Tere!
Pöördun teie poole murega, mis ei ole otseselt mudelismiga seotud, kuid kindlasti on paljud teist sellega kokku puutunud. Põhimõtteliselt tellisin ma paki Hong-Kongist, kus oli sees 2 e-sigaretti ja 4 nikotiinisisaldusega täitevedelikku. Umbes kuu aja jooksul pakki ei saabunud ja lõpuks otsustasin helistada Omnivasse. Selgus, et pakk oli tolli jõudes kohe tagasi saadetud, kuna väidetavalt puudus tal CE märgistus. Olen korduvalt erinevaid asju tellinud e-bayst ja hobbykingist, kuid sellist probleemi ei ole kunagi varem tekkinud. Kaupmees väidab, et pakk märgiti "kingituseks" ja kirjeldusse lisati, et tegu on "vidinate, tööristade või elektroonikaga".
Milles siis täpsemalt probleem võis olla? Kas tõesti peab igal saadetisel olema peal mingi spetsiifiline märgistus, arvestades seda, et paki hind oli kõigest 27 eurot?
Välismaalt tellimine
Välismaalt tellimine
Cessna 182
Robbe Golden Oriole
Robbe Golden Oriole
Tundub, et e-sigareti ja nikotiiniga täitevedelike puhul on karmimad reeglid kui tavaliste mänguasjade (toy/hobby) korral.
http://www.emta.ee/index.php?id=34622
Üldiselt paki märgistus "kingituseks" ja muu ei maksa midagi.
Need ei taga mingisugust vaba läbipääsu tollist.
See, et hongkongi ja muud pakid ei satu tavaliselt tolli peaks olema tingitud lihtsalt väga suurest saadetiste hulgast, hetkel nad ei tundu jõudvat kõigega tegeleda.
Igatahes mingil põhjusel äratas sinu pakk nende tähelepanu ja sattus tolli.
Minu teada läheb deklareerimisele üle 22euri pakk (hind+transa kokku)
http://www.emta.ee/index.php?id=34622
Üldiselt paki märgistus "kingituseks" ja muu ei maksa midagi.
Need ei taga mingisugust vaba läbipääsu tollist.
See, et hongkongi ja muud pakid ei satu tavaliselt tolli peaks olema tingitud lihtsalt väga suurest saadetiste hulgast, hetkel nad ei tundu jõudvat kõigega tegeleda.
Igatahes mingil põhjusel äratas sinu pakk nende tähelepanu ja sattus tolli.
Minu teada läheb deklareerimisele üle 22euri pakk (hind+transa kokku)
E-piipudega pole miskit probleemi. Vedelike osas õigus.
nemo wrote:E-sigarette ja vedelikke aasiast ei tasu tellida. Nende läbi jõudmine tollist on hullem kui loterii
X650F V4 + APM 2.7
HK Club Trainer
HK500CMT
Calmato 40 Trainer
FMS Mini F4u
Phantom wing v2 FPV + Fatshark Predator V2 + APM 2.7
HK250GT
ZMR250
Skyhunter FPV + Fatshark Dominator V3
Yuneec Q500 4K
Yuneec H
Sickle 46e F3A