väike filmimine kollasel? - 02 piibel ja 03 juuli kollasel

Teavita toimuvatest võistlustest ja kokkusaamistest ning treeningutest.

Moderators: Marek, mart63

Trixt

Post by Trixt »

Hästi tehtud video jeh...:)
----------------------------------------------------------
CAP 580
Super Tiger 90
MX 12
SMC 14
Kanalid: 72
vallojoe

Post by vallojoe »

Täna alustasin teise päeva monteerimist. Heal juhul jõuab homme õhtuks valmis. Täna plaaniks mingist ajast kollasele minekut. Saaks propelleri jälle mullaseks :P
Kas keegi tahab oma lendudest ka eraldi plaati, või teen mingi variandi, kust päris sodi välja lõikan ja siis lihtsalt kogu filmitu ühte jutti lasen?
arne

Post by arne »

Mind huvitaks minu stardid. Analüüsi mõttes.

Ja kui sa viitsid kahe sõnaga rääkida kuidas sa monteerida ja mis vahendeid kasutad siis oleks ka lahe. Need videod mis ftp-s olid olid ju väiksemad kui 1080i? Kas sa deinterlacesid neid kuidagi või lihtsalt viskasid pooled väljad minema?

Arne
vallojoe

Post by vallojoe »

Arne, nii, kui saan teen Sulle ära. Hetkel hakkab küll puhkus, aga mõnel vihmasemal päeval saab vast aega ;)

Soft on pinnacle studio 11 plus - www.pinnaclesys.com ja see video oli selle versiooniga esimene, nagu ka esimen kord hdv kaameraga. Ajas pagan isu uue kaamera järgi :P
Siiani kasutasin studio 9 plussi
Videod ei ole jah 1080i. Lasin välja pinnacle endi vaikimise seadetes. Ja seal pakkus sellist resot. Kas ja kuidas ta deinterlaceb jääb paraku mulle hetkel saladuseks. Kui millalgi jõuan, siis proovin ka suuremat versiooni kätte saada.
Muidu ma siiani pole pinnacle enda divx -i kasutanud - lasin tavaliselt dv video failiks välja ja deinterlacesin ning pakkisin virtualdubiga.

PS senine kogemus 11 versiooniga on üllatavalt positiivne, pole kokku jooksnud, ega midagi untsu keeranud, ka tundub renderdamine kiiremini toimuvat (see on küll subjektiivne tunne, mõõtnud ei ole).
Studio DV, 7,8,9 ja korra proovitud 10 olid küll kohati parajad peavalud.
Miks ma ikka siiani seda softi siis kasutan - lihtne ja mugav on. Ma ei tee sellise klassi montaazi, et peaks endale premieri, vegase või avidi muretsema, aga ulead ja muud lihtsamad softid ei istu minu peakujuga kokku :P
lauri
Administrator

Post by lauri »

arnele - sind huvitaks oma startide analüüsi juures nende HDV kaamerate 50p võtterezhiim - salvestab 50 täiskaadrit sekundis (küll SD ehk tavaresolutsioonis). Ja filmida väga hea valgusega, siis saab ka shutterit kasutada ehk siis tõsta kaamera säriaeg, mis teeb pildi teravamaks ehk kaovab liikumisest tekkiv "udu". Nii peaks saama parima tulemuse DLG analüüsiks.

Interlaced 25i pildi progressive'iks 25p muutmine ei ole mitte lihtne. Nimelt on 25i pilt tegelikult 25poolkaadrit + 25poolkaadrit = 50poolkaadrit ja ei ühtegi täiskaadrit. Lihtsaim viis 25i pildist 25p saada on see, et unustad lihtsalt need teised 25i kaadrid ära ja valmis. Küll aga jääb sul alles siis ainult pool vertikaalset videoresolutsiooni, sealt tuleb alising ehk siis diagonaal-jooned muutuvad "trepiliseks" ja üleüldiselt on pool pildiinfot kadunud. Samas jah, on see lihtsaim viis. Piisab programmis linnuke teha DEINTERLACE kasti sisse reeglina.

Veidi keerukam ja VÄGA aeganõudev (umbes 15-25 korda reaal-aeg) on need 25i+25i kaadrit kokku liita arvestades pildi liikumist, sealt ka kaua kestev renderdamine. Analüüsitakse esimese ja teise poolkaadri infot ja tehakse üks täiskaader, mis sisaldab infot mõlemast. Nii säilib täis resolutsioon ja saavutatakse ilus 25p pilt, millest võid probleemideta välja lasta suvalisi DIVX-e, MPEG-e ja mida iganes :)

Eks ajasin nüüd keerulise asja keeruliseks ;) Kõige lihtsam interlacing probleeme vältida oleks filmida 25p rezhiimis või kasutada ülalmainitud esimest moodust (mida ka Vallo vist tegi tegelikult).

Peaks selle teema vist aerovideod alalõiku tõstma....
Lauri Laidna - www.pistik.com
vallojoe

Post by vallojoe »

Teisel päeval, kus Arne ka oli, ma kasutasin 720p reziimi.
arne

Post by arne »

Aitäh ette video eest.

Deinterlacemisest mind tegelikult huvitas, et mida proffid kasutavad. Ma olen selle teemaga tegelikult ebaproportsionaalselt palju kursis, kuidagi on juhtunud, et ma kõik oma videod Avisynthi ja Virtualdubiga olen kokku käkkerdanud. Tegelt olen isegi Avisynthile paar filtrit kirjutanud - seejuures R/C spetsiifilist :) http://home.cyber.ee/arne/flyhow/flyhow.html

Kuidagi on selle videondusega nii, et see tabab mind suvel ja siis läheb mitu head päeva talve jooksul juurde kootud poppide deinterlacerite läbikammimisele. Seni kasutasin tdeint-i aga nüüd tundub, et on jälle midagi vingemat valmis saadud, vaja uurida. Üldiselt on see selline lõputu teema.

See Pinnacle tundus päris mõistliku hinnaga olevat. Avisynth on muidu abiks aga jupitamine ja otste kokkuajamine on natuke tüütu.

Ahjaa. Panen Taavi tehtud video kah vaatamiseks - jätsin sisse kõik kus liiga palju varbaid peale polnud :) http://home.cyber.ee/arne/kollane.avi Pakitud Xvidiga.

Arne
arne

Post by arne »

Tegelikult - üks küsimus veel. Kuidas see Pinnacle AVS-ga läbi saab?

Arne
vallojoe

Post by vallojoe »

vat ei oska öelda. Kunagi leidsin netist plugina, millega sai virtualdubi filtreid pinnacle 9 le külge pookida, aga ise proovimiseni ei jõudnud. 10 le ja 11 le peaksid filtrid samamoodi külge käima.
lauri
Administrator

Post by lauri »

Uuemad Adobe Premiere'id peaksid ka päris aktsepteeritavad tööriistad juba olema. Pole küll tõsisemat kontakti olnud, aga põgusalt on üht-teist katsetatud küll. Eeliseks just see, et sööb väga edukalt enamikke codec'eid jms ehk siis on väga tihedalt Windowsi endaga seotud. Paljude teised montaazhiprogrammid on väga palju pirtsakamad.
Lauri Laidna - www.pistik.com
vallojoe

Post by vallojoe »

Premiere kipub mulle liiga hea olema :)
Kahuriga kärbse laskmine :P
Ja premieri hind on ka võrreldes pinnaclega kõvasti karmim.
(Pinnacle on mul legaalne ja oma raha eest ostetud)
vallojoe

Post by vallojoe »

nüüd on teisest päevast ka video üleval. Seekord piirdusin hdv_divx -i ja mpeg failiga. kollasl_hdv.avi ja kollasel.mpg
Ise pole küll kõikide kaadrivahetustega rahul, aga hetkel pole aega "poleerimiseks".
vallojoe

Post by vallojoe »

arne, fail on olemas ;) jäi jupike vaba aega. Panin kõik mis leidsin.
Submarin

Post by Submarin »

Super. hea kavliteet ja kõik muu oli tasemel.
Futaba T8FG
TBS Discovery
GoPro 3 BE +

51980760
Post Reply