Tahaks oma poisile autut

Kõik mis on seotud autodega üldiselt, kiirusmudelid, trassimudelid...
Post Reply
mg3a1@hot.ee

Tahaks oma poisile autut

Post by mg3a1@hot.ee »

Poiss saab okt. lõpus kaheseks. Lennukit ei julge aga et väike rc auto võiks küll toas. õues. olla. Et hind nii 500 kanti. Neti poodides ikka 2-3k minimum.
Mul (poisil) palju pole vaja. Mänguasjade poes pakutavad 100 jaagused on ainult pool päeva ja siis lihtsalt miskit ütleb üles. Remontida pea võimatu.
Saaks kuskilt mingi ratastega raamigi, paneks oma lennuki mootori ja muud jubinad peale. Ja kas lennuki pulti ültse saab kasutada 35mhz. Tal see pult nii käpas (simu peal).
Rääkige mõtte mõtekusest!
vallojoe

Post by vallojoe »

35 Mh on ainult õhusõidukitele.
Üldiselt 2 sele pole eriti mõtet veel rc asju osta, ta lihtsalt lõhub need ära, isegi kolmene veel ei saa pihta ja põrutab täiega igalepoole otsa.
Kui muretsed piisavalt vastupidava mudeli, siis hakkad varsti kodus (kapitaal)remonti tegema ;)
Ise muretsesin selveri päikesemänguga rc auto oma kolmesele poisile ja see on nüüd mõned kuud vastu pidanud. Samas peaks seda natuke nokkima ja aeglasemaks tegema ja plast rattad kummist rataste vastu vahetama.
ahtik

Post by ahtik »

Üldiselt odavamatest mänguasjadest (<1000) on minuteada Nikkol valik täitsa olemas ja hinna kohta suht normaalne deal. Saadaval ka aegajalt kaubamajades jms mittehobikates.

Üldiselt lapsed on viimasel ajal müstilised, mul kuueaastane vend saab 180cm tiivaulatusega plaaneri (silence, vahust) juhtimisega üllatavalt hästi hakkama. Nüüd samas vajab nina juba liimimist ja mootorlennukiks tal ilmselt veel vara :(
Kahenöörilohed on teine vahva teema, mida lastele hea kinkida (samas alla 300kr pole enamasti mõtet osta, rikub närve). ja 2aastasele see liiga vara.
mg3a1@hot.ee

Post by mg3a1@hot.ee »

Aga kas ise saab(on mõtet) ehitada, et rattad klotsitükile alla ja servo ja väike speed mootor endal olemas. Kas tuleb odavam või kallim kui mõni Nikko pakutavatest (<1000)? Milliseid juppe ültse peaks poest vaatama. Neti poes pakutakse mustmiljon jublakat, ma nagu ikka päris juhm selle kohapealt. Muidu ma autolukkseppa haridusega aga see mudeli värk nagu tume koht.
lauri
Administrator

Post by lauri »

No oleneb, mida soovid. Kas "päris" autot hakkad ise ehitama, kas tuleb lihtsam ja odavam? Klotsile võid muidugi rattad alla panna ja mootori neid vedama...

Juba paarituhandesel raadioteel autol on olemas - liugsidur, differ (4-veolisel kuni 3tk), ülekanne (2 käiku näiteks), amort/vedrustus (reguleeritav tihtipeale) jne...

Lihtsam oleks mingi auto osta ja seda modifitseerida, kui vastav tuju on. Ise ehitada kindlasti kallim ja tulemuses ei saa (omamata kogemusi) ligilähedalegi hiina tehastele.
Lauri Laidna - www.pistik.com
ak

Post by ak »

Hei,

auto jaoks on vaja:
saatja
vastuvõtja
kvartsipaar (kui just mingi imeodav 27MHz tehnika ei ole)
mootor
servo
aku autole
aku puldile
laadijad nii puldile kui autole
+
mehaanika, ehk siis auto ise.

Ma huvi pärast sirvisin Pistiku poodi, tundus et juba ainuüksi vastuvõtja maksab juskil 700 EEK.

Mulle tundub, et see tehnika mis neis <1000EEK mänguautodes sees on, on lihtsalt nii crap, et seda ei saagi hobipoest osta, seega ise ehitada on ehk rahalises aspektis mõtet ainult siis, kui kogu tehnika on olemas.

Minu arust võiks hobipoodide vastu tunda siis, kui oluliseks muutuvad detailid nagu õli jäikus auto amortisaatorites, niisama kärutamiseks on poe kaup etem. Enda poisil viimane RC auto mis tal oli ja siiamaani on, katki ei läinud, jäi lihtsalt seisma mingi hetk.

Andrus
mg3a1@hot.ee

Post by mg3a1@hot.ee »

Diffrid, sidurid -- selles polnud tõesti ettekujutust, seega ELAGU HIINLASED.

Aga väike vastuväide Laurile - päris autot on odav juppidest ehitada, muidugi oleneb jälle, mida saada tahad. Põllul sõitmiseks piisab 1000jaaku ja kui joppab on lõbu päris pikal, kui midagi natuke üles ütleb lähed romulasse, kaks õhtut näpud õlised ja edasi!

Mis saab minu võsukesest, siis ma olen kindel et lähen kohalikku mänguasja poodi!

Aga kas kuskil lehel on äkki sellise korraliku eeskujuliku rc auto ehitus joonis/läbilõike joonis koos seletustega. Nagu kutsekas veneaegsed plakatid. Auto mehanismidest ja süsteemidest. Tundub et asi päris põnev

Igatahes tänud eelnevate vastuste eest! Jälle natuke targem.
Kristoka

Post by Kristoka »

http://foorum.hpi.ee/viewtopic.php?t=2090
Väga odav ju täiskomplekti kohta ja eeldan et ka varuosad saadaval .
Kristo
mg3a1@hot.ee

Post by mg3a1@hot.ee »

Lauri juba pakkus seda mulle. Liialt kallis poisile- selle ostan endale? :lol:
Post Reply