Ühendus saatja ja vastuvõtja vahel nagu kaoks hetkeks?

Saatjad, vastuvõtjad, servod, elektroonika jms
Post Reply
User avatar
JazZ
Posts: 882
Joined: Sun May 06, 2007 10:41
Location: Pärnu
Contact:

Ühendus saatja ja vastuvõtja vahel nagu kaoks hetkeks?

Post by JazZ »

Ma suht algaja, üritasin ka välismaa foorumitest otsida, aga ei oska antud viga inglise keeles ka kirjeldada...

Lugu siis järgmine, kopteriga lennates, mingi aja töötab kõik ilusti ja siis põõrded järsku kukuvad, nagu mootor jääks täiesti seisma umbes üheks sekundiks ja siis toimib kõik jälle uuesti. Eeldan et tegu on saatja või vastuvõtja veaga kuna olen märganud sama asja ka simulaatoris (alguses pidasin seda küll arvutiga ühenduse probleemiks).

Aega pole otseselt võtnud, aga seda juhtub umbes 5 minuti tagant ja üsna regulaarselt.

Saatjaks on Futaba 7C, vastuvõtja marki ei mäleta peast, kopter on T-rex 450S kaasatulnud mootori ja ESC'iga, simulaatoriks RF3.5.

On kellegil ideid kuidas välja selgitada milles täpsemalt viga on?
Sentry
Posts: 25
Joined: Wed May 16, 2007 10:04

Post by Sentry »

Mul on ka Futuba 4C pult ja lennuk vahepeal õhus hakkab piiksuma, et pult pole sees. (seda juhtub ka harva ja see mind ei sega)
User avatar
JazZ
Posts: 882
Joined: Sun May 06, 2007 10:41
Location: Pärnu
Contact:

Post by JazZ »

No lennuki puhul ehk ei sega jah, a kui helikopter lambist otse alla hakkab tulema siis mind kui kogemusteta lendajat häirib väga.

Vahepeal selgitasin arvutiga välja, et tegu on kolmanda kanaliga. PCM süsteemis teeb ta seda iga minuti tagant, mille kohta Futaba lehel kirjutatakse kui mingist failsafe info edastamisest... Kopteriga aga kasutan PPM'i kuna puudub PCM vastuvõtja ja selle kohta mai leidnud mingit infot.

Kui PCM vastuvõtja ostmine selle probleemi lahendaks ja kuskilt seda osta oleks, siis võiks ju selle osta?
User avatar
JazZ
Posts: 882
Joined: Sun May 06, 2007 10:41
Location: Pärnu
Contact:

Post by JazZ »

Ise küsin ise vastan, PCM vastuvõtja tõenäoliselt probleemi ei lahendaks. Leidsin lõpuks välismaa foorumitest selle kohta infot, väga paljudel on esinenud sama viga ja samapalju oli ka ideid kuidas sellest lahti saada. Ükski lahendus mida minul oli võimalik proovida ei aidanud ja asi lõppes sellega et kopter kukkus alla, nii et nüüd oleks hoopis mõnda juppi vaja, oskab keegi mõnda internetipoodi soovitada kus t-rex 450 juppe müüakse ja kust need ka eestisse kiiresti kohale tuleks?
User avatar
mart63
Posts: 2508
Joined: Mon Jul 24, 2006 16:44
Location: Tallinn,Mustamäe

Post by mart63 »

http://www.rc-fever.com/

Kiirust ei oska kommenteerida, aga hinnad on üpris head.
PeepK
Posts: 91
Joined: Fri Sep 29, 2006 11:57
Location: Tallinn

Post by PeepK »

kahtlustan et aku ja bec ei suuda koormuse hetkelisel tõusul pardaelektroonikat ära toita. kopteril saevad kõik servod korraga ja kogu aeg natuke mis ise tarbib soliidselt ja kui teed veel mõne järsema manöövri nt cycling-uga kus kõik 3 swashi servot teevad korraga suurema liigutuse on beci piir käes või kui lennuaku on juba tühjem siis langeb toitepinge tublisti alla 5v. mul endal robbe eolo, servod 3xhs85 ja 1 multiplexi polo digiservo, cc45 esc. alguses kasutasin 8x3300 akusid, ise hõljutades ja vaikselt ringi sõudes polnud mingeid häireid. proovis Kristjan, tegi natuke suuremaid kaari ja iga kord oli glitch või paar. akude väsides hakkas ka mul häireid järjest enam sisse tulema. läksin üle liitiumitele ja panin välise beci ning lennanud ligi 3 tundi ja pole veel ühtegi glitchi. kunagi alguses mõõtsin palju pardaelektroonika tarbib. rahulikult kangidega sõudes oli ca 1.5A, järsemalt ja kiiremalt liigutades hüppas kuni 2.6A peale (cc45 bec max 3A). kui panin peale välise beci siis huvi pärast mõõtsin cc45 beci väljundit ja oli ilma koormuseta midagi 4.8V!!!

PeepK
User avatar
JazZ
Posts: 882
Joined: Sun May 06, 2007 10:41
Location: Pärnu
Contact:

Post by JazZ »

Minu mõistus ütleb et minul selles asi olla ei saa, sest mul on servode ja vastuvõtja toiteks eraldi 4,8v Nimh aku. Mootori toitmiseks on Lipo 3S 2500mah 20C
Mootor on New 430L 3550KV brushless motor
Esc on RCE-BL35X electronic speed controller

Nii et kui kellegil on veel ideid või teab mis minu seadistuses see nõrk koht on siis ma oleksin info eest väga tänulik, rohkem nagu ei tahaks selle pärast alla kukkuda...
User avatar
lauri
Administrator
Posts: 3057
Joined: Wed Jul 20, 2005 23:13
Location: Tallinn, Estonia
Contact:

Post by lauri »

Lülita regulaatoris governor välja! Ehk siis vali ilma governorita rezhiim, olen sama nähtust kogenud, kui üritasin Align regu governori kasutada.

Mina oma Trex450SE (CF raamiga) ei saanudki PPM vastuvõtjaga üldse lennutada, mingid müstilised staatilise elektri häired esinesid, nii iga 30-60 sekundi tagant tegi kopter õhus väikest lühiajalist omavolilist "vibrat". PCM kasutamisel pole kordagi lukku minekut täheldanud ega ka mingeid tõrkeid. Häire on kindlasti olemas, aga kuna see nii väike ja lühiajaline, siis PCM muudab selle "olematuks. Kasutuses olid PPM ja PCM puhul samal taseme vastuvõtjad.
Lauri Laidna - www.pistik.com
User avatar
JazZ
Posts: 882
Joined: Sun May 06, 2007 10:41
Location: Pärnu
Contact:

Post by JazZ »

governor on algusest peale väljas olnud (seda pakuti ka välismaa foorumites kõige rohkem lahenduseks)
PPM'i süüks ei tahaks asja eriti ajada, testisin saatja antenn sees kui kaugele saab kopterist minna enne kui häired tekivad ja kaugemale ma pole kordagi välja tõmmatud antenniga lennanud. Välismaa foorumitest jäi mulje et see on rohkem CF raamidega esinev probleem
User avatar
JazZ
Posts: 882
Joined: Sun May 06, 2007 10:41
Location: Pärnu
Contact:

Post by JazZ »

Probleem lahendatud, kogu viga oli tinutuses, pistik oli juhtme otsas lihtsalt isolatsiooniga kinni (ma üldse vist esimest korda elus tinutasin ja seda veel mingi vana ja väsinud kolviga, nii et ehk saan andeks :P).
Post Reply