Hexa seadistamine ja timmimine.

Tri, Quadro, Hexa, Octo, "Droonid" jne
Post Reply
rain421

Hexa seadistamine ja timmimine.

Post by rain421 »

Tere.
Olen multikopterite maailmas veel täiesti võõras ja sai omale äsja soetatud üks juba komplekteeritud hexa millel on selline kontroller:
http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... _V2_0.html

ja lisaks veel gps:

http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... odule.html

firmware on juba peal ja ka lendab mingil määral,aga vajaks seadistamist ja häälestamist ja otsingi kedagi vähe pädevamat,kes on asjaga rohkem kokku puutunud ja aitaks mul masinat paika sättida ja annaks näpunäiteid ning jagaks kogemusi.Tarkvara on peal vist megapirate,aga pole ka päris kindel.
AsunTallinnas aga tuleksin ise heameelega õlle/Limpsi,krõpsude ja koperdisega kohale:)

Parimat soovides.
Rain tel55686283
seriff

Re: Hexa seadistamine ja timmimine.

Post by seriff »

rain421 wrote:Tere.

firmware on juba peal ja ka lendab mingil määral,aga vajaks seadistamist ja häälestamist ja otsingi kedagi vähe pädevamat,kes on asjaga rohkem kokku puutunud ja aitaks mul masinat paika sättida ja annaks näpunäiteid ning jagaks kogemusi.Tarkvara on peal vist megapirate,aga pole ka päris kindel.
AsunTallinnas aga tuleksin ise heameelega õlle/Limpsi,krõpsude ja koperdisega kohale:)

Parimat soovides.
Rain tel55686283
tere.
huvitav millega sa teda vaatad/seadistad kui arvutiga ühendad??? kui vist on mpng peal.nii ei oska sind keegi aidata,see nagu sumbuti kaudu saalede vahetus.
kui mpng peal siis peaks ikka missionplanneriga nägema?ja mis versioon peal.
jamasin ka sellisega see paneb ennas ise ka paika. 3.1 versiooniga sain mina ta toimima ilusti.
53457079

Ridali lennuklubi.
rain421

Post by rain421 »

Kui oma kirjutatud juttu uuesti läbi loen,siis tundub see tõesti tagantjärgi veits segane.Olen natuke netist õpetusi lugenud ja panin arduinoga uuesti arducopter firmware peale ja üritan seda mission planneris kuidagi paika saada,aga miskipärast ei õnnestu eriti.Nimelt kui üritasin seda initial setup wisardiga paika saada,siis ei saanud ühendust plaadiga.Niisama aga vahepeal sain küll ühendatud kui com pordi väärtusi muutsin.
rreims

Post by rreims »

Plaadile ikka jah Megapiraat käib peale. Kõige uuema Megapiraadi peale laskmiseks kasuta flashtooli:

http://docs.megapirateng.com/documentation/flashtool

Hr. seriff vist seda kasutanud ja oskab näpunäiteid jagada :D

Kui Pärnu kanti satud, siis võid õlled ja krõpsud kaasa vedada, aitab kopteri lendu!
seriff

Post by seriff »

rreims wrote:Plaadile ikka jah Megapiraat käib peale. Kõige uuema Megapiraadi peale laskmiseks kasuta flashtooli:

http://docs.megapirateng.com/documentation/flashtool

Hr. seriff vist seda kasutanud ja oskab näpunäiteid jagada :D

Kui Pärnu kanti satud, siis võid õlled ja krõpsud kaasa vedada, aitab kopteri lendu!
just nii ta oli tänu sinu abile Hr.rreims.
sellel lehel peitub ka teine vihje spetcial tehtud spets arduino mpng laadimiseks Ardupilot-Arduino kus libarti kaust tõsta ja jar fail kopida lib kausta.
ehk seda infi teistelgi edaspidi vaja äkki.
ja siis puust ja punaselt
http://www.youtube.com/watch?v=YjCF12U2u8I

vaata et oleks porolon barol peal ja ajuplaat muudest asjadest eemal/kõrgemal.muidu nuppu lükates võib punuma panna.

edu lennutamisel
53457079

Ridali lennuklubi.
rain421

Post by rain421 »

lasin härra šeriffi näpunäidete järgi ardupilotiga mpng peale,aga nüüd on miskipärast puldi kangid kõik sassis kui mission planneri radio settingsitest vaadata :D Ei tea mis mul kahe silma vahele jäi?
rain421

Post by rain421 »

kas viga võib peituda äkki selles,er ma jar faili copysin küll,aga library kausta ümber ei tõstnud,kuna selles sinu antud juutuubi videos sellest juttu polnud?
rreims

Post by rreims »

Kui kompileerius ja Arduino uue koodi üleslaadimisel viga ei andnud, peaks asi õige olema!

Haa, aga miks Sa ei võta puldi vastuvõtja küljest servo kaableid lahti ning uues/õiges järjekorras tagasi ei pane? :wink:

P.S. korra olnud selline müstika, et Radio Calibrationi lehel enne tulbad ei liikunud, kui vähemalt 4 puldi kanalit kopteri aju plaadi küljes oli...
rain421

Post by rain421 »

Oh.see tundub tõesti hea mõte olevat need juhtmed lihtsalt ümber tõsta :)
koju lähen,siis kohe proovin.
rain421

Post by rain421 »

Sain nüüd kõik kanalid paika nii nagu peab,aga nüüd hakkasid miskipärast mootorid piiksuma ja roheline ja punane led vilguvad vaheldumisi ja ei armi ära.vaatasin ka esc-d üle programmeerimiskaardiga ja kõik peaks olema ok ja ei tea kohe mitte et mida ta nüüd tahab saada?
rreims

Post by rreims »

Uuemal koodil miski PreArm check peal, st. hunnik asju (puldi kõik kanalid, kiirendus-, mag.andur jne asjad) tuleb eelnevalt kalibreerida. Googelda "APM PreArm Check". Aga MissionPlanneris peaks siis näitama errorit, miks PreArm Check ei õnnestu, punane tekst näiteks nagu siin:

Image

Aga selle saab maha kah võtta, Full Parameter Listist otsi "ARMING_CHECK" ja pane sinna 0 ning ära unusta vajutada write settings ;)
seriff

Post by seriff »

rreims wrote:Uuemal koodil miski PreArm check peal, st. hunnik asju (puldi kõik kanalid, kiirendus-, mag.andur jne asjad) tuleb eelnevalt kalibreerida. Googelda "APM PreArm Check". Aga MissionPlanneris peaks siis näitama errorit, miks PreArm Check ei õnnestu, punane tekst näiteks nagu siin:

Image

Aga selle saab maha kah võtta, Full Parameter Listist otsi "ARMING_CHECK" ja pane sinna 0 ning ära unusta vajutada write settings ;)
just 3.1 ise küsib.
pult,acc ja siis magnetomeeter pärast hakkab alles toimima.
53457079

Ridali lennuklubi.
rain421

Post by rain421 »

Mul ei näita prearming tšekki :D
Olen proovinud ka seda nö.automatic esc calibrationit puldiga,aga ikka raip piiksub ja tõmbleb...
rain421

Post by rain421 »

Võtsin prearm checki maha ja üritasin armida,aga ei midagi.Seda juutuubi prearm checki videot vaadates tuli pisar silma,et kui palju ma veel igast asju kalibreerima pean ja pole õrna aimugi kuidas :D
zebra1188

Post by zebra1188 »

:roll: Alati ei ole kõik, mis on kõige uuem, "parem" :wink:
rain421

Post by rain421 »

Jah Zebra jutus on iva sees.Lasin flashtooliga 3.0 peale ja toimib :)
zebra1188

Post by zebra1188 »

8) Kui Keila kandis satud lendama minema võid märku anda ;)
rain421

Post by rain421 »

Ok.
3.1 peal ja panin autotune kanal 7 alla ja läksin katsetama.ennem õhkutõusu panin flight mode stabilized ja selles režiimis lendas isegi päris hästi ja ilma probleemideta,aga nii kui ma acro mode peale klõpsasin,et autotune-i teha kukkus potsti alla. :D
lolkopter

Post by lolkopter »

Autotune tuleb teha althold režiimist, mitte acrost.
rain421

Post by rain421 »

jjälle kübekese targem:)
Üks suure ringi küsimus ka:

Kuidas muidu 3.1 töökindlusega lood on?lugesin kuskilt,et pidi ära hanguma vahest ja soovitati ainult autotuunimiseks ja pid settingute teada saamiseks,et hiljem 3.0 peale lasta ja sinna siis saadud Pid-id trükkida?
rain421

Post by rain421 »

Aitab mulle sellest piraadijamast!
Lähen Naza peale üle :D
HexaExa

Post by HexaExa »

rain421 wrote:Aitab mulle sellest piraadijamast!
Lähen Naza peale üle :D
mis täpsemalt plaanis?
rain421

Post by rain421 »

Panen Naza m v2 peale
rreims

Post by rreims »

Haa, Nazal ju salajane Fly-back-to-China funktsioon :D :P
rain421

Post by rain421 »

Ole kuss Reimss...
Ära hakka mind hirmutama siin :D
AnduLamer

Post by AnduLamer »

rreims wrote:Haa, Nazal ju salajane Fly-back-to-China funktsioon :D :P
Pigem RTH asemel Return-to-china juba :D
rreims

Post by rreims »

Miks mitte ArduPilotMega plaat või selle kloon? APMil Autotune töötab ja värki, saab waypoint lende teha... Kunagi fpvd tahaksid tegema hakata, siis minimosd plaat 18USD... MissionPlanner sul nagunii arvutis olemas :D
Submarin

Post by Submarin »

Terve maailm lendab nazaga ja mina kellel on lausa neid 2 ei ole veel yhtegi errorit näinud.
On olnud juhtumeid kus tõesti on gps segast pannud ja kopter muudab(mitte minul). Samas kopter võib ka niisama alla kukkusa nagu lennuk vms. Äkki ongi targem marke hakata koguma vms siis ei juhtu midagi.
Futaba T8FG
TBS Discovery
GoPro 3 BE +

51980760
felch

Post by felch »

Hehee....haruldaste markide pärast on ennegi inimesi maha löödud, ole ettevaatlik ! :) Kui huvitab, loeMirabilia sarja jutukat "Avatud aken", seal just margikogumisest juttu.
Pole midagi paremat halvast ilmast !
rain421

Post by rain421 »

Vahepeal sai siis hexal ära vahetatud tänu hirmsale "autotjuunimisele" puruks kukutud mootorijalad ja asemele tegin alumiiniumist nelikanttorust auguliseks puuritud übertugevad 20x30 pulgad mis ei kaalugi kusjuures üldse väga palju.
Peale Naza paigaldamist pole mingeid probleeme õhuspüsimisega ja ikka väga stabiilne asi on.Ise olen väga rahul:-)
Kahjuks sai mu Tarot 2d gopro gimbal ka kukkudes kannatada ja avastasin,et lisaks kõveraks läinud tilt mootori võllile on ka controller boardil üks kivi ära põlenud.Ilmselt pean selle ka kusagilt uue tellima.Nüüd mind huvitavad fpv võimalused ja kui palju üks selline enamvähem lennuvalmis lahendus võiks maksta kui välja jätta prillid/ekraan?
Post Reply