Väike laagripukk.
Väike laagripukk.
Head uut kõigile!
Oskab keegi nõu anda kust saaks väikesed laagripukid. Võlli tahaks panna peenikese, näiteks 8mm või 10mm läbimõõduga. Seega päris pisikesi pukke vaja. Kas keermelatist saaks hea võlli või õigem võll ka treida?
Oskab keegi nõu anda kust saaks väikesed laagripukid. Võlli tahaks panna peenikese, näiteks 8mm või 10mm läbimõõduga. Seega päris pisikesi pukke vaja. Kas keermelatist saaks hea võlli või õigem võll ka treida?
Keermelatist ei saa kindlasti head võlli . Sul on vaja laagrite jaoks üsna täpset h7 tolerantsiga võlli ja soovitavalt tööriista terasest või veelgi parem oleks karastatavast terasest(vastupidavuse huvides). Kui on võimalik freesida kuskil siis saab ka ise laagripukke freesida. Muidu ise olen selliseid asju nagu laagreid ja laagripukke vaadanud Alas-Kuulist aga ma ei tea kas nad eraisikuid jutule võtavad ja kas neil sobivaid mõõte saada on.
Re: Väike laagripukk.
Väiksemaid laagripukke võib saada poodidest, kus müüakse hobi CNC masina koostisosi. Näiteks: http://www.rc-letmathe.de/CNC-Technik/C ... eferid=160Ufonaut22 wrote:Head uut kõigile!
Mõne suurema mudeli mootori võll ja laagrid peaks mudelipoodides komponentidena saadaval olema. Isegi vanast printerist, skännerist vms võib sobivat leida.
Ega mul väga täpset asja vaja polegi. Naine tahtis aeda väikest tuuleveskit ja nüüd külmadega oli hea seda meisterdada. Veski valmis, aga tiiviku paneks laagritele hea meelega pöörlema. Oleks vaja siis nii võlli kui pukklaagreid. Küsin Alas-kuulist, eks näis mis vastavad.MellK wrote:Keermelatist ei saa kindlasti head võlli . Sul on vaja laagrite jaoks üsna täpset h7 tolerantsiga võlli ja soovitavalt tööriista terasest või veelgi parem oleks karastatavast terasest(vastupidavuse huvides). Kui on võimalik freesida kuskil siis saab ka ise laagripukke freesida. Muidu ise olen selliseid asju nagu laagreid ja laagripukke vaadanud Alas-Kuulist aga ma ei tea kas nad eraisikuid jutule võtavad ja kas neil sobivaid mõõte saada on.
laagripukk
Võta suvalise jalgratta esiratta rumm .Olemas võll,laagrid ja ka nn.pukk.Nii lihtne ju. Ja ei maksa midagi.
See mõte käis isegi omal läbi, kuna kodus rattarumme vedeleb ka.
Täna tegin prooviks laagripukid rulluisu ratastest ja võlliks polnud muud panna kui keermelatt. Tulemus sai üllatavalt hea isegi. Väheke taavetit ka vahele ja käib sahinal ringi. Kui sobivaid pukke ei leia siis läheb see konstrui käiku
Täna tegin prooviks laagripukid rulluisu ratastest ja võlliks polnud muud panna kui keermelatt. Tulemus sai üllatavalt hea isegi. Väheke taavetit ka vahele ja käib sahinal ringi. Kui sobivaid pukke ei leia siis läheb see konstrui käiku
laagripukk
No ikka nii.Mutter,laager,Jälle mutter.Suts distantsi,siis jälle mutter,laager,mutter.Siis suts vahet ja mutter propp,mutter
Re: laagripukk
Ära seibe vahepeale panna unusta . Kui tuuleveski valmis võiks pilte ka näidata.linnuke wrote:No ikka nii.Mutter,laager,Jälle mutter.Suts distantsi,siis jälle mutter,laager,mutter.Siis suts vahet ja mutter propp,mutter
Huvi pärast küsin, kui suure diameetriga tiivik on?
Endal sai kunagi tehtud 1.4 meetri kanti, aga just laagrite ja muu mõllu taha see asi tookord ka lõpetamata jäi.
https://www.youtube.com/watch?v=kUP86X8qJZk - suurema tuulega põõrdesse läks oli päris hirmus (ent tuulevaikne) olla selle taga
* panin märgi maha teemasse huvi pärast.
Endal sai kunagi tehtud 1.4 meetri kanti, aga just laagrite ja muu mõllu taha see asi tookord ka lõpetamata jäi.
https://www.youtube.com/watch?v=kUP86X8qJZk - suurema tuulega põõrdesse läks oli päris hirmus (ent tuulevaikne) olla selle taga
* panin märgi maha teemasse huvi pärast.