Sooviks arvutialast teavet

See on koht, kus rääkida kõigest mudelitega seonduvast, mis teiste teemade alla ei lähe.
Post Reply
stnabaum1
Posts: 77
Joined: Thu Aug 08, 2013 17:52

Sooviks arvutialast teavet

Post by stnabaum1 »

Tere.Kingiti mulle 250 GB SSD ketas.Tahaks asendada tavalise ketta sellega.Tekkis ,aga probleem ketta mahuga.Nimelt kui klikin praeguse ketta seadete peal ,saan ketta hõivatud mahuks 282 GB.Samas kui avan ketta C sisu ja vean kõik failid ja kaustad aktiivseks ,vaadates nende kõigi sedet,siis saan kogu summaks 62 GB.Kõik failid ja kataloogid on tehtud nähtavaks.Kuhu küll on peidetud 200GB andmeid?Oletades,et ma saan kettaruumi vabaks ja tehes ketta imidzi uuele SSD kettale,kahtlen kas saab alati installida programme lisa ehk sekundaarkettale.Tavaliselt installivad programmid põhiketta Program file alla.Kahtlen sellepärast,et alati ei ole võimalik näidata programmi installimisel talle uut teekonda.Seega jääb 250 GB ketas väikeseks.Vana ketas on 700 GB.Soov kettaid vahetada tuleb selles,et SSD ketas on väga kiire ja seega Windows kiirem.Formatiseerida vana ketast ei tahaks.Ehk oskab mõni arvutiguru nõu anda.
raadio13
Posts: 53
Joined: Tue Oct 28, 2014 16:06

Post by raadio13 »

Kui sa tahad viia pohiketast ule ss siis 2 varjanti kas kloonimine voi uus install. Kui sa hakkad copy pase tegema garanteerin et sa ri saa koiki faile mis vaja ja pooled programmid ei toota. Koige lihtsam ssd uus windosa peale too tava failid teiselt ketalt ule. Ja siis vanale ketale format. Kui lisa kusimuso saada ps.
gtr 3.0
Posts: 85
Joined: Wed Jun 02, 2010 18:52
Location: Tallinn/Põltsamaa
Contact:

Post by gtr 3.0 »

See 200GB peidetud andmeid on küll natuke palju. See maht on hõivatud erinevate funktsioonide jaoks, näiteks Hibernate ja ilmselt ka mõningad ketta back-up'id jms. Vaata ka sellisesse kohta nagu Recycle Bin ja tühjenda see kui seal midagi on.

Ise kasutan läpakas SSD+HDD kooslust. Kõik saab seadistada nii, et default kaustad oleksid HDD peal (TEMP, Downloads, Program Files, jne). Pole midagi keerulist.
P4oject-Z & P4oject-T
[J]
Posts: 2776
Joined: Sun Aug 28, 2005 22:42
Location: Tallinn

Post by [J] »

Kui sikutada omale netist softikene TreeSize Free -JAM Software näitab see täpselt mis-kus.
Post Reply