Sai siis tänagi endale väikene lennuk soetatud WP MAX!
Panin teise juba kokku kuid ilm ei luba veel proovida
Küsimus selline..sai Hr. Lauriga ka arutatud maandumis küsimusi ning jõudsime järeldusele et heinamaa on selleks õige koht. (loogline ta ja ka oleks) kuid vaadates nüüd seda lennukit ja tema rattaid siis minu füüsika teadmiste järgi lendab see lennuk maandumisel (murule) kohe ninaga vast maad kuna tema ratas on ikka suht väike ja takerdub....
Kas asfalt ei sobi nii väiksele lennukile maandumiseks?
üks asi mis mind selle lennuki juures tõsislet vihale ajab on aku laadimine (mitte et ma ei viitsi) See aku käib sinna sisse suht raskelt ja välja tuleb veel raskemalt...varsti muutub see lennuk kapsaks vb on võimalik sealt välja tuua juhtme ots?! et ma ei pea akut välja võtma? on kelleigil ideid?
Aku pisikesel pistikul on "konks" mis ei võimalda teda valet pidi ühendada. Võid seda terava noaega veidi modifitseerida, et pistik kergelt lahti-kinni käiks (samas kunagi ei tohi pistikut valet pidi ühendada). Kui aku pistik kergemalt käib, siis ei tohiks rohkem selle aku laadimisega probleemi olla.
Maandumisel ninale käimine pole probleem, isegi kui see juhtub (ei pruugi). Samas asfalt on kõva ja ei anna järele ning ALATI on kindlam lennukiga kõigepealt murule/heinale maanduda. See lennuk väga väike ja kui on vähegi kõrgem niitmata hein, siis ei tohiks lennukiga midagi juhtuda isegi siis, kui ta paari meetri kõrguselt heina sisse kukub!
Asi ei olegi niivõrd pistikus...akut sisse ja välja võtta on suht keeruline see ava oma mm täpsusega...kohe hirm tuleb peale. '
Ma kogun julgust ja teen ühe väikese Take off-i ja Landigu
nii...esimesed 10 ktsed kukkusid totaalselt läbi.
mis moodi seda lennukit siis õhku saab...runway taxi teda õhku ei tõsta Miks? sest lennuk kaotab juhitavuse ja kaldub sinna kuhu jumal juhatab vb olen ma ise loll hea nõu oleks teretulnud
On selline reegel, et kui miski enam ei aita, loe kasutamisjuhendit. Mina huvi pärast lugesin (internetist Graupneri firma lehelt) ja see asfalt või muruplats on seal kenasti kirjas ja ka see kuidas sooritada esimest lendu ja kuidas mudelit reguleerida. Kindlasti mitte nii, nagu tehtud sai.
Kui kodutöö jääb tegemata on lennukil kiiresti tükid taga.
see on kuldne reegel.
Kodutöö on tehtud ja manual on loetud läbi nii edaspidi kui ka tagurpidi.
kõik on selge mismoodi lennutada ja kuidas aga ühte asja ma ei näe manualis...nii see mis oli kaasa kui ka see mis on koduleheküljel. kuidas siis seda lennukit tegelikult õhku saada. nii hea on kirjutada et võta kätte press the button and flyyyyy....aga näe võta näpsut...ei fly. saan aru ka sellest et saab lennukit ka timmida aga samas ma ei julge nuga kätte võtta ja lõikama hakat kui keegi mulle norm. nõu ei anna.
Minu meelest on siin küll kõik vastused kuidas ilma noata hakkama saada:
Test-flying the MAX
For the first few flights seek out a grass field roughly the size of a sports pitch. It must be free of obstacles in all directions. Wait for a day with as little air movement as possible, as this makes it easier to recognise incorrect settings.
Check once more that the model is properly assembled, carry out a range check, and test the workingsystems.Start by test-gliding the model, i.e. flying with the motors stopped. This means: hold the model with the wings level and the nose slightly down, and give it a moderate push forward into wind. It should now glide in a straight, shallow path to the ground. Corrections to the flight path can be made by bending the trailing edge of the rudder or elevator. If the glide is too steep (model dives), bend the trailing edge of the tailplane up slightly. If the model climbs and stalls after launch, bend the trailing edge downslightly.
nose-heavy tail-heavy
If the model turns to one side, bend the trailing edge of the fin slightly in the direction opposite to the turn. Only when you have obtained a steady, straight glide should the model be launched with themotors running.
If you have a smooth, flat surface available, the model can be taken off from the ground. If not, it should be hand-launched. In either case always launch straight into any breeze. To prepare for the flight, first charge up the flight battery as already described. Switch on the transmitter. Connect the flight battery, place it in the model and fit the battery compartment cover. Place the model in the centre of the take-off strip and press switch CH2. The model will roll forward,accelerate, and take off by itself once it reaches flying speed. You may need to correct the model’sheading slightly using switch CH1. Wait until the model has climbed to a safe height before attempting to turn it. Please note that there is always a certain delay before the model responds to a turn command, and that is why you should notinitiate a turn until the model is at a safe altitude. To turn the model a good procedure is this: release switch CH2 briefly, then press switch CH1 for a moment to place the model in the turn. Release CH1 again when the turn has started, and press CH2once more. If the model should fly too far away from you - for whatever reason - the motors will switch themselvesoff automatically and the model will land by itself. The motor run time is about 3 minutes. You should keep track of this period, to ensure that you haveenough time left for a properly planned landing approach. Always land directly into wind, no matter how feeble the breeze is. The hand-launch procedure is as follows: transmitter in one hand, model in the other. Press switchCH2 and launch the model as described for the initial test-glides. Be prepared to make course corrections using switch CH1 when necessary.
Ära kaota kannatust. Mina praktiseeriks käest viskamist. Maanduda võiks siis kas asfaldil või murul. Mis sa arvad, palju on "tegijamad" oma õppimisprotsessis lennukeid puruks lasknud. Kõik on õpitav. Natukene kannatust ja simulaatorit ... ja imestad isegi - kui lihtne see kõik on. Ehk see lohutab.
Võta oma imevigur kaasa ja liitu lennutajate seltskonnaga kas Hüürul või Piibel. Ma olen kindel, et suurema seltskonna abil saab selle asja ilusti lendama. Ja ära ülse arvagi, et keegi sind õpetada ei tahaks.
ma saan aru mis seal kirjas jne jne
aga see ei mõju...ma ei saa sinna midagi teha..on jah öeldud et vääna jne jne mida ma seal väänan ta võtab oma kuju ju tagasi! natuke väänan rohkem...käib prõks ja on näe imet ongi pragu sees.... ja ma usun et ma päris loll inimene ei ole...rattad on sirged sõidab otse aga esiots ei tõise kuidagi kuna tal on raskus suht ees...ja isegi siis kui ma ka suudaks need tiivad üles vääbata siis nii loll ma füüsikas ka ei ole....isegi siis ta ei pikeeri maani...kuna esiots on RASKE. vaatasin ka seal süsteemid sees
mul on eestikeelne juhend ka. kõik on selge aga ei tõuse
tarmotaja wrote:Ära kaota kannatust. Mina praktiseeriks käest viskamist. Maanduda võiks siis kas asfaldil või murul. Mis sa arvad, palju on "tegijamad" oma õppimisprotsessis lennukeid puruks lasknud. Kõik on õpitav. Natukene kannatust ja simulaatorit ... ja imestad isegi - kui lihtne see kõik on. Ehk see lohutab.
Võta oma imevigur kaasa ja liitu lennutajate seltskonnaga kas Hüürul või Piibel. Ma olen kindel, et suurema seltskonna abil saab selle asja ilusti lendama. Ja ära ülse arvagi, et keegi sind õpetada ei tahaks.
Tarmo
loomulikul ei kaota ma kannatust kõik on väga tore
asi selles et ma olen algaja...ma olen väga ettevaatlik enne ma tahaks saada proffide soovitust kui hakkan ise kätt külge panema.
puruks ma teda lasta ei tahaks :Dkindlasti saan ma ka abi olen selega nõus kannatust mul on ja simulaatorid olen ma pool oma elu proovinud nendest kõige paremini on mõjunud 688 (i) aga see ei puutu lennufoorumisse olen ka lennusimulaatorid mänginud( proovinud,juhtinud)
ma ei kaota lootsust..andke mulle ainult nõu ja aega
Nina raskusega on sellel lennukil nii, et lennuki raskuskese peaks asetsema tiiva esimesel kolmandikul. Kuna juhendis sellest ei kirjutata peaks see konstruktsiooniga juba paigas olema.
Edasine reguleerimine toimuks saba tüüride painutamisega.
Võiks ära mõõta tiiva laiuse ja mitme millimeetri kaugusel tiiva esiservast asub raskuskese (kus alla ei vaju ei nina ega saba).
Kuna tiib on trapetsikujuline ja tahapoole noole kujuga tuleb see tasakaalupunkt tiiva keskjoonelt mõõtes tõenäoliselt ka kusagile tiiva keskele.
Sel juhul on nina raskusega kõik korras ja viga tüüride asendites.
see asi nõuab juba suht profi silma ja kätt..kuna mina see ei ole siis teeks nii...nagu ma aru sain siis homme on (30) on väike lennupäev koht on mul küll selge aga kell teadmata...kui see üritus ka toimub tulen ka ise kohale ex siis seal saab arutada rohkem...