Välis-ja sisekaamera lennukile

See on koht, kus rääkida kõigest mudelitega seonduvast, mis teiste teemade alla ei lähe.
Post Reply
Marek
Posts: 2912
Joined: Tue Jul 26, 2005 15:43

Välis-ja sisekaamera lennukile

Post by Marek »

Aidake valida/mõelda, kuidas üles ehitada süsteemi, mis filmib saba kiilu otsast ette suunas. Salvestusseade peab olema kabiinis ja piloot peab saama kabiinist kaamerat sisse lülitada. Ideaalne oleks ka reaalajas pilt. Eriti hea oleks süsteem, millele saaks mitu kaamerat järgi ühendada.

Mõte on saavutada midagi sellist: https://www.youtube.com/watch?v=2KK1Al4WxoU
User avatar
ulmeKulgur
Posts: 279
Joined: Fri Oct 02, 2009 21:12

Post by ulmeKulgur »

No esimene küsimus oleks ilmselt: kaabliga või kaablita?

Kui kaabliga, siis kas analoog või digitaal. Kui ilma, siis kas analoog või digitaal.

Analoog süsteemi puhul on tõenäoliselt vähem võimalust, et peab midagi seadistama hakkama, aga samuti vähem võimalust, et pilt väga kaunis tuleb. Ja kindlasti madalam viive tegelikkuse suhtes.

Digitaal süsteemi puhul on rohkem pusimise riski, kaunim pilt ja suurem viive.

Digitaalse süsteemi puhul saab mitu kaamerat ühte Wifi või Etherneti linki kasutada. Analoogsüsteemi puhul on vaja ilmselt rohkem kaableid või raadiolinke.

Salvesti kabiinis? Turvakaamerate salvestiplokke on väga mitmesuguseid saadaval. Enamasti nad digitaliseerivad salvestatava, isegi kui see pole algusest peale digitaalne. Säärased kõvaketastega kastid.

Omaette ooper, et mis ilmastiku olusid need asjad peaks taluma...
User avatar
cuprum
Posts: 1548
Joined: Fri Mar 09, 2007 22:16
Location: EEKE

Re: Välis-ja sisekaamera lennukile

Post by cuprum »

Kõige esimene oleks tegelikult küsimus, et millisele lennukile, ning et kui vaba ligipääs Sul sellele lennuvahendile on ;) Lingi järgi soovitaksin alustada tüki vorsti ostmisest (et verekoertega perimeetril sõbraks saada)

Kuid, kuna ma *vist* pisut tausta tunnen, siis küsiks lihtsalt, et kui palju/vähe praegused regulatsioonid purilennukis igatsugu raadiosaatjaid lubavad. Esimene mõte oleks katsetada GoPro ja WiFi koostööga. Samas, kui ma õieti mäletan, siis GoPro'le oli ka kaabliga lahendus täiesti olemas. Eraldi teema on muidugi video kvaliteet pikkade kaablite korral. Äkki õnnestuks siiski kasutada kaameras asuvat salvestusseadet, kuna nagunii oli teemaks, et reaalajas pilt on optional.
seriff
Posts: 737
Joined: Wed Dec 19, 2007 22:16
Location: Põlvamaa

Post by seriff »

Minu teada purilennukis ainult 2m saatja seega ülejääki saab kasutada mina paneks 5,8 fpv süsteemi siis polevaja juhtmeid.goprod ka lahendus wifi kaudu.
53457079



Ridali lennuklubi.
Marek
Posts: 2912
Joined: Tue Jul 26, 2005 15:43

Post by Marek »

Juhtmega ikka arvan ja digitaalne signaal, toite juhe niikuinii vajalik kaamerasilmani viia. Tegu on mootorlennukiga. Gopro on variant ainult kabiini salvestamiseks. kõrgele kiilu otsa ei viitsi iga kord mälukaardi ja käivitamise jaoks ronida.
Arvatavasti võiks olla miskit sellist, et kiilu otsas on suhteliselt väike kaamerasilm (selline mahuks hästi: http://store.sony.com/action-cam/cat-27 ... Action-Cam), signaal liigub juhtmeid pidi kabiini, kust siis piloot kaamerat opereerib ja ideaalis kohe ka otsepilti näeb.
Peatähtis, et ei peaks kõrgele kiilu otsa ronima sisselülitamiseks ja salvestise kätte saamiseks. Statsionaarne silm, mida opereeritakse kabiinist.
Erki.K
Posts: 274
Joined: Sat Feb 15, 2014 1:03
Location: Saare mk

Post by Erki.K »

Midagi sellist ei sobi?

http://www.oomipood.ee/product/cl-350na ... 12v-ir-led

Küllaltki väike ja kabiinist juhitav.
Marek
Posts: 2912
Joined: Tue Jul 26, 2005 15:43

Post by Marek »

Soovitav oleks ikka vähemalt HD pilt. Tähtis on salvestamine/opereerimine kabiinist. Reaalajas pilt oleks lihtsal lisa kirss tordil. Piltlikult öeldes piisaks Gopro´st, mis ise asub kabiinis aga videosilm/objektiiv on viidud lennuki sabasse.
User avatar
ulmeKulgur
Posts: 279
Joined: Fri Oct 02, 2009 21:12

Post by ulmeKulgur »

Ma pakuks välja:

* suvaline RTSP / .H264 või RTSP / MJPEG protokolliga IP kaamera (näiteks sihuke mis aktsepteerib 12V Power Over Ethernet toidet lihtsa DC power injectoriga)

* salvestiks FitPC (peo peale mahtuv PC mis aktsepteerib 12V toidet ja 2.5 tollist kõvaketast) koos ise pealepandud video recorder tarkvaraga

/ või /

* mõni tehases valmistehtud salvestuse karp, eelistatult säärane, mida infrapuna puldiga sobivalt juhtida saab ja millel kuvari port küljes on (milline on sobiv, on lambist väga raske öelda, aga üldjoontes on nad säärased nagu all -- aga see mudel võib olla ainult firma DLink toodete jaoks)

http://www.bhphotovideo.com/c/product/1 ... utput.html

* salvesti külje väike HDMI kuvar, suva milline, näiteks midagi säärast
rain421
Posts: 187
Joined: Thu Feb 20, 2014 20:07

Post by rain421 »

Kui HD kvaliteeti taga ei aja,siis salvestiks ja pisikeseks monitoriks midagi sellist äkki?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... h_DVR.html
Post Reply