Täna sai ühe uue lennukiga, mida on saanud praktiliselt terve suve meisterdada, tehtud esmalend.
Esmalennu ajal oli "roolis" hea piloot Särts. Pidime natuke trimme sättima, kuid Särts sõnul tuli väga hea ja stabiilne ning mitte sugugi aeglane lennuk. Sai võetud ka mõneks sekundiks juhtimine üle, uuel n-v proovime juba pikemalt.
Siin üks varasematest piltidest, enne kui sai lennuki nina pikemaks ja jäigemaks tehtud:
Lendas teine jah päris kenasti,esimesel katsel jäi "gaasi" väheseks ja tuli kiire maandumine.Enne teist starti korrigeerisime tiiva kohtumisnurka positiivsemaks.Teine lend edukas,kuuletub koheselt kõikidele tüüridele,taastab hrisontaalasendi enamvähem iseseisvalt.Eleronidega pöörates tahab sabatüüriga mõne kraadi aitamist tiiva V kuju tõttu.Riffil oli miks ka tehtud aga esmalennuks sai see maha võetud üllatuste vältimiseks,usun et selle miksiga(eleronid-sabatüür) peale paikatimmimist peaks pööramine olema ka väga lihtne.Lendab rõõmsalt alla poole gaasi ja seisva mootoriga planeerib hästi.Esimene lend sai tehtud ilma ekstreemsusteta,eks jõuab veel piire kombata.
Oktoobri kogemusi veel pole. Fox'i elevaator vaja lappida (tüüri ots murdus ära) ja kui homme ilma vahepeal annab, siis käin ajan ta kurjaks põlla pääl.
Mina käisin täna nt uuele huvilisele õppe lendu tegemas,õnneks ta olevat juba pisi kopteritega lennand,seega cr 30minutist lennust mina aind alustasin ja maandusin,,kordagi ei pidanud sekkuma.tänu markole soetasime talle bixler 2.bixlerid ikk tõesti head õppe lennukid,igati soovitan!
+särts sai ka lõpuks minu topelt tiivaga arcust näha.
Õpetamine vol2 oli ka edukas.täna keskendusime tunnike maandumisele jne.nn õpilane tegi väga edukad maandumised.järgmine kord teemaks juba start.lisaks ei saand võimalust käest lasta ja harjutasin natukene topelt tiivalisega.
Aga harjutamis koht nõudis esimese ohvri! Nn.õpilase lennukil kadus aku alarm ära.
Meil särtsuga plaanis maha pidada ka seal pisike rccombat(1/12) sügis lahing rakveres.kui õnnestub siis kolme vooruline.mõlemal aind üks lennuk.ühineb keegi lahingus?juhul kui keegi siis lint kaasa.ml vist niipalju linti pole.
korralik tehnika kuhi!
Kahjuks ei jõudnud rohkem pilte teha..peale nende olid ka kaks pilooti oma lennukitega minu kõrval ja lennutasid.. Tore oli,Äitähh kutsumast!