Esimene fpv varustus

Kõik mis seotud õhust pildi tegemisega.

Moderator: Kristjan

User avatar
tikka
Posts: 902
Joined: Wed Jan 31, 2007 13:33
Location: Rakvere

Post by tikka »

Nüüdseks olen aru saanud, et 3,5mm stereo pistik on väga üldine mõiste ja on saadaval väga erinevaid kaableid. Tootjad muidugi pakendile ei kirjuta, et mis juhe kuhu kontaktile läheb. Mõned näited pistiku otsikutest alates otsast:

Immersion 5,8 GHz vastuvõtja kaabel:
valge (audio)<punane (audio)<kollane (video)<maandus või "common"

Hobbykingi SD DVR-i kaabel:
kollane<punane<kahte viimast astet ühendav maandus

Hobbykingi 3,5mm stereo- 3xRCA kaabel:
valge<punane<maandus<kollane

Qnect videokaamera juhe kohalikust kauplusest:
valge<kollane<punane<maandus

Alguses oli paanika, et miks DVR midagi ei salvesta. Viimased katsed tegin nii, et vastuvõtja kaabel läks vastuvõtja esimesest väljundist läbi RCA-RCA pikenduse monitori ja Qnect kaabel andis teisest väljundist läbi punase audio kanali ja DVR-i enda kaabli pildi videosalvestajasse. DVR-i pilt on praegu halvem, kui see mida monitorist näeb. Kas süüdi on mööda audio kaablit pildi edastamine või mõni muu asi, veel ei tea. DVR peaks olema seadistatud parema kvaliteedi peale, kui saatjast tuleb. Imelik oli veel see, et DVR muutis mingi hetk ise seadistusi. Näiteks valisin kodus lennueelsel seadistamisel menüüst, et ei taha kuupäeva salvestusel näha. Esimese lennu salvestusel seda polnudki, aga alates teisest lennust oli kuupäev tagasi.
User avatar
tikka
Posts: 902
Joined: Wed Jan 31, 2007 13:33
Location: Rakvere

Post by tikka »

tikka wrote: ...
Imelik oli veel see, et DVR muutis mingi hetk ise seadistusi. Näiteks valisin kodus lennueelsel seadistamisel menüüst, et ei taha kuupäeva salvestusel näha. Esimese lennu salvestusel seda polnudki, aga alates teisest lennust oli kuupäev tagasi.
Tundub, et sellest probleemist sain lahti. Enne lülitasin monitori, vastuvõtja ja DVR-i alguses korraga sisse ja seejärel video saatja. Nüüd lülitan salvestaja sisse siis, kui saatja on sisse lülitatud. Monitor ja vastuvõtja on endiselt esimesed, et näha, kas kanal on vaba.
Post Reply