sagedused Eestis
sagedused Eestis
Plaanin osta uue sagedusmooduli ja vastuvõtja.
Seoses sellega küsimus, millisel 35MHz kanalil Eestis keegi ei lenda? Või siis milline on kõige ebapopulaarseim kanal.
Ei tea kas sellest kasu on, aga ehk võiks keegi teha sellekohase tabeli, kus oleks kasutatavad sagedused ja puldiomaniku asukoht. Umbes selline nagu keila mudellennuklubi koduleheküljel. Ja muidugi ei pea see lennusagedustega piirduma.
Minu enda vana pult on 63 kanalil.
Asub Paldiskis ja enamasti vait, kuna ise olen eemal.
Seoses sellega küsimus, millisel 35MHz kanalil Eestis keegi ei lenda? Või siis milline on kõige ebapopulaarseim kanal.
Ei tea kas sellest kasu on, aga ehk võiks keegi teha sellekohase tabeli, kus oleks kasutatavad sagedused ja puldiomaniku asukoht. Umbes selline nagu keila mudellennuklubi koduleheküljel. Ja muidugi ei pea see lennusagedustega piirduma.
Minu enda vana pult on 63 kanalil.
Asub Paldiskis ja enamasti vait, kuna ise olen eemal.
-
Hetkel kasutusel 68 ja nüüd ka 82. Elan Tartus, seega enamasti kasutan seal, kuid ka mujal kus lennutama satun.
Last edited by Võsalendur on Wed Sep 20, 2006 18:18, edited 1 time in total.
Idee üllas, aga kahjuks on see osa mudelistidest kes aktiivselt seda foorumit külastab vaid murdosa.
Üldiselt selliseid "ebapopulaarseid kanaleid pole nagu eriti märganud, võistlustel on niiehknaa enamusel rahval varukanalid olemas.
Enda kanal põhiliselt 65(35.050mHz) ja varsti ka üks 40mhz sagedusalas olev kanal, lennutuspaik põhiliselt Luunjas ja Nurmsis
Üldiselt selliseid "ebapopulaarseid kanaleid pole nagu eriti märganud, võistlustel on niiehknaa enamusel rahval varukanalid olemas.
Enda kanal põhiliselt 65(35.050mHz) ja varsti ka üks 40mhz sagedusalas olev kanal, lennutuspaik põhiliselt Luunjas ja Nurmsis
Eestis lubatud sagedused:
27Mhz - mudelite juhtimisseadmed - 26,995 - 27,045, 27,095, 27,145, 27,195
35Mhz - lendavate mudelite juhtimisseadmed - 34,995-35,225
40Mhz - mudelite juhtimisseadmed - 40,665, 40,675, 40,685, 40,695
Ehk siis lendavaid mudeleid võib juhtida kõigil ülalnimetatud sagedustel ja 35MHz sagedusalas AINULT lendavaid mudeleid!
27Mhz - mudelite juhtimisseadmed - 26,995 - 27,045, 27,095, 27,145, 27,195
35Mhz - lendavate mudelite juhtimisseadmed - 34,995-35,225
40Mhz - mudelite juhtimisseadmed - 40,665, 40,675, 40,685, 40,695
Ehk siis lendavaid mudeleid võib juhtida kõigil ülalnimetatud sagedustel ja 35MHz sagedusalas AINULT lendavaid mudeleid!
Lauri Laidna - www.pistik.com
Probleem lihtsalt selles, et sai endale muretsetud Futaba FC-18 saatja, mis on veel V1 versioon millel pole vahetatavad sagedusmoodulid.Rixy wrote:Tere tulnuk.
Ültesid, et varsti saad ka ühe süsteemi, mis töötab 40mhz sagedusalas. Kas on see siis lubatud, on sellel midagi paremat, kui praegusel 35mhz-sel? Ma ei mõista...
R.
Kuid kuna antud saatja on minuteada juba ligi 10 aastat vaid Eestis kasutusel olnud siis loodan, et selle tõttu keegi nina krimpsutama väga ei hakka.
Hetkel pole süsteem veel kasutusel kuna on olnud erinevaid probleeme vastuvõtjatega, kuid lähinädalatel peaks saabuma uus vastuvõtja.
Minu kanalid listis öiged, 64 ja 75.
Kristiinal 61
Andresel 77
Kui saan lennutan Tartus vöi siis kus juhtub.
Kasutan enne iga saatja sisselülitamist skännerit, et vaadata, mis hetkel eetris toimub ja kas juhuslikult keegi juba minu kasutataval sagedusel ei ole. Kui sagedus höivatud, siis valin teise vöi ei pane pulti tööle.
Mart.
Kristiinal 61
Andresel 77
Kui saan lennutan Tartus vöi siis kus juhtub.
Kasutan enne iga saatja sisselülitamist skännerit, et vaadata, mis hetkel eetris toimub ja kas juhuslikult keegi juba minu kasutataval sagedusel ei ole. Kui sagedus höivatud, siis valin teise vöi ei pane pulti tööle.
Mart.