad inimesed alavääristavad RC hobi

Post by tikka »

priitom wrote:Kas ma olen ainuke, kelle tutvusringkonnas nimetatakse RC hobi ja sellega seotut mänguasjadeks ja mängimiseks? :?
See on nii kummaline... ja tegelikult puudub neil kõigil asjast ülevaade- automaatselt seostatakse kõiki raadioteel kontrollitavaid nö toy-grade mänguasjadega.

Võibolla tuleb oma tutvumisringkond kriitilisema pilguga üle vaadata... :)
Eks teiste inimeste hobide kallal tänitamine on alati taunitav, aga kui keegi lihtsameelsusest RC tehnikat mänguasjadeks nimetab, ei tasu ärrituda. Tavainimene lihtsalt ei näe selle hobi teaduslikku vms külge. Mudelid, millega juhuslikud möödujad rahvarohkes kohas tavaliselt kokku puutuvad, ongi ju üldjuhul sellised lihtsamad masinad. Ise olen kohanud suures ülekaalus positiivset või ükskõikset suhtumist.

Seonduv teema: http://forum.pistik.com/viewtopic.php?t ... db5a17f974
Riff

Post by Riff »

Inimesed ei hinda seadme keerukust ega maksumust vaid antud tegevuse kasulikkust läbi vaataja silmade. See, mida keegi kasulikuks peab on äärmiselt individuaalne.
T-Rex 600 EFL DFC 3GX HV; T-Rex 600N DFC 3GX OS55 LimitedEdition HV; HK250GT - DFC 3gx savöx jne :) ; RF 5,5G; DX9; RoboCat 280 (Holybro F7, Tekko32, Atlata2 HV, Monster 2 jne )
henryko

Post by henryko »

Ütle, et see on robootika :P
Image
martc

Post by martc »

Mõelda tuleks ka sellele kui palju toredaid sõpru ja tuttavaid on need
"mänguasjad " meile andnud................mõnele meist toovad "mänguasjad"leiva lauale.........
Bock,tulirelvad,kiired-,vanad-ja võidusõiduautod,mootorattad ,mõni võitlusala,pujetamine,mootorpaadid,kalastamine,kaardihasartmängud,narkootikumid,prostituudid,erinevad ususektid,jooga,parahuvilised.
ufovaatlejad,hömopaadid,new age huvilsed,horoskoobi armastajad,
swingersid,mägironimine,langevarjuhüpped,male,arvutimängud,
mälumängurid,muusikud, kabe,putukate kogumine,lindude vaatlemine,jahil käimine,veini ja muidu gurmaanid,firma hilpudest lugupidajad,pidudel ja discodel käiad,hobiaednikud,mesinikud,latexi ja kummi sõbrad,koera ja kassi aretajad ,ja muude pärismängudega tegeljate ees ei tunne ma ennast kuidagi alaväärsena,pigem on sildistajad mitte millegagi tegelevad väga kitsa silmaringiga viletsad ja tühised inimesed kelle arvamus on mulle pohh-nahh.....ja ei lähe üldse korda..............las tuleb mõni eelnimetatud alade harrastaja seletama ,et nende pärismäng on kuidagi rohkme päris kui meie "mänguasjad" -olen nõus väitlema ja mulle islikult tundub,et meie "mängud"nõuavad tihti rohkem teadmisi,vaimuomadusi ja oskusi kui eelnevas nimekirjas olev nii mõnigi päris mäng.........
Submarin

Post by Submarin »

Mardil jutt õige. Mul elulaaslane lennutab hubsanit ja väga meeldib, isegi tarotiga lendab. Ps3 mängib rohkem kui mina nyyd juba ps4 tulekul. Olen ka saanud väga negatiivseid kommentaare aga just nendelt inimestelt kes ise mitte millegiga ei tegele ja vastupidiselt olen saanud väga positiivset tunnet. Ikka rohkem on neid kes kiidavad ja imestavad kuidas sa kyll oskad nii peene aparaadiga opereerida.
Head vana ja uut. Over and out.
Futaba T8FG
TBS Discovery
GoPro 3 BE +

51980760
trebla

Post by trebla »

Kui mõni juhuslik möödakäija on kippunud üleolevalt suhtuma minu kopterilennutamisesse, olen ikka hoiatanud, et kopteri laba lõikab sõrmejämeduse toru nagu siuhti läbi ja hoidku eemale kui elu armas. Respekt on kohe olemas :lol:
Inimesed, kellega rohkem läbi käin, on kahtluse korral kõigepealt simu puldi kätte saanud ja varsti ka arusaamisele jõudnud, et selle "mängu" jaoks on kõigepealt vaja tublisti tööd teha. Nii, et rohkem enesekindlust ja huumorimeelt, seltsimehed!
TZ Frenzy V2 .50, Trex600N, GAUI Hurricane 550, HK500CMT TT, HK450V2, Trex250, HK250GT FBL, NE Solo Pro 100&125 3D, WLToys V977
GWS Mini-Dragonfly, Esky Lama V3, Nine Eagles Solo Pro II &Free Spirit
priitom

Post by priitom »

Nii vist ongi, et kes ise mitte millegiga ei tegele on kõige suuremad halvustajad.

Õllerüüpajate jutte olen ma varasemalt (just nooremas eas) väga palju kuulnud. Need on suuresti teemadel, kes kui palju jõi ja mida täpsemalt.

Misjonitöö tõepoolest kerge ei ole :lol:
Psychology is my med´s
martc

Post by martc »

Ja loed Bocki ja tauruse meeste arvamist millegiks :?:
Pead rohkem platsil ja lennupäevadel käima(näed bocki sõprade ja lennumeeste inimliku kvaliteedi vahet) ,et lapsepõlve traumaatikast üle saada.................
Titan on asja definerinud nii -Mänguasjad on igale vanusegrupile vastavalt arendavate omadustega ja erineva keerukusastmega. -võrelgu siin kahtlejad
täisvarustuses hexakopterit ja bocki pudelit-kättesaadavust ja keerukust.......
aviaator

Post by aviaator »

Ära põe, meil on demokraatlik ühiskonnakorraldus ja igaühel on õigus tegelda millega tahes. ( juhul kui see ei riiva üldtunnustatud õigusnorme)

Kui hakkad igasugustesse arvamustess süübima läheb väga raskeks.

Head vana aasta lõppu ja rohkeid lennutunde uuel aastal :)

Aivar
[J]

Post by [J] »

Minu kogemus kipub olema küll selline, et see, kuidas lendab, ületab kaugelt inimeste tavalist kujutlusvõimet. Vahitakse suu lahti kõrgel ja kaugel tiirutavat lennukit ja imestatakse kuidas sekunditega kõrgustesse tõuseb. Vahel jäävad autod teepervale pooleks tunnikeseks seisma ja lendamist uudistama. Ei usu, et sellised uudistajad on ainult KAPO igaks juhuks valvas silm ohtlikult lennuvõimeliste droonide nimekirja ja omanikke koostamas.
Üks koertetuulutaja rääkis suvel, et tema noorim ja rumalam hundikoerake oli meie kõrvalt peale 3,6 meetrise elektrimootoriga "linnukese" peo pealt starti otseteed koju lidunud ja järgmise tunnikese laua all istunud välja tulemata.
Inimeste arusaamised väikestest lennuaparaatidest on tegelikult viletsavõitu küll ja omatav informatsioon on reaalsusest väga kauge.
Fotograafid vähemalt kindlasti ei tänita lendavat fotoaparaati nähes. Tavaliselt lööb sellist nähes tuluke neil silmis põlema.
Minu kogemused pigem positiivsed.
Naljakaima kogemuse saaks muidugi päris dolbajoobide seltskonnas hõigates, et mina teen mudellennukeid.

Kena uut lennuaastat kõigile :!:
usamees

Post by usamees »

:D Head uut aastat kõigile !
Aga teemasse süvenedes : inimestele ,eriti meie riigis-regioonis on aastasadu saanud osaks rasket tööd nõudev elu. Oli see väliste alistajate ikkest või omade ,haljale oksale pressinute ,rõhumise all elades. Tuli ju vaimselt vastupidamise huvides luua ainusobiv kujutlus . See aga pidigi olema ilma mõttetute ajaviitmisteta. Seetõttu keskmine eestlane ilmselt häbeneb soetada häid ja kenasid asju. Halvustatakse samuti ka ilusate -võimsate autode ning elamute soetajaid. Ja samas ise neid alateadvuses siiski ka ihaldades muututakse väga kibestunuiks. Kui aga siiski salasoovidele voli antakse siis peab see vähemalt väliselt kole või ilmetu olema. Eriti trööstitu lugu on seetõttu,et nad ise ei taipagi miks teiste toimetusi maha tehes, end paremini tunnevad. Kõik elus ning tegevuses on neile õige ju vaid väga praktilises ja hädavajalikus. Nad tahaks aga sisimas kah midagi lahedat ,vinget aga..,
Kõige hirmsam tõde on aga hoopis hull, mida ja millele pole enamus mõelnudki. Praktilisest seisukohast lähtudes ja globaalsemas mõistes, pole meist mitte kellegi eksistents, peale meie iseendi heaolu saavutamise, absoluutselt vajalik. Oleme kõik vaid koormaks oma armsale planeedile .Mitte mingit praktilist mõtet ja vajadust pole universumi mõistes küll märgata (kui mitte arvestada võimalikku maavälist huvi ) . Seega, mida õnnelikumalt suudame oma elu elada ja tegelda asjadega, mis meelepärased ning toredad, seda mõttekam peaks elu just olema. Niisugune on minu seisukoht . Sellest lähtuvalt olen püüdnud ka kahtlejaid kirujaid julgustada tegelema n.ö. mänguasjadega erinevatest valdkondadest. No ja õnneks on esinenud märgatavaid suhtumise muutusi. ( võib muidugi mõista missugune segadus tekkib koduses miljöös ja suhtes naisega kui eelnevalt normaalne mees toob koju esimese rc lennuki või ostab täiesti mõttetu ilusa sport-auto ! Mõnikord kahjuks seetõttu pöördutakse ka tagasi vanasse harjumuspärasesse ellu ! )
Edu ning kordaminekuid kõigile, käesolevaks toredaks aastaks ! :wink:
ufo

Post by ufo »

Kiir vastus : Osad inimesed ütlevad, et mis sa selle mänguasjaga ikka teed.
Siis kui ise hakkab tegelema siis saab aru küll, et see pole mängu asi ;)

Sellistele isikutele olen tihti öelnud,et te ei möista enne seda kui te sellesse ei süvene (ehk siis tegelema hakkate) .

Kunagi ütles mu vanaisa ka, et see mänguasi aga siis kui ise söiduki ja pulti kätte sai siis ütles, et töesti see ei olegi mängu asi see on asi mis vajab öppimist,harjumist , ;)

Läks keeruliseks ? :)
Eco Expert -
Eco Mini expert
FSR 3.5cc (Nitro)
Eco team
Eco mini team
nemo

Post by nemo »

Ma olen kasutanud vastutulelikust selliste inimeste puhul.
Pakun võimalust mänguasja proovida. Enne seletan veel seda, et kuna tegu on laste mänguasjaga, siis loogiliselt võetuna peab tolle käsitlemisega hakkama saama iga täiskasvanu. Lapsemäng ju. Siis pakun pulti ja lennuvahendit ning ütlen, et kui saad selle laste mänguasjaga kohe ilma harjutamata hakkama ning ka tervelt alla tood, siis tunnistan fakti, et olen lapsemeelne.
Peale seda vaikitakse ja ei ühtki mänguasja juttu. Egas eemalduma ka ei hakata, kipub vähemalt pisikest huvigi tekitama.
Ei tea kuidas teistel on, aga minu puhul kipuvad mänguasja juttu suust välja ajama just naised
The ground is the limit not the sky
  • Eachine Racer 250
  • KingKongSmart100
  • Fox EPO Glider 2.32m
  • Taranis ja FrSky kampott
  • 1/10 SCT
  • Camera: Runcam 2
Võsalendur
Ufonaut22

Post by Ufonaut22 »

Igaühel omad huvid. Mõni joob terve nädalavahetuse, teine jookseb maratone, kolmas istub garaaxis auto all jne.
Kelle asi see on mida teised arvavad, kui endale meeldib?
Eks 20€ puldiauto Juku poest on tõesti mänguasi, aga 1000€ komplekt kuulub juba rohkem tehnika spordi alla. Paintball on ka mängu relvadega plõksutamine, õiged mehed täristavad mängu asemel ikka õige lahingmoonaga, loobivad granaate jne :D
Sven

Post by Sven »

Ei tasu ennast häirida lasta :) Vaadates selliseid videosi nagu need kaks, siis üldse ei imesta.

http://www.youtube.com/watch?v=j9YyfTJPtkU

http://www.youtube.com/watch?v=dbpiPUjVPvE

Sven
ufo

Post by ufo »

Sven wrote:Ei tasu ennast häirida lasta :) Vaadates selliseid videosi nagu need kaks, siis üldse ei imesta.

http://www.youtube.com/watch?v=j9YyfTJPtkU

http://www.youtube.com/watch?v=dbpiPUjVPvE

Sven

Päris huvitav hobi , kas see on ka lastemäng? :lol:
Eco Expert -
Eco Mini expert
FSR 3.5cc (Nitro)
Eco team
Eco mini team
martc

Post by martc »

Ei ufo ,see eismene video on TÕELISTE meeste TÕELINE MÄNG......respect...
Last edited by martc on Sat Jan 04, 2014 21:49, edited 1 time in total.
Post Reply