Miks õhulaeva formaat?
- inimestele pähekukkumine pole ilus, vaikselt pähe vajumine on palju stiilsem! :D
- tiheasustuses plaksu ja pilbastega fassaadi sukeldumine oleks plass ja kallis lõbu (fassaadi ilustamine kinni maksta, omale uued jupid)
- laoriiulis kauba hakkimine pole ka ilus
- et ametnukule öelda, kes keelama tuleb, et mul polegi kaalu, ainult mass, ning viimast on nii vähe, et hoia kahe käega peast kinni :P
Arvutiks tuleb Gumstix Verdex XL6P (kunagiselt Robotexi võistluselt on üle). Kaameraks tuleb mingi 2 Mpix võrgukaamera, etherneti kablaga Gumstixi küljes. Servokontrolleriks mingi 12 kanaliga Pololu, see on odavaim asi minu tehnopargis, mil saab osade kanalite kaudu anduritega asju mõõta. Soft on see kõige raskem osa. Antud platvormile on mul ainult maismaa robotite softi, ja seda ümber häkkima ma lähengi siis. Hetkel on väga haledal tasemel.
Pilt veoajamist prooviks käsitsi juhtimise jubinatega (FM vastuvõtja + V-mikser). Õhulaeva keret pole veel kokku triikinud. Nähtub, et kokku triikida tuleks midagi vähemalt 200 liitrist, et kanda ära 200 grammi. Valmis toode tuleb praktilistel kaalutlustel (ära mahtumine) õhust veidi raskem, lennuks on vajalik pidevalt natuke mootoreid kasutada.